Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Jul 21, 2007

Objavil/a in Vse ostale

Kanegra Hrvaška Požarpozar-hrvaskaNa območju Kanegre so popoldne v razmahu 20 minut izbruhnili trije požari. Dva so gasilci hitro uspeli pogasiti, eden pa se je približal Kanegri.
V kampu Kanegra je bilo popoldne ujetih okoli 1500 turistov, med njimi je precej Slovencev. Približno 80 gasilcem je tretji požar pozno popoldne uspelo lokalizirati.

O požarih pa poročajo tudi iz splitsko-dalmatinske županije in v bližini meje s Črno goro. Gre v večini primerov za minsko onesnažena območja.

Na območju Kanegre je zgorelo več deset hektarjev borovega gozda. Pri gašenju požara pa so sodelovali gasilci iz Umaga, Poreča, Pazina, Buzeta in Novigrada, ki so si pri delu pomagali tudi s helikopterjem hrvaške vojske.

Zaradi dima, ki ga je neslo vse do Črnega Kala, so tudi prebivalce Slovenske Istre opozorili, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

Recenzija in analiza požara :

Kot prvo kako je lahko taka panika nastala, ko pa je zraven morje in voda.  Boh ne daj da bi kdo zgorel. Strašen sud bi bil saj imajo zraven vodo.  Gorel je borov gozd in prijeten zrak  je obdajal vso okolico.

Ležalnik na plažo  *ptschk* beerzor  za tabo gori pred tabo morje in sončni zahod  avto in prikolico umaknete na varno in to je to 🙂

Pravi dopust kot bi si ga marsikdo želel.  Sedaj ko je vse pogorelo bodo lahko kemp razširili v notranjost, naredili jackuzije in spomenik padlim vevericam v požaru.