Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Jun 2, 2007

Objavil/a in Lastne in predelane pravljice

Heidi in miklavžheidi.gifTih deževen dan odprem marelo in stečem daleč stran na vaško tržnico kjer srečam fajmojštra, ki prodaja motovilec in endivjo ter nekaj samotnih hiacint v teglčkih starih par let in več mesecev.

Gledam hiacinte, da bi jo kupil babici za miklavža in med mojim navezovanjem stika z cvetlico me zmoti le ta dedek in me vpraša kaj bi pa ti mlado MOŽ ?Preskrunem se in mu odgovorim osem dek sira ako ga imate seveda.

Mrko me pogleda izpod podbradka in začudeno pritrdi da nima sira ampak vse to kar je videno očem na mizi prodajalski.

Čudno pogledam in grem v Živila po sir. Razmišljam globoko medtem ko gledam rezance iz špinače kako so oni spravili špinačo notri v makarone in takrat mi šine misel. Pa saj ta možak je vendar osamljen in poln zgodb. Dajmo ga izprašat ob kozarčku piva.

Pokadim se nazaj do štanta medtem ko hodim opazim da me branjevka gleda v fršlus od hlač. Vem da je kar nekaj notri vendar mama je prijela korenček in ga začela oblizovati ..

Za hip sem ostrmel ampak me to ni dalo motiti.
Dec je ravno pospravljal svoje hiacinte jaz pa sem ga povabil vljudnostno na pivo. Skočil je kakor da bi zadel deteljico in sva odšla v najbližjo kafano.
Usedem se k radiatorju in kučmo odložim na obešalnik za bluze. Pride kelnarca brhka navihano mlado razposajena vendar ko odpre usteka in vpraša z betonskim glasom ‘ kaj bosta retarda’ in ko ji vidim luknjo v zobeh me je vse minilo. Najraj bi ji dejal naj obišče rdeči križ da ji bodo pomagali z sms glasovanjem za popravilo zob.
On je naročil TARO jaz pa Netopirčka.

Brez mu in fi da sem ga vprašal sleherno dejanje mi začne z razglabljanjem o grehu in pokori. Pravi da živi v gorenjsavski dolini na visokogorski kmetiji kjer prideluje hiacinte vseh barvnih raznolikosti.

Pove tudi da mu je sin naročil preko e baya epruvetke z mitohondriji in barvnimi različicami za cepiti rožice. Upel je in registriral svojo firmo z dnk spremenjenimi hiacintami.

Vse je šlo kakor v sanjah dokler mu ni sina zbil plaz in ta je pogrešan še danes. Zatopil sem se v alkohol veli in ostale so mi samo še tele rožice in par radičov, da jih prodam za par beličev.
Možak se mi je zasmilil tako da sem mu naročil še eno Taro.

Počasi je ratalo dolgočasno nakar začne zanimivo razlagati o svoji hčerki, ki ji je bilo ime Heidi. Začel se je tresti in postal nervozen.

Bilo je pred dvajsetimi leti ravno na miklavžovo. Snežinke so se gnetle ena pod drugo zakurjen smo imelo kamin bili smo v koči nad GozdMartuljkom čez dan sem nasekal polena, da jih bo dovolj za celo noč.

Bil sem še dokaj rosno mlad pravi starec. Za večerjo sem skuhal v paci 2 dni prej jerebičje stegno z rožmarinom in kumino. Zraven sem skuhal tudi čežano z lanskoletnih ajdaredov in stisnil sok od makedončevih banan kupljenih v akciji v trgovinici v dolini.
Vse lepo in prav zraven sva imela kasetnik in igrale so skladbe kot na primer Wham – Last cristmas. Mala je bila stara štirinajst let in pol. Pela je plesala skupaj sva jedla in se veselila božička.

Pred polnočjo sem obesil 2 štumfa pletenilstva idrizi iz Polhjega gradca. Za notri sem seveda kupil miklawžka od čokolade in notri dateljne in fige. Bil sem vesel in srečen.

Ko je ura odbila polnoč sem jo poslal spat na senik in jo do vrha vratu pokril z dekico od owčke bio hranjene na planinah.
Sam sem zbutal steklenico vina in zaspal pred kaminom.

Zjuraj se zbudim in glej ga zlomka. Nogavic ob kaminu ni bilo več. Meni nič tebi vse sem se praskal po glavi kaj se je zgodilo. Ne spomnim se ničesar.

Odhitim gori na senik kjer se smehlja mala osemnajstletnica z oblečenimi tangicami in si z levim prstom liže desno bradavičko. Pravi da ji je miklavž ponoči pokazal vse iluzije ji ga zarinil v neomadeževano luknjico in jo popeljal do vseh nebeških užitkov. Od takrat vsako leto piše miklavžu za isto darilo. In vsako leto ji pride. Nakoncu izvem da je deklici bilo ime HAIDI. Se pravi gresta lepo skupaj risanka o HEIDI in miklavžni sindrom.

Zadrl sem se račun prosim in sem odtekel ven iz bara in pustil človeka pri miru saj se mi ni zdej pri zdravi pameti.

Zdaj razumem zakaj jemlje majhne deklice v naročje ko mu zaupajo kaj bi za darilo …

SANTA IS PEDOFIL