Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Dec 30, 2011

Objavil/a in Resnične zgodbe, Spovednica

DebeluškafatassTisti ljudje ki imajo prekomerno težo jim ni lahko in mislim da bi jim moral svet bolj prisluhniti in razumeti.

Sem tipično najstniško dekle ki obiskuje zadnji razred osnovne šole. Vsa leta sem rada hodila v šolo. Imela sem prijateljice,katere imam še danes.

Vedno so mi stale ob strani in me razumele. Ko pa je prišel tisti september ko sem bila v šestem razredu. Na začetku bilo use lepo.

V šesti razred je prišel tudi fant kateri je biu moja prva ljubezen. Bila sem dolgo časa zaljubljena vanj. Nekega dne je zvedel. In mi rekel da mu nism ušeč ker sem debela. To me je zelo prizadelo. Nism kazala tega od zunaj ampak bolelo pa je od znotraj.

Minilo je šolsko leto,fanta sem s časom prebolela. Nastopil je sedmi razred. Vedno več se je slišalo žalitev glede tega da sem debela in da moram shujšati. Prijateljice so mi govorila naj se ne sekiram za nihovo mnenje in naj živim svoje življenje.A mene je to zelo bolelo.

Pravijo da so raki (ker sem po horoskopu rak) zelo občutlivi.

In očitno pri meni učasih še kako to drži. Sedmi razred tako šel mimo. Nato je prišlo leto ko sem stopila v osmega. Use bilo normalno na začetku.

Potem pa sem nekega januarskega dne zbolela. Imela sem hudo gripo. Veliko sem preležala in skoraj nič pojedla. To se je zgodilo kar dvakrat zaporedoma. Ko sem prišla v šolo je bilo use kot običajno.

Ampak čez nekaj časa sem tudi sama opazila da sem zelo izgubila na teži in imela lepo že nekako žensko postavao. Slišala sem kritike od prijateljic s strani nekaterih sošolk.

Opazila sem tudi da pri kupovanju hlač ni niti več takih težav. In oprijete majice sem lahko nosila brez kakršne koli sramote. Prei se mi je videl kar trebušček. A ni se končalo tukaj.

Nastopil je čas spomladi. Da bi obdržala svojo formo sem se začela ukvarjati tudi s tekom. Poletje je bilo megafantastično.Bila sem zelo presrečna ker je dosti fantov že pogledalo za mano.

Tega poletja sem tudi imela fanta. Bilo je vse tako popovno.Ni mi bilo problema obleči bikinik. Dosti pogledov sem tudi čutila na sebi. Poletje se je žau prehitro končalo. In seveda novo šolsko leto.

Hvala bogu še zadni letnik na teji osnovki. Use bilo kot postarem sošolke,prijateljice, z usemi sem se briljantno razumela. In spet se je pojavila tista žaljivka ˝DEBELA SI!˝ ..˝SHUJŠAJ ŽE 1x,PRA****,KUR**..!˝ spet me je to zelo prizadelo . Spet sem se večkrat stehtala in tehtnica vedno kazala tistih 52 kg.

Prijateljice so mi govorile naj se ne sekiram a sem se. Očitno preveč. Preveč so mi u glavo stopile te žaljivke in sem jih preveč resno uzela. Nisem videla nobene druge reÅ¡itve…

Nekega dne pa jo do mene pistopil fant in mi rekel ˝GLAVO PO KONCI TI SI ZAME NAJLEPŠA NE PUSTI SE JIM!˝.

Od takrat naprej hodim spet z glavo pokonci,in nehala sem si Å¡kodovati.

Ne pustite se ljudem da vas žalijo poskusite prezreti žaljivke.

VEDNO OBSTAJA ÄŒLOVEK NA TEM SVETU KI TE BO IMEL RAD TAKEGA KOT SI!

by Lili