Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Jul 9, 2007

Objavil/a in Izobraževalne, Zgodbe ki jih piše življenje

Kako si zapomniti vse ?kako-si-zapomniti-vse-pomnenjeKako se zapomniti vse !
Na faxu sem se zapomnil 7 poglavij iz knjige o psihologiji to je bilo čez 23.000 besed. Lahko Vam recitiram the 7 poglavij, če bo kdo pripravljen poslušat.

Zakaj sem storil to ? Moj professor me je izzval z dvema izjavama prvi dan faxa.
1. Noben Å¡tudent ni v prvo opravil mojega prvega testa.
2. Vsi odgovori se skrivajo v prvih 7 poglavjih te knjige.

In v odločitvi, da bom postal prvi študent, ki bo opravil test mi ni preostalo drugega kot, da sem se naučil na pamet vseh 7 poglavij.


Če iščete način kako povečati kapaciteto vašega spomina ali narediti test ne potrebujete se zapomnit vseh 23,000 besed. Ampak z tehniko, ki sem jo uporabil se lahko uporabi za karkoli drugega. Spodaj je opisano za vse bodoče študentke-e kako se zapomnit toliko stvari.

1. Prvo, vzemite kemik ali označevalec in označite pomembne stvari in besede za katere mislite, da se bodo pojavile v testu. Lahko podčrtavate tudi cele stavke vendar naj bodo kratki saj se jih je lažje zapomniti.

2. Vzemite vaše zapiske ali knjigo v mirno sobo, zaprite vrata in izločite vse vire oglašanja in motenja. Seveda morate biti naspani, če ne boste kaj kmalu podlegli spancu.

3. Poglejte vsak prvi stavek v zapiskih in ga preberite naglas. Nato zaprite oči in ga ponovite v mislih brez, da bi gledali zapiske.

4. Ponovite ta korak z naslednjima dvema stavkoma

5. Nato ponovite z tremi, štirimi stavki skupaj. To ponavljajte dokler ne boste se zapomnili vsakega slehernega stavka iz vaših zapiskov.

Preberite ponavljajte kolikor lahko dokler ne postanete utrujeni in nezbrani. Ko končate si vzemite čas za kratek spanec. Nov spomin je zelo občutljiv in kaj kmalu se pozabi. Študije so dokazale, da spanje pomaga zapomnit in utrdit stvari. Ko se zbudite na hitro ponovite in zacementirali si boste nove besede in znanje v spomin. Dermatološko testirano
Po določenem času sem postal tako dober v tej tehniki, da sem se učil tako hitro in kvalitetno, da mi je ostalo ogromno prostega časa še za ostale stvari.
Ne pravim, da začnite ignorirati predavanja vendar zame je bilo to zgubljanje časa. Vzel sem zapiske se zaprl v sobo za par ur na dan, uporabil to tehniko in stvar je bila enkratna.
Prvi sem končal fax z 10ko v razredu.

Če so vaši prijemi boljši in uspešnejši kar na dan z besedo v forumu. Vmes med učenjem seveda ne pozabite na kozarec vode ali kakšen prigrizek.

Pa to resnično deluje ?
Tehnika deluje pri meni, prijateljih in celo pri bratu, ki pravi da se težko kaj zapomni.
Razjasnimo si stvari. Zapomniti 23.000 besed ni mačji kašelj in preteklo bi veliko časa preden bi znali vse kot pesmico. Zato je ta mehanizem zadetek v polno. Iz vsega besedila boste izluščili bistvo in še zapomnili si ga boste.
Moj nasvet je, da poskusite tudi Vi.
Ko pride do učenja in zapomljivosti stvari je pomembno, da poiščete svoj način in morda tehniki dodate kakšne rekvizite in svoj urnik itd.. Prilagodite lastnim potrebam in željam.
Vsi smo si različni in nekdo bo potreboval dlje časa nekdo manj vendar pri vseh bo uspeh isti. Zapomnili si boste vse kar si boste zaželeli.

Samo voljo je potrebno imeti.

P.s Postal sem prvi študent, ki je opravil test 100 % pri profesorju psihologije. Samo toliko, če ste se že spraševali mogoče ali sem opravil ali ne