Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
May 7, 2012

Objavil/a in Politične

Kralj Matjaž ustanavlja avtonomno vlado narodne enotnostikralj-matjazLjubljana , Peca na Koroškem – Kot poročajo naši izredni dopisniki s Koroške, je Matija Korvin, med ljudstvom bolje poznan tudi kot Kralj Matjaž, na tiskovni konferenci iz svoje votline pod Peco danes sporočil, da ima dovolj.

Po včerajšnjem izrednem kongresu stranke Karantanija, na katerem je sedem vitezov antihlapčevske koalicije zasedalo okoli stare lipe pred votlino, je bil Kralj Matjaž ponovno izvoljen za predsednika in dobil mandat, da imenuje svoje najtesnejše svetovalce.

V ožji izbor in drugi krog izbora so se poleg Valentina Vodnika, Franceta Prešerna in Ivana Cankarja uvrstili še Primož Trubar, Klement Jug, Artur s Kmetije slavnih, Vladimir Bartol, Mario, Jaka Šraufciger, Rudolf Maister, Boris Kidrič, Bojan Križaj in seveda nepogrešljivi ženski trojček: Urška Čepin, La Toya in Miljenka Milosavljević iz Spodnje Fovšije 1A.

Največ pomislekov naj bi med ljudstvom zbujala Artur in La Toya, saj ni povsem jasno, kaj in kako zdaj z njima je, je bilo in bo.

A če pustimo ob strani ljudske čenče, Matjaževa votlina je v zadnjih mesecih vsekakor postala edino zatočišče njegove vlade na sicer pekočem soncu in že dolgo nikakor ni več v senci.

»Odločili smo se, da bo ena naših prednostnih nalog pospeševanje divjega lova,« je ob tej priložnosti povedal Kralj Matjaž. »Razlog je preprost: divji lovci lovijo samo divje žival, v naši deželi pa je žal vse preveč tistih, ki radi uprizarjajo lov vseh na vse in se ob tem poleg vsega še zabavajo.«

Globoke, lahko bi rekli celo vizionarske besede nekoga, ki je še pred nekaj meseci govoril, da bo napovedal vojno Severni Koreji in njenim številnim zaveznicam, dal zgraditi nekaj jedrskih podmornic in uzakonil obvezno branje astroloških napovedi v prime-timu Tv dnevnika.

In ki je nenazadnje dejal, da je vsemogočni Janez Glanzkopf le muha enodnevnica.

Najsi bo tako ali drugače, v naši deželi se obetajo spremembe.

Računajte na nas, so peli naši očetje in mame v nostalgičnih časih njihove mladosti, mi pa pravimo:

Obveščali vas bomo!

by Poročevalec