Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Aug 25, 2007

Objavil/a in Domišljijsko novinarstvo

Google posega v svetgoogle.jpg

V javnost je prišla novica, da ameriško podjetje, Google, ki je znano po istoimenskem spletnem iskalniku in drugih storitvah, kot Google maps in Gmail, počasi opušča bogatenje kapitala z Google Ads, saj naj bi bila konkurenca prehuda. Zato naj bi se počasi preusmerili v govedorejo.

Vodilni so mnenja, da je goveje meso, zaradi pretenja ptičje gripe, na vrhu povpraševalne liste.

V Googleplexu, ki stoji v Mountain View, Kalifornija, trenutno potekajo prvi koraki prirejanja prostorov, ki so bili vse do sedaj namenjeni serverjem, na katerih je potekalo pretakanje oglasov.

Do jeseni 2008, naj bi bili prostori pripravljeni za uporabo.

Poleg tega pa Google pripravlja svojo najnovejšo tehnologijo za nadzor. Medtem pa v glavnem oddelku za programsko tehnologijo pripravljajo novo aplikacijo, ki bo omogočala pregled stanja posamezne živali. Pri Googlu bodo namreč ponudili spletni nakup goveda. Lastnik bo imel možnost popolnega pregleda nad svojo lastnino.

Lahko bo izbiral med avtomatizirano oskrbo živali, kar pomeni, da bo nadzor prepustil Googlovim strokovnjakom na tem področju ali pa bo imel možnost ročnega opravljanja.
S tem bo lahko sam omejeval porabo sredstev za vzdrževanje.

Nakup bo temeljil na najnovejšem Googlovem servisu internetnega plačevanja, ki trenutno konkurira eBayevemu Paypalu, Google Checkout.
Kupec bo na začetku lahko izbiral med sto do dvesto vrst goveda, kmalu pa naj bi se izbira razširila.Pri izbiri bo kupcu na voljo iskalnik po govedu, ki naj bi spominjal na Googlov internetni iskalnik.Uporabnik bo lahko filtriral iskanje. Lahko bo določal iskanje po barvi, celini izvora, državi izvora, namenu (bodisi gre za mlekarico bodisi govedo za zakol.) Kasneje bo na voljo tudi možnost t.i. izposoje samca.

S tem bo lastnik imel možnost povečanja števila glav, ne da bi bil primoran kupiti dodatno govedo.

Na Googlu so namignili možnost odprtja lastne trgovine, ki bo delovala pod njihovim okriljem. Lastnik bo lahko tako preko Googla prodajal mleko, meso in govedo.( Že kupljeno ali skoteno).

Na začetku bo storitev na voljo le prebivalcem ZDA in Kanade, saj naj bi to olajšalo dostavo kazenskih nalogov ob morebitnemu zanemarjanju živali.

Društvo proti mučenju živali, PETA, je že izkazalo svoje nezadovoljstvo proti Googlovem načrtu. Mnenju PETE se pridružujejo tudi ostala društva, ki so mnenja, da bi bilo početje nehumano in da bi s tem močno omejili pravice goveda.

Google obtožb še ni komentiral.