Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Nov 22, 2014

Objavil/a in Ljubezenske zgodbe

Angelinina zgodbasrcek_ljubezenAngelina je ležala na svoji postelji in gledala v strop. Bilo ji je dolgčas in ni vedela kam naj se da. Res je, da je bila doma na ranču, kjer se je vedno našlo kaj za delati, a če je bila dovolj pridna,  je imela tudi takšen dan, kot je današnji.

V roke je vzela svoj telefon in poklicala Cassie, svojo najboljšo prijateljico. “Ojla Cassie, kaj počneš?” “Živjo Angelina. Ravno sem se odpravljala na ježo. Greš zraven?” ” Ja! Pridem za 15 minut.”

Angelina je odšla v boks po svojega ljubljenčka Groma. Povsem črn andaluzijec je začel vneto rezgetati. “Hej dečko, si za sprehod?” ga je ogovorila. Pobožala ga je po grivi, ga osedlala, se povzpela nanj in že sta drvela proti sosednjemu ranču h Cassie.

Cassie jo je že čakala tam, kjer sta se vedno dobivali. “Živjo Angelina, kako si?” “Dolg čas mi je bilo. Zdaj sem pa super” se je zasmejala prijateljici. “Ti pa vidim, da kar žariš. Ali si mi kaj zamolčala Cassie? “Joooj Angelina, tako sem srečna! Eric me je sinoči zasnubil.” je dejala Cassie razneženo.  “Čestitam!” je dejala Angelina z velikim navdušenjem. “Sta že določila datum?” jo je vprašala. “Ne nisva še. Imam pa eno zelo zelo veliko željo.” je dejala Cassie. “Hehe, tvoje želje so včasih… hecne Cassie” se ji je nasmejala Angelina.

“Bi bila moja priča, lepo prosim?” Cassie je zaprhutala z trepalnicami proti Angelini. “Oh, Cassie, v čast mi bo.” Stopila je do prijateljice in jo objela.  “Torej me sedaj čakajo vse tiste ceremonije z oblekami, šopki,….?” se je naredila zgroženo Angelina. “Mislim, da ti ne bo hudega, draga moja. Od tebe pričakujem samo, da mi stojiš ob strani in da me podpiraš. V kar pa sploh ne dvomim, da ti nebi uspelo.” je dejala Cassie. “Joj, komaj čakam, da te vidim vso v belem, srečno in poročeno.”

Počasi sta se odpravili na sosednji hrib in vso pot načrtovali poroko.

Ko je napočil veseli dan, so bili vsi prešerne volje. Zbralo se je okrog sto svatov, ki so oblegali ženina in nevesto in jima čestitali.

Angelina je svojo vlogo odlično opravljala in v njej se je počutila popolnoma sproščeno. Uspešno je branila nevesto, ko so jo želeli ukrasti, nato pa še, ko so se hoteli polastiti nevestinega šopka.

“No takole, dragi svatje” se je oglasil eden izmed muzikantov na odru. “Če se spolnete, ste na začetku na majhne liste zapisali vsak svoje ime in priimek. Pa ne zato, da bi nas imel firbec in bi hoteli vedeti kako vam je ime, ampak zato ker bomo zdajle izžrebali naključen par za naslednji ples.

Segel je v mošnjiček, v katerem so bili listi. “In mešamo in mešamo…. Napetost narašča,… Dajmo skupaj – oooooooooo….” V dvorani je bila skoraj popolna tišina. “Imamo prvega kandidata! In to je nihče drug kot… Christian!” Muzikant mu je šel nasproti in ga popeljal na plesišče. “Da bo bolj zanimivo, boš svojo soplesalko izžrebal ti. Izvoli.” Ponudil mu je drug mošnjiček z imeni. Christian je mešal in potegnil naključni listek. Podal ga je muzikantu in ta je na glas prebral: “Angelina” Njeno ime je skorajda zapel.

Angelina je zavila z očmi. “Imam pa res srečo” si je mislila. Vstala je in se podala na plesišče. Christian ji je prišel nasproti in ji ponudil roko. Lahkotno jo je zavrtel nato, pa jo odvedel na sredino plesišča.

Najprej sta se vrtela na romantičen valček, nato pa sta zaplesala še salso. Že na daleč se je videlo, da je med njima neka posebna energija. Ko sta plesala, sta se neprekinjeno gledala v oči. Salso sta odplesala tako strastno, da je večina svatov vključno z mladoporočencema mislilo, da se bosta na koncu poljubila.

Odplesala sta še nekaj komadov, nato pa jo je Christian povabil ven na sprehod, da se malce ohladita od “vroče” salse.

Ko sta bila nekoliko stran od gostišča sta šele spregovorila prve besede. “Od vseh deklet, ki so na poroki, izžrebaš ravno mene. Imaš več sreče kot pameti!” se je narejeno hudovala Angelina. “Haha, glej, pač sem te izžrebal in s tabo odplesal precej drzno salso.” Nagajivo se ji je nasmehnil. “Ha! Če nebi bil bratranec od moje najboljše prijateljice, verjemi, da bi dobil precej močno zaušnico!” Christian jo je prijel okoli pasu in jo stisnil k sebi. “Jaz pa sem hotel narediti tole…” Nagnil je glavo in jo poljubil. Sprva nežno nato pa bolj lačno.

“Christian… tole ni pravi način…” je dejala Angelina. “Ti imaš potrebe kot ženska in jaz imam potrebe kot moški. Mislim, da lahko drug drugega izkoristiva in potešiva svoje potrebe.” Angelina je molčala in ga gledala v oči. “Greva nazaj, ga žurajva do zore, nato pa bova videla, kako se bodo zadeve razpletle…” “Prav” je bil jedrnat Christian, saj je točno vedel, da se ne bo mogla upreti strasti, ki je vela med njima že nekaj let.

Ko sta prišla nazaj, sta imela občutek, kot, da ni nihče opazil, da ju nekaj časa ni bilo. Vsi so plesali in se zabavali.

Ko so proti jutru omagali še zadni svatje, so se počasi odpravili proti domu. Ko je Christian Angelini namenil pogled “Si za stvar?” se mu je samo sramežljivo nasmehnila in mu skoraj nevidno pokimala.

Skrivaj mu je poslala sms sporočilo, da se dobita v njenem stanovanju. Do doma je pospremila Cassie in Erica, nato pa se je počasi odpravila proti svojemu stanovanju z cmokom v grlu. Christian jo je res privlačil, ampak samo spolno.

Ko je prispela, se ji je nežno nasmehnil in jo lahno potegnil v svoj objem. Rahlo jo je poljubil, nato pa pospremil v stanovanje. Angelina se je utrujeno zleknila na svojo posteljo. “Utrujena?” “Mhm” “Zelo utrujena?” “Mhm” “Nisi ravno zgovorna kaj?” “Mhm” Zdaj se je Angelina morala nasmejati. Christian se je ulegel poleg nje. Nekaj časa sta si zrla v oči, nato pa se nekaj časa samo poljubljala.

Christianova roka je nekaj časa počivala na njenem licu, nato pa si je počasi utirala pot preko vratu do naramnic lahne poletne obleke. Počasi ji je snel naramnico in jo poljubljal po vratu, rami z drugo roko pa ji je na zadnji strani odprl zadrgo in obleka je napol zdrsela na posteljo. Angelinine roke so se sprehajale po njegovih močnih prsih in mu gumb za gumbom odpirala srajco.

Vstal je iz postelje in jo potegnil k sebi. Ko se je vstala, je obleka lahno padla na tla na njene gležnje. Pobožala ga je po golih prsih in mu slekla srajco. Lačno ga je poljubila. Christian jo je prijel za desno roko in jo zavrtel okoli njene osi. “Čudovita si Angelina.” ji je dejal in jo požiral z očmi. Nežno jo je položil na posteljo in si s kolenom utrl pot med njena gladka stegna. Poljubil je vsak delček njenega telesa. Prav tako ga je ljubkovala ona in mu dajala užitke, ki jih še nikoli ni užil na tak način, kot jih je to noč.

Zaspala mu je na rami, on pa je svoje roke sklenil okoli nje. Okrog dveh popoldne ju je zbudil Angelinin telefon. “Cassie, prosim, prosim pusti me spati.” se je godrnjavo javila.” “Kaj? Se še nisi naspala?” je bila začudena Cassie. “Cassie pusti naju spati!” je glasno rekel Christian, vzel Angelinin telefon in ga izključil ter vrgel na zofo na drugi strani sobe. Angelino je potegnil v svoj objem, oba pokril in oba sta spet zaspala za kakšno urico.

Angelina se je zbudila v prazni postelji, a so ji prijetne dišave takoj povedale, kje je Christian. Lenobno se je pritegnila in se spominjala pretekle noči in dogodkov, ko se je vrnila domov. Iz omare je vzela eno izmed majic, ki jih je imela za spanje in se podala v kuhinjo ugotoviti kaj tako presneto diši.

Nekaj časa je stala na vratih kuhinje in opazovala Christiana kako si na nežno glasbo poplesuje in pripravlja kosilo. “Živijo” ga je pozdravila čez nekaj časa. Presenečeno se je obrnil. “Živijo.” je kratko pozdravil in jo premeril od glave do pet. Skuštrana in oblečena v samo majico mu je bila še bolj všeč, kot pa sinoči, ko je bila urejena od glave do pet.

“Si se naspala po naporni noči?” se ji je zasmejal. “In po še bolj napornem jutru” se mu je namuznila. “Kaj kuhaš, umiram od lakote.” mu je dejala. “Imaš srečo, da imaš bogato založen hladilnik in da jaz odlično kuham.” se ji je rekel hudomušno in ji namenil enega svojih najlepših nasmehov. “Kmalu bom gotov. Lahko pa pripraviš pogrinjka če želiš.”

“Je bilo dobro Angelina?” jo je vprašal. “Dobro? Christian najedla sem se kot pujsek! Počutim se kot pujsek! Pujsek, ki razmišlja, da bi odpujsal nazaj v posteljo in spal do večera.” Položila je roko na svoj trebuh, zaprla oči in globoko vdihnila, ter izdihnila. “Kaj pa če te en velik pujs odnese v posteljo in se s tabo igra pujsje igrice?” Ko je imela zaprte oči jo je prijel in dvignil v svoje naročje, ter jo nesel proti spalnici. Na obrazu je imel isti pobalinski izraz, kot zjutraj, ko je njena poletna obleka padla na tla.

Po ljubljenju sta se še nekaj časa crkljala, ko se je Angelina spomnila na Cassie. Vstala je iz postelje in odšla na zofo po svoj telefon. Ko ga je vključila se je vsulo za ogromen plaz sporočil od Cassie in Erica.

“Angelina! Kdo je bil to????!!!!”

Pokliči me! Takoj!”

“Če se mi ne javiš do petih popoldne te pridem iskat!”

“P.S. NE HECAM SE!!!”

Angelina je zavila z očmi, saj je menila, da njena prijateljica pretirava. Pogledala je na uro. Bila je 16.45. Vedela je, da če je ne pokliče, se bo ženska dejansko prikazala na njenih vratih.

“Živjo Cassie, živa sem, zdrava sem, potešena sem, sita sem,… Nič mi ne manjka, ne rabiš mi podreti vrat ob petih.” je pomirila svojo prijateljico, ki se ji je javila že po prvem pisku. “Madona Angelina! Veš koliko skrbi sem imela te dve uri in pol!!!” se je drla Cassie v slušalko. “Bejba, nič mi ne manjka, ko prideva skupaj bova imeli babji čvek, zdaj pa prosim pojdi h Ericu in se malo pomuckaj pri njem.” se ji je smejala Angelina. “Jutri ob 9 zjutraj pri tebi!” ji je pomirjeno in v pričakovanju vseh podrobnosti rekla Cassie. “Da draga” je rekla tiho Angelina in odložila.

“Torej se moram pobrati do jutri do vsaj 8.30” je zgroženo dejal Christian. Angelina je bruhnila v krohot. Začudeno jo je opazoval. “Imaš napad smeha mogoče? Ali se smejiš temu kako bi naju Cassie posadila v kuhinjo za mizo in naju zasliševala, kot da sva ubila najmanj pol Londona?” še sam se je začel na glas smejati, ko se je zavedel, da bi Cassie storila točno tako kot je rekel. “Hahah ja.” globoko je vdihnila, da se je nehala smejati. “Ampak do takrat pa si lahko krajšava čas. Lahko začneva recimo pod tušem.” Njegove oči so potemnele in brez dodatnih povabil se je odzval.

Ko je zjutraj Christian odšel, je Angelina še enkrat prečesala stanovanje, da bi zakrila vse sledi, da je bil tukaj bratranec njene najboljše prijateljice. Pozvonilo je. Ravnodušno je odprla vrata. Bila je pripravljena na Cassiino inkvizacijo.

“Torej mi ne boš povedala kdo je bil s tabo včeraj cel dan??” je bila razočarana Cassie. “Oprosti Cassie, dogovorila sva se, da ne bo nihče izvedel.” je dejala Angelina spravno. “Prav, ne bom vztrajala. Ampak nekoč mi boš povedla prav?” “Čez nekaj let” se je nasmehnila Angelina.

Tedni so tekli in Angelina je v službi napredovala. Poleg tega, da je imela svoje stanovanje, je večino časa preživela pri starših na ranču. Grom je bil poleg Cassie njen najboljši prijatelj. Ravno se je odpravljala na ježo, ko je zazvonil njen telefon. “Reci Cassie.” “Angelina, nekaj ti moram nujno povedati, kdaj se lahko dobiva?” “Če si na ranču, lahko prijezdim tja.” “No pridirkaj sem.” “Cassie, je vse vredu?” je dejala zaskrbljeno. “Ja vse je vredu.” je zažvrgolela Cassie.  “No se vidiva.”

Groma je pognala v galop in v nekaj minutah je bila pri Cassie. Konja je spustila v ogrado h drugim konjem, nato pa odšla v hišo poiskat prijateljico.

“Cassie!” je zaklicala v pritličju. “Zgoraj v sobi sem! Pridi gor!” Angelina je odšla po stopnicah v Cassieno sobo. “Živijo” jo je pozdravila. “Hello” se je nasmejala Cassie. “Pridi, sedi na mojo posteljo.” “Cassie, kaj je narobe, povej mi.” “Nič ni narobe. Imam dve novici.” “Ja? Kakšni pa?” je bila radovedna Angelina. “No, prva novica je, da ima Christian punco in da pričakujeta naraščaj.” Preiskovalno je pogledala Angelino, če bi opazila kakšno sled razočaranja. A je ni. Bila je popolnoma ravnodušna. “In kakšna je druga novica?” “Druga novica pa je,… da… tudi midva z Ericom pričakujeva naraščaj.” Angelina je presenečeno pogledala in v istem momentu čestitala prijateljici. Iskreno ji je privoščila, saj si je Cassie vedno želela imeti družino.

“Vesela sem za vaju. Res. Upam, da bom imela priložnost čim večkrat priti na obisk in varvati malo štručko.” je dejala Angelina. “Vem, da si vesela. In ob z Ericom želiva, da si ti botra tej mali štručki.” “Ooooo, seveda bom! Komaj čakam, da se rodi.” Objeli sta se in nekaj časa tako ostali v tišini. “Hvala Angelina, da si. Da si moja prijateljica, sestra in da se lahko zanesem nate v vsakem primeru.” je v solzah dejala Cassie. “Zdaj mi je jasno, zakaj si v zadnjih tednih tako presneto čustvena. Drugače pa hvala enako. Si najboljše, kar se mi je kdaj zgodilo.”

Teden dni preden je imela Cassie predviden dan poroda je Cassie svoji prijateljici sporočila žalostno novico, da je Christianova punca med porodom umrla. Povila je zdravo deklico Amelio, a njeno srce ni preneslo pritiska.

Cassie je povila dečka z imenom Jordan. Angelina se je veselila male štručke in bila je srečna, ko je videla prijateljico vso žarečo v njeni novi vlogi, v kateri se je odlično znašla. Pogosto se je po službi odpravila na ježo in po ježi še na hitro pozdravit svojega krščenca.

Pogosto se je spraševala, kako se v vlogi očeta znajde Christian. Predvidevala je, da se trudi po najboljših močeh, a hčerki ne more nuditi tudi materinske ljubezni. Odločila se je, da bo vprašala Cassie.

“Joj Angelina, ti še nisem povedala? Christian se seli naslednji teden na naš ranč, da mu bom pomagala pri hčerki. Sam pravi, da vsaj na začetku potrebuje nekaj pomoči. Oprosti, ker ti nisem povedala, ampak saj veš, zdaj imam Jordana in se mu posvečam na vsakem koraku.” je dejala Cassie. “Nič hudega. Saj te razumem. Bom pa dve štručki imela za pocrkljati, kadar bom prišla na obisk.”

Ko se je Christian preselil na ranč, je bil do vseh zelo hladen, tudi hčerki ni posvečal preveč pozornosti. Poskrbel je, da je hčerka imela vse, da je bila vedno previta in suha, a se je videlo, da v očetovski vlogi ne uživa preveč.

Cassie in Angelina sta mu pomagali po najboljših močeh, ko je mala deklica odraščala. Tako je imela kar dve mamici. Z Angelino se je še posebno dobro razumela. Z njo se je učila, skupaj sta hodili na ježo in si zaupali ženske težave. Prav iz tega razloga je Amelia za svojo birmansko botro izbrala Angelino.

Nekega sončnega popoldneva sta se odpravili na ježo proti gozdu. Kramljali sta o vremenu, šoli in fantih. “Botra, te lahko nekaj vprašam?” “Seveda. Vprašaj.” “Vem, da je vprašanje nekoliko nerodno, ampak sama si rekla, da naj spravim iz sebe tisto kar me muči.” “Govori punca, strašiš me.” “Prejšnji teden sem zalotila očka, ko je sedel v dnevni sobi in gledal tvojo fotografijo. Nisem prepričana, ampak mislim, da goji do tebe čustva, ki pa so malo močnejša od hvaležnosti, ki jo čuti do tebe. Vem, da sem te presenetila s tem, ampak res bi iskreno rada vedela, če ti kaj čutiš do njega, več kot pa samo prijateljstvo? Želim mu, da bi se spet zaljubil, da bi imel še kakšnega otroka…. Ne spomnim se kdaj sem ga nazadnje videla nasmejanega.” je dejala Amelia zaskrbljeno in resno.

Angelina si je vzela nekaj trenutkov in v tišini premlevala, kar ji je povedala Amelia. “Se morda spomniš, kako je izgledala tista slika?” je vprašala. “Mislim, da si ležala na postelji in pozirala v objektiv, bila si videti zelo nasmejana.” Vprašujoče jo je pogledala. “Hehe, ne morem verjeti, da še ima tisto sliko. Koliko let je že od takrat…” “Botra, prosim povej mi. Je bilo kdaj med tabo in očkom kaj več kot samo prijateljstvo?”

“Ljubica, to ti težko razložim, kaj je bilo med nama, ampak ljubezni takrat gotovo ni bilo. Vsaj ne tiste, resnične, ko si res zaljubljen. Med nama je bila vedno neka posebna energija. Ampak do tvojega očeta nimam nobenih drugačnih občutkov. Vsaj ne, da bi se zavedala. Mu pa iz dna srca privoščim, da si najde družico s katero bo zaživel in bo tebi pripravljena biti mama.” “Ti si mi kot mama! Nobena druga ne more zasesti tvojega prostora!” je povzdignila glas Amelia.

“Dobro punca umiri se. Nič slabega nisem mislila. Tudi če se tvoj oče ponovno zaljubi, boš ti meni kot hčerka. Vedno. Zapomni si to.” “Hvala botra. Rada te imam.” “Enako ljubica.” Počasi sta se vračali proti domu.

Angelina se je vrnila v svoje stanovanje. Stopila je pod prho in si naročila pico. Med tem ko je čakala nanjo se je odločila preveriti e-pošto. Nabiralnik je bil poln a eno e-pismo ji je še posebej padlo v oči. Bilo je od Christiana.

_____________________________________________________________________________________

Od: Christian Hill

Zadeva: Nekaj, kar mi leži na srcu

Datum: 24.5.2010, 16:34

Za: Angelina Rogen

Angelina!

Ne vem, kako naj se ti zahvalim za vse kar si v vseh teh letih storila zame in za mojo hčerko. Ne spomnim se, da bi se ti do zdaj že kdaj resnično zahvalil za vse. Kako si brezpogojno sprejela Amelio, kot, da bi bila tvoja, čeprav si s tabo ni prav nič v sorodu. Gledal sem kako je s tvojo pomočjo odraščala v mlado dekle, ti pa si ji bila kot mama. Ne, ne bila kot mama – bila si ji mama in si ji še! Ponudila si ji vse, kar bi ji ponudila prava mama. V zameno, pa nikoli nisi želela ničesar. Lahko se ti le iskreno zahvalim, za vse Angelina – res imaš pravo ime – pravi angel si!

Zadnjič sem po prvič po nekaj letih iz denarnice vzel tisto fotografijo, ki sem jo posnel dan po tistem, ko se je poročila Cassie. Teh dveh dni se spomnim, kot, da se je zgodilo včeraj. Kar sem občutil v tistih dveh dneh… Tega nisem občutil nikoli prej in nikoli do danes. Mogoče to res ni bila tista prava “ljubezen”, ampak nekaj je bilo. V to trdno verjamem.

Veš, zadnjič me je Amelia zalotila, ko sem gledal tvojo sliko. Zasula me je z plazom vprašanj, a ji na nobenega nisem dal konkretnega odgovora. Mislim, da te ravno v tem trenutku zaslišuje – jaz pa izkoriščam mir v hiši, da ti lahko v miru napišem to, kar mi že nekaj let leži na duši.

Ne želim siliti vate – v to si lahko prepričana. Si mi zelo dobra prijateljica, ki je ne želim izgubiti. Glede na to, da je Amelia že velika punca, ki zna poskrbeti zase, sem razmišljal, če bi ti mogoče kdaj lahko odtrgal kakšen večer, da bi šla na večerjo, da se ti vsaj na nek način vsaj malo zahvalim za vse, kar si storila za naju.

Nisem človek, ki bi znal z besedami, a želim ti povedati, da nate ne gledam več kot samo na prijateljico, ampak kot žensko, ki je zelo privlačna in se ji moški težko upre. Ne skrbi, ne zahtevam od tebe nič. Zaenkrat te le vabim na večerjo.

Oprosti za vse te besede, a mi še veliko stvari leži na duši in bi ti jih rad zaupal…

Torej, sprejmeš vabilo?

_______________

Chrstian Hill

Pozvonilo je na vratih. Dostava pice, se je spomnila. Vzela je denar, plačala in se vrnila na računalnik. Še enkrat je prebrala, kar ji je napisal, nato pa začela tipkati.

___________________________________________________________________________________

Od: Angelina Rogen

Zadeva: Kar je prej tebi ležalo na srcu….

Datum: 24.5.2010, 19:59

Za: Christian Hill

… zdaj leži meni….

Sta si ti in Amelila slučajno v sorodu?? Danes od vaju letijo sama presenečenja… Ne vem, če nimata skrivnega dogovora… 😀

Ja, Amelia me je danes na ježi res zasliševala in mi povedala tudi kaj ona občuti in kaj si želi. Sam veš, da če je v moji moči, ji to uresničim. A tokrat na njene želje nimam vpliva.

Kar se tiče slike… Jo po vseh teh letih še vedno nosiš v denarnici??!! Vau… Presenečaš… Boš mi jo pokazal, če sprejmem tvoje vabilo na večerjo?

P.S. Če boš ti kuhal???

P.S. -2 Ne rabiš se mi zahvaljevati. Dekle rabi mamo. Si čudovit oče, boljšega si nebi mogla želeti, a mama je le mama. Nikoli nisem imela otrok in jih tudi očitno ne bom imela. V bistvu bi se morala jaz zahvaliti tebi, da si mi dovolil, preživeti vsa ta leta s tvojo hčerko…

______________________________

Angelina Rogen

Ni minilo veliko časa, ko je dobila odgovor.

_________________________________________________________________________________

Od: Christian Hill

Zadeva: Vabilo na večerjo

Datum: 24.5.2010, 20:05

Za: Angelina Rogen

Ja tisto sliko še vedno nosim v denarnici. In še naprej jo bom, če ti je prav ali ne.

Seveda ti jo bom pokazal. Samo povej kdaj imaš čas, da greva na večerjo?

P.S. Hmmm, res je, da že dolgo nisem kuhal, ampak mislim, da bi mi lahko pomagala?

____________________________________

Christian Hill

________________________________________________________________________________

Od: Angelina Rogen

Zadeva: Vabilo sprejeto

Datum: 24.5.2010, 20:10

Za: Christian Hill

Ne dvomim v tvoje kuharske sposobnosti. Jutri večer lahko prideš v moje stanovanje. Imam še veliko papirologije za pregledati. Mislim, da se ni veliko spremenilo v teh letih, kar si se nazadnje sukal po moji kuhinji. In če se prav spomnim, je bila hrana več kot odlična….

Pogovor dveh prijateljev…. 😉

__________________________________

Angelina Rogen

_______________________________________________________________________________

Od: Christian Hill

Zadeva: 😀 😀 😀 😀

Datum: 24.5.2010, 20:23

Za: Angelina Rogen

Prav. Jutri večer v tvojem stanovanju.

P.S. Upam, da je tvoj hladilnik še vedno tako dobro založen, kot pred leti…

____________________________________

Christian Hill

Odjavila se je iz e – predala in šla v spalnico, ter si ogledala nek zdolgočasen film.

Naslednji dan je stanovanje temeljito očistila in obnovila zalogo v hladilniku. Zvečer se je vrgla v delo in čakala na Christiana.

Ker je vedel, da dela, je tiho vstopil, kratko pozdravil nato pa se odpravil v kuhinjo in pričel brkljati po kuhinji. Šele, ko je bila večerja skoraj gotova se je na vratih prikazala Angelina.

“Ti pa res človeku ne pustiš delati kaj?” “Se mogoče pritožuješ?” “Hehe, niti malo. Sestradana sem, tako diši po stanovanju…” “Kmalu bo gotovo. Imaš kaj za piti? Človek bi še umrl od žeje v tvoji kuhinji!” “Sitnoba!” Angelina je zavila z očmi se obrnila stran in se nasmehnila.

Ko sta sedela za mizo je bila tematika njunega pogovora lahkotna.

“Torej Angelina, če malo spremenim temo, ki sva jo imela…. Res bi se ti rad zahvalil za vse kar si naredila zame in za mojo hčerko.” Pogledal jo je v oči in jo prijel za roko. “Christian, jaz…” “Šššš… ne govori. Res sem ti hvaležen in vedno ti bom. Če boš kdaj karkoli potrebovala, veš kje me najdeš.” Nežno se mu je nasmehnila.

“Mi pokažeš sliko? Zaradi te slike sva v milosti in nemilosti pri tvoji hčerki.” Christian je iz denarnice vzel sliko in ji jo podal. Bila je že nekoliko obledela. “Vidim, da si jo pogosto imel v rokah… Zakaj Christian? “Ne vem, ker si mi všeč, ker mi veliko pomeniš… Mogoče zato, ker nekaj čutim do tebe… Res ne vem Angelina. Si nekaj posebnega in to vem odkar sem nazadnje odšel iz tega stanovanja.” Angelina je zamišljeno gledala v sliko.

“Veš, včeraj mi je Amelia rekla, da si želi, da bi si poiskal partnerko in si ustvaril družino. Mislim, da je čas da ji ureničiš to željo.” “Amelia si želi tebe Angelina. Mislim, da ti je to tudi povedala. Če ne drugače pa med vrsticami.” “Christian, ne vem ali sploh kaj čutim do tebe. Res je, da mi vedno kadar se me dotakneš, požene kri po žilah, ampak to je tudi vse…”

“Ne želim pritiskati nate. In tudi ne bom. Rad te imam. V tebi ne vidim samo prijateljice. Glej, vzemi si čas in pri sebi razčisti kaj čutiš. Če boš ugotovila, da ne čutiš nič, bova še naprej samo prijatelja. Brez kakšnih zamer. Obljubim.” jo je pomiril. “Prav. Obljubim, da bom razmislila.”

Ko je odšel se je zleknila na posteljo in v trenutku zaspala.

V naslednjih tednih se je res poglobila vase in razmišljala o svojih čustvih. Do Amelie in Christiana se ni obnašala nič drugače, kot pa vsa prejšnja leta.

Sedela je na terasi pri Cassie. Jordan in Amelia sta šla na ježo, ona pa je ostala sama z Christianom. Pripravljala sta kosilo. Kramljala sta o trenutnem stanju gospodarstva in se iz njega norčevala. Christian je pristopil k njej in jo objel okoli pasu. Roke mu je položila okrog vratu. “Spet imaš tisti pobalinski pogled.” “Pobalinski pogled?” jo je vprašal presenečeno. “Kadar si me nameraval poljubiti, si imel ta izraz… Dolgo ga že nisem videla…” “Imam občutek, kot da želiš, da te poljubim…” “Mislim, da se ne spomnim več kako se poljubljaš.” Pobalinsko se ji je nasmehnil in jo poljubil, ter še bolj stisnil k sebi.

“Očka, si vprašal botro če…” Amelia je obstala na kuhinjskih vratih, ko je opazila, da je zmotila očeta in Angelino med poljubljanjem. “Am, opa. Am… Kar nadaljujta… Jaz grem… Am… Ne vem… Nekam… Čaw.” Obrnila se je in odvihrala vem z največjim nasmeškom na obrazu.

Angelina in Christian sta se le spogledala in bruhnila v krohot. “Zdaj bo šele veselica.” je dejal Christian. Še vedno sta se objemala, ko je v kuhinjo prišla Cassie. Bilaje brez besed kar je pri njej bilo zelo redko. Končno je spregovorila: “Angelina, mislim, da sem ravnokar ugotovila kdo je bil s tabo takrat po moji poroki… Kako se nisem prej tega spomnila?” Pogledovala je od enega do drugega. “Ja Cassie, Christian je bil takrat z mano. In to sta bila dva najlepša dneva v mojem življenju.” Cassie se je obrnila proti dnevni sobi in odšla stran od njiju in si prepevala pesem “love is in the air…”

“Angelina, si že ugotovila kako je s tvojimi čustvi? Jaz te neizmerno ljubim in si ne predstavljam, da bi bil kakšen dan brez tebe.” je čez nekaj časa spregovoril Christian.  Gledala ga je v njegove modre oči in se mu plaho nasmehnila. “Mislim, da sem ugotovila, kaj čutim do tebe. In tudi jaz si ne predstavljam več življenja brez tebe.” Lačno jo je poljubil.

Čez dobro leto, se je Angelina v preprosti poročni obleki sprehodila do oltarja. Ko je hodila proti svojemu bodočemu možu se je pogladila po rahlo zaobljenemu trebuščku in rahlo pokimala Ameli, ki je uradno postala njena hčerka. Praznino, ki jo je prej občutila v svojem srcu, a se je ni zavedala, sta zavzela Christian in Amelia, ki ji je srce ukradla že prvič ko jo je držala v naročju. Zdaj je imela družino.