Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Dec 28, 2014

Objavil/a in Resnične zgodbe

Nova priložnostimages6 Minili so meseci odkar sva šla z Janom vsak svojo pot. Bil je moja največja ljubezen, oseba, ki sem ji popolnoma zaupala , do tistega dne . Ko sem ga videla v kavarni. Na poti iz službe sem se ustavila v lekarni poleg kavarne.

Bil je v družbi mlajšega dekleta, sedela sta ob oknu in se smehljala, božal jo je po roki. Obstala sem »ne to ni moj Jan«.

Nekaj trenutkov sem stala , hotela sem se premakniti, pa me je neka sila ni pustila, zrla sem vanju, Jan me ni opazil. Preveč je bil zatopljen v to mlado telo v podarjanje nežnih poljubov, da bi karkoli opazil kaj se dogaja okoli njega . Odhitela sem proti avtu, se usedla vanj in začela tulit, tolči po volanu in se spraševati, zakaj ravno jaz , zakaj zdaj?

Poklicala sem svoja najboljšo prijateljico Emo. Na kratko sem ji vse razložila in povedal kje sem.« Taja ostani tam, takoj prideva z Matjažem pote!« Matjažev avto je pridrvel , Ema je skočila v moj objem , »Taja pridi greva domov, tam mi boš vse razložila. Matjaž te poličem , hvala dragi je zaklicala Ema in že smo se odpeljale proti mojemu stanovanju. Usedla sem se na kavč , Ema nama je skuhala čaj. »Taja , povej lepo počasi kaj se je zgodilo?« Veš, Ema da sem ti včeraj rekla po telefonu, da mi zamuja menstruacija, danes sem se odločila da se po službi ustavim v lekarni in kupim test, in tam sem zagledala Jana v kavarni kako sedi z njo.

»Taja dihaj prosim , po časa ne hiti.« Sedela sta ob oknu, se smejala in jo božal po lroki, ko jo je poljubil nisem imela Ema moči se obrniti ne na levo ne na desno. Neka sila me je držala tam da sem vse to gledala. Ne morem Ema prosim pomagaj mi, da spakiram njegove stvari, nočem ga več v svojem življenju.« Taja in test? Bom kasneje naredila.

Odšla bom za nekaj dni k babici na vas. Imamo dovolj časa, da vse spakiramo, danes naj bi delal do poznega. Ja do poznega s tisto v kavarni. Kako sem lahko tako neumna , vsako besedo sem mu verjela, kako se trudi za naju , da dela do poznega , a on se vlači okoli. Spakirale smo vse njegove stvari in jih postavila k vratom. »Taja in če si noseča? Kaj boš storila?« Ema nikakor ne grem splavit jaz bom sama otroku mama in oče , Jan ne sme zvedet za nobeno ceno da nosim njegovega otroka.

Vzela sem list papirja in začela pisati . »Dragi Jan« Saj ne vem , če ti sploh še lahko rečem »dragi«, mislim , da si te besede ne zaslužiš več, da jo slišiš iz mojih ust. Vem, da me varaš, da imaš drugo. Vse sem danes videla na svoje oči, kako jo božaš po roki, ji poklanjaš poljube. Vse tvoje stvari so spakirane, zato te prosim poberi svoje stvari in pojdi. Ne kliči in ne išči me, zate ne obstajam več! Ne čakaj me, nekaj dni me nebo doma. Ključe od stanovanja pusti pri sosedi Vanji.

Lep pozdrav Taja List sem položila na njegovo prtljago, vzela svojo torbo in zaprla vrata za seboj. Ema me je odpeljala k sebi domov, po poti smo se ustavile v lekarni, kjer je Ema kupila test nosečnosti. Emin Fant Matjaž je dober prijatelj z Janom , verjeti ni mogel vsem besedam, ki jih je slišal ob najinem klepetu. Ne Taja to ni Jan, ki ga poznam. Taja si pripravljena, da izveš ali nosiš pod srcem otročka. Naredila sem test, bala sem se nekako pogledat kakšen je rezultat. Še pred nekaj urami sem bila vesela, sedaj pa nisem čutila ne veselja ne žalosti ampak veliko skrb, kako bom vse sama. »Ema prosim povej, kaj vidiš?« » Draga moja, noseča si!« planila sem v jok, čutila sem, da nosim nekaj pod srčkom. To je moje življenje zanj se bom borila. »Ema, Matjaž , prosim vaju nikar ne izdajta Janu, da sem noseča , prosim.« Zjutraj sem se odpeljala k babici ki živi na vasi. Sprejela me je odprtih rok, ni me zasliševala, ker sem ji že po telefonu povedala, da prihajam k njej, da rabim nekaj dni samote in miru. Vedela je da je nekaj hudo narobe, vendar je spoštovala mojo odločitev, ko bo hotela se ji bom zaupala.

Dan sem preživela večinoma na terasi z poslušanjem ptičjega petja in mijavkanja našega muca Toma. Babica je prisedla k meni, draga moja« celo popoldne te opazujem kako jočeš, draga moja kaj se ti je zgodilo?« Nisem mogla zdržati, da se nebi kot mala punčka stisnila k njej in ji vse zaupala. Draga moja vzemi si čas, odpočij se , pri meni si dobrodošla vedno stala ti bom ob strani kolikor je v mojih močeh. Mama in oče vesta za vse to? »ne«..nekako še nočem razlagat in dajat na velik zvon. Pozabila sem poklicat v službo, joj takoj moram poklicat šefa ,oprosti babi. Poklicala sem šefa, se mu iskreno upravičila, ker nisem javila prej. »Taja je v redu, mi je Ema povedala, da se slabo počutiš, da te nekaj dni nebo.

Ne skrbi pozdravi se in se vidimo.« Drugo jutro sem poklicala svojega ginekologa in se naročila na pregled. Naročena sem bila, čez teden dni. Zdravnik je potrdil mojo nosečnost. Ko sem zagledala tisto malo pikico na ekranu so me oblile solze, solze sreče. Pikica moja, mami bo skrbela zate, nikoli te nebom razočarala ali zapustila. Z Emo smo bile dogovorjene, da se po pregledu dobimo v naši kavarni na kavi, da ji povem vse kako in kaj. V to kavarno smo zahajale že od srednje šole, kjer smo ure in ure presedele ob dobri vroči čokoladi in sladkih dobrotah.

Toda prav v tej kavarni sem videla Jana z drugo. Čez slabe pol ure sem stala pred kavarno in čakala Emo. V glavi se mi je odvijal film, vsak prizorček, ki sem ga videla , zameglilo se mi je pred očmi. Ponovno sta sedela tam ob oknu in se smehljata. Kot kura brez glave sem se obrnila in stekla čez cesto. V tistem trenutku je mimo pripeljal avto, zaslišala sem samo cviljenje gum in naredila se je tema. Odpirala sem oči v ozadju sem slišala znan glas, ki je govoril »Taja poglej me »Taja«! Ob meni sta stala Jan in Ema, zdravnik ju je prosil odmaknita se , od ponesrečenke. Že ko so se zapirala vrata rešilnega avta sem zaslišala Emo, prosim pazite nanjo in poskrbite za njenega otročka. Taja drži se. Jan je strmel v moj pogled in čakal, da mu potrdim, nisem mogla lagati saj, do nekaj dni nazaj je bil moja največja ljubezen moj angel. Samo priprla sem oči in vedel je moj odgovor. Na poti do bolnišnice me je zmanjkalo, padla sem v komo. Vse okoli mene je bil nek čuden zvoki, ki konstantno piska okoli mene. Počasi sem odpirala oči se ozirala okoli sebe in videla vso neko čudno aparaturo to piskanje ki je prihajalo iz njih , Emo kako sede spi ob moji postelji in me drži za roko. Na ustih sem imela masko nisem mogla govorit , samo prst sem premikala in prebudila sem Emo.

Dvignila je glavo, okoli oči je bila vsa črn, bleda, prestrašena, kot da bi videla duha. Vsak dan po službi je prihajala k meni, vse noči je prebedela ob meni. Zjutraj pred službo je odšla domov, da se je umila in preoblekla za službo. Ona je moja najboljša prijateljica, ki mi je stala in stoji ob strani še od osnovnošolskih dni. Prijateljica, ki si jo bi marsikdo želel, da jo ima. Taja,Taja pomiri se, hvala bogu zbudila si se. Poljubila me je na čelo, takoj pridem, samo po zdravnika skočim. Ema se je vrnila z zdravniki in sestrami. Sestra jo je prosila naj počaka pred sobo. Majhna bledolična sestra z nežnim glasom mi je zaželela » dobrodošla spet med nami Taja.« Bila ste devet dni v komi. Kako se počutite, kje vas najbolj bol? Že ko sem zaslišala da sem bila devet dni v komi sem vedela predvsem sem občutila neko praznino v meni, izgubila sem otroka.

Zelo nam je žal Taja izgubila si otroka. Ob nesreči ste dobila hud udarec v glavo in v trebuh, žal ni bilo pomoči, da bi preprečili izgubo otroka. Posledica udarca v glavo je ta, da ste bila v komi. Po vseh preiskavah so končno Emo spustili v sobo. Kmalu za njo sta prišla v sobo tudi moja starša. Mami je takoj planila name, zakaj si nama zamolčala vso bolečino draga, ki si jo nosila? »Draga, pomiri se! Pusti, ko bo prišel čas, nama bo vse razložila« Bila sem edinka in največje bogastvo svojemu očetu.

Že od malih nog sem bila nekako bolj navezana na očeta kot na mamo. Pobožal me je po licu, »kako se počutiš,sonček?« Mama in oče sta kmalu pomirjena, da sem se prebudila odšla. Ema se ni hotela odmakniti od mene, še vedno je sedela ob postelji in me držala za roke. »Taja, oprosti« Vedela sem na kaj misli,da je pregrešila in povedala, da sem noseča in to pred Janom. Vem Ema, tudi jaz bi ravnala tako, ne skrbi. Bala si se zame in otroka, še vedno si moja najboljša prijateljica. Hvala ti, ker si ob meni Ema. Naj te ne obdaja občutek krivde. Takrat potrka na vrata z šopkom rož v roki Jan. »Taja, pustila vaju bom sama. Tu bom pri vratih ne skrbi, če me potrebuješ pokliči. »Oprosti Taja!« premišljeval sem, kaj naj ti sploh rečem.

Oprosti, da sem bil tak bedak, da sem storil svojo življenjsko napako. Vsa še omotična od protibolečinskih injekcij nisem mogla niti spustiti ena same solze. Prijel me je za roko in me prosil nove priložnosti , naj mu oprostim. Ne Jan nimam več moči, pojdiva vsak svojo pot. Tako naju nič več ne veže izgubila sva še zadnjo vez. Nekoč, najine iskrene ljubezni, ki pa je več ni. Nekdo nad nami nama je pokazal , da morava oditi vsak svojo pot in živeti naprej, vsak s svojo bolečino v srcu. Pojdi proč od mene Jan. Razburile so ga besede in mi je zabičal, zakaj mu nisem povedala, da nosim njegovega otroka. » Kako naj bi ti povedala, tisti dan,sem se po službi odpravila do lekarne po test in tam zraven v kavarni si se ji lepo smehljal in jo božal. Tisti dan sem izvedela, da nosim pod srcem otroka.

Dan, ko se je zgodila nesreča sem bila pri zdravniku, ki je potrdil mojo nosečnost. Tisti dan, bi moral ti biti ob meni, ko sem na zaslonu videla tisto malo pikico, novo življenje. Si ti sedel v kavarni z njo, tam bi se morala dobiti z Emo. Ponovni pogled in prizor na vajino ljubimkanje me je spravilo ob živce in nisem se zavedala, da sem stekla na cesto. Ostalo naprej Jan veš kaj se je zgodilo. Prosim pusti me samo, da se odpočijem in v miru sama žalujem za izgubo mojega sončka. Prosim pojdi ne vračaj se več. Bodi srečen z tisto, ki si si jo izbral že pred časom, name pa pozabi. » Taja prosim premisli.« Ne Jan ni več kaj premislit, sam si izbral to pot. Prosim pojdi in me pusti. Obrnila sem pogled stran. Stopil je do mene me poljubil na usta, pobožal po licu in odšel. Za trenutek sem čutila neko toplino na ustnicah, toda nisem se pustila zmesti. Ko je odhajal so me oblile solze, boječ se, da sem naredila narobe, da sem ga odgnala od sebe, da mu nisem dala druge priložnosti.

Ostala bom sama brez njega, ki mi je v življenju toliko pomenil, bil je moj partner, brat, najboljši prijatelj. Vse to sem imela , a je padel nek temen oblak nad najino vezo in je vse to uničil. Morala se bom pobrati ob dveh izgubah in vem, da mi bo uspelo, zaslužim si tudi jaz novo priložnost novo življenje in nov začetek. Minili so dnevi, moje stanje se je izboljšalo. Zdravniki so se odločili, da me odpustijo iz bolnice. Oče in mami sta imela nalogo, da Emi pomagata, da mi preuredijo malo stanovanje, prepleskajo, osvežijo moje stanovanje, da nebo toliko spominov na Jana. Oče in Ema sta prišla pome in me odpeljala domov, mama je bila že v stanovanju in čakala name. Ema je Janov kabinet preuredila v mojo novo delovno sobico, kjer bom imela mir. Zvečer sem mamo in očeta prosila , da si želim biti malo sama. Ema je že prej odšla v službo po Matjaža, ker sta imela samo en avto. Ulegla sem se na kavč, si prižgala televizor in počasi pila metin čaj. Zaspala sem na kavču, prebudil me je zvonec.

Vsa zaspana sem odprla vrata, pred vrati je bil šopek rož in pismo. Vzela sem šopek, zaprla vrata in začela brati pismo. »Draga Taja » Vem prizadel sem te, prizadel sem osebo, ki mi pomeni največ v tem življenju, ki je vredna zaupanja, ki me je ljubila in spoštovala ves ta čas, uničil sem najino ljubezen. Boli me tvoja zavrnitev, bolečina, ki sem ti jo zadal in izguba najinega otroka, ki sva ga spočela z vso ljubeznijo. Vsa ta izguba me je pripeljala do odločitve, da sprejmem ponudbo o premestitvi in odidem za nekaj časa v Avstrijo. Draga odpusti mi, nekoč se ponovno vidiva. Ozdravi čim prej in skušaj živeti z mislimi , da sem te ljubil in vedno te bom. Zavedno tvoj Jan. Minila sta dva mesec in prišel je čas vrnitve nazaj v službo. Vsi so me lepo sprejeli, šef me je poklical v svojo pisarno. Zaželel mi je dobrodošlico, in me vprašal kako se počutim.

V tistem trenutku stopi v pisarno nov neznan obraz.«Oprostite, nisem vedel da ste zasedeni, se vrnem kasneje.« Visok temne polti , oči ki se kar izgubiš v njih, telo kot iz kocke, ki o njem sanja vsaka ženska, nekaj trenutkov sem kar obstal z pogledom na njegovem telesu.« Stopi naprej, Taja naj ti predstavim , to je naš sodelavec Alex, ki je na novem projektu HC., ki se ga bomo lotili oziroma sem imel namen tebi in Aleksu predati ta projekt, seveda če ga sprejmeš. Ne rabiš mi takoj odgovoriti vzemi si čas. Brez premisleka sem rekla, sprejem. Potrebno je začeti živeti in dihati naprej. Hvala šef, da ste računali name, nebom vas razočarala. Super tvojo vrnitev in projekt moramo proslaviti, v petek večerja, bo šlo Aleks, Taja? Jaz sem za šef odgovori Aleks , tudi jaz sem odvrnila. »Aleks prosim, da z Tajo pregledata vse dokumente in načrte, kar si naredil do sedaj, seznani jo o vsem.

» Šele ko sem prišla v svojo pisarno sem se zavedala, kaj je stalo pred mano, s kom bom delala, kako se bom zadrževala, da ga ne pojem z očmi. »Taja zbudi se , je zaklicala Ema na vratih. Kje si draga spet sanjaš? Ne, ne vse je vredu, zakaj si mi zamolčala, o novem sodelavcu? Komu? Ti je znano kaj ime Aleks? Fant z rjavimi očmi , črnih kodrov? Taja sej veš jaz vidim samo svojega Matjaža, haha me pa veseli, da si spet med nami. Nič te pustim sanjat, grem še nekaj dokončat se vidimo potem. Okoli 11 ure potrka na vrata, smem naprej? Vstopi. Imate ga. Taja čas, da vam začnem na kratko predstavljati naš projekt? Izvoli sedi, kar Taja mi reci saj sva istih let. Aleks je odložil vse papirje na mizo in pričel, moj pogled se je ustavila na predalnike, kjer je stala slika Jaz in Jan. Vstala sem, vzela sliko in jo avtomatsko vrgla v koš. Oprosti Taja , je vse v redu? Pridem rajši kasneje nazaj, Aleks je opazil moje bledo lice in tresoče se roke. Ne Aleks ostani tu in nadaljujva, samo kavo nama naročim. Pričel je razlagati o projektu imava mogoče mali problem. Ta projekt je na drugem koncu Slovenije, upam da te nebo motilo, ker boš veliko zdoma? Ne, povedano po pravici drugo okolje mi bo samo koristilo. Pozabila sva na čas, ura malice je bila že zdavnaj konec. Padla sva v projekt, občudovala sem ga kako vsako podrobnost razlaga, njegovo mimiko obraza, njegove gibe, kar topila sem se.

»Za danes mislim, da bo dovolj informacij nočem te izmučiti že prvi dan službe. Dovolj imava še je čas do petka da te seznanim o vsem. Prišel je petek in večer za našo proslavitev. Dobili smo se pred restavracijo. Šef je seboj pripeljal svojo ženo. Ki je dobro skrivala svoja leta, oblečena po novi modi , skratka bila je prelepa. Vsak ki jo ni poznal, si je predstavljal o njej, kako je vzvišena. Toda ona ni bila vzvišena, bila je preprosta gosp, ki je cenila tudi tiste ki so brez izobrazbe in so željni dela. Večerja je stekla gladko, polno smeha in norčij. » Nazdravimo vrnitvi naše Taje, ki jo spoštujem kot svoj hčer. Srečna vrnitev Taja in uspešno vama želim pri projektu. Verjamem v vaju, skupaj vama bo marsikaj uspelo. Večerja se je bližala koncu. Aleks me je pospremil do avta.«Taja si zelo utrujena?« Niti ne, zakaj? Te lahko odpeljem na en lep kraj? Nisem vedela kaj naj mu odgovorim, toda tako prijetno sem se počutila v njegovi družbi, ko sem pomislila, da odidem domov sama v prazno stanovanje, sem z veseljem sprejela povabilo. V meni je govoril nek glas, pojdi Taja, prišel je tvoj čas, čas za novi začetek.

Pridi nebo ti žal!Prijel me je za roko in me odpeljal do svojega avta. Odpeljala sva se čez mesto proti hribu. Meni se je zdelo nič takega hrib kot hrib. »Pridi stopi iz avta, da ti razkažem to lepoto«.Stala sva na vrhu hriba na desno so svetile luči iz mesta na levi strani pa čisto nekaj novega prečudovitega. Zvezdice na nebu so se igrale in nama svetile. Tu rad zahajam, ko mi je težko pri srcu, ko imam skrbi, kot vsi drugi, tu Taja jaz opazujem sončni zahod ali vzhod. Kar pomeni nek konec in novi začetek. Oprosti , vidim ti na očeh, kako še vedno trpiš, vem in te popolnoma razumem težko je preboleti izgubo. Tudi jaz sem izgubil toda ne toliko kot ti. Vsi moramo enkrat začeti živeti na novo, pustiti slabo za nami in vzeti samo dobro in iti naprej po poti. Iz sebe nisem mogla spraviti besede, tudi hvala mu nisem mogla reči, ker sem vedela da je imel prav, da je treba dati novo priložnost življenju in iti naprej. »Vsa se trese, pridi greva v avto na toplo«. Tudi iz avta je lep razgled. Usedla sem se v avto brez besed sva nekaj časa sedela in strmela v nebo polno zvezdic. Nato je Aleks načel svojo bolečo temo, kako je bil razočaran, prizadet. Hotel mi je povedati, da si zaslužim lepše in mirnejše življenje za naprej, toda o tem odločaš sama Taja.«Tam na nebu je zvezdica, ki nate pazi zato jo ne razočaraj.« Naslonila sem svojo glavo na njegovo ramo, kar zvleklo me je. Potočila sem kar nekaj solz, bolelo me je po vsem telesu, hkrati pa sem čutila neko toplino.

Tako sem na njegovi rami zaspala. Prebujal me je nežni glas,«Taja, zbudi se, zamudila boš sončni vzhod«. Oprosti zmanjkalo me je, oprosti. Nič zato si mi pa dolžna nekaj zato, eno kavico. Pridi da ne zamudiva. In res pogled na sončni vzhod jaz kaj takega še nisem videla, prav ti da zamisliti, da je res čas za nov začetek. Stala sva sama na hribčku in opazovala kako vzhaja sonce. Neka sila naju je zbližala skupaj v objem, sledil je nežen poljub in stisk. Aleks imel si prav ta pogled je prečudovit, hvala ker si ga delil z menoj. Zdaj pa morava nazaj proti mojemu avtu. Poslovila sva se, še enkrat sem se mu zahvalila za prečudoviti večer in vzhod sonca. Odpeljala sem se proti domu. Parkiram avto pred stanovanjem in se pripelje za mano Aleks. »Taja mobitel si pozabila v avtu. Nekaj časa sem ga samo nemo gledala in se v mislih spraševala ali ga naj povabim na kavo. »Taja, Taja me slišiš, tvoj mobitel. »Oprosti čisto sem zmedena se vidi da nisem vajena ponoči hodit zunaj, da sem potrebna spanca. Se mi pridružiš ob jutranji kavici. Seveda z veseljem, če nisi preveč utrujena?Stopila sva v stanovanje, pristavila sem vodo za kavo in vklopila pečico da nama spečem rogljičke. Rada bi se samo oprhala, če dovoliš. »Seveda samo kavo in sladkor mi pripravi, bom jaz tačas skuhal kavico. Iz sobe sem mu govorila v kateri omari ima kavo in sladkor ko sem iskala trenerko. Skočila sem na hitro pod prho se oprhala spela lase v čop. Mmm kako omamno diši kavica, mislim da sem pripravil vse, vse me je čakalo tudi rogljički v dnevni sobi na mizici. Tudi ti omamno dišiš, mi šepne na uho. Srce je začelo nekako čudno in hitreje biti, kot da čuti da se bo nekaj zgodilo.

Približal se je k meni se nagnil in me počasi začel poljubljat po licu, vratu na koncu pristal na ustnicah, od poželenja po poljubih objemih se mu nisem mogla upirat. Prepustila sem se popolnoma vsa, malce se odmaknila iz njegovega objema in ga prijela za roko in odpeljala v sobo. Brez premislit sem ga odpeljala v svojo posteljo. Počasi me je začel slači, me božal in poljubljal, vsa sem drhtela, želja po njem je bila močna. Tudi on je ostal brez oblačil. Predno bi se združila me pogleda in reče,« si pripravljena«? Zazrla sem se vanj, hotela sem reči , da sem pripravljena, toda te besede nisem mogla spraviti iz sebe. Stisnil me je k sebi, ne skrbi imava še veliko časa. Nisem nekdo, ki bi želel izkoristiti tvojo bolečino, tu sem ob tebi in čakal te bom do tistega trenutka, ko boš popolnoma prepričana,da si pripravljena. Oprosti mislila sem, da sem pripravljena toda nisem. Ne skrbi tudi sam ne vem, če sem čisto prepričan, da počnem prav. Pridi stisni se k meni in poskusi malo zaspati.

Te lahko nekaj prosim,ostani prosim z menoj ne pusti me samo. Nebom želiš, da ostanem še nekaj časa pri tebi? Sobota je, danes sva prosta, razen če imaš kakšne plane. Odkimal j e, ne nič nimam v planu, zdaj se pa odpočij. Ubogala sem ga, se stisnila k njemu in zaspala. Okoli ene ure zapiska telefon, ki me je predramil, dobila sem sporočilo od Eme. Aleks je trdno zaspal. Emi na hitri odgovorim » te pokličem kasneje vse je ok«.Opazujem ga kako lepo spi in se sprašujem sama sebe, kaj sem vse zamudila, zakaj se mu ne predam? Že od najinega prvega srečanje me je zelo privlačil, čeprav sem se pošteno bala, novih stikov in na vezanj na nekoga. Imela sem občutek, kot da je polen sam sebe, toda zmotila sem se, bil je zelo nežen in ljubeč. Da je tudi za njim težko obdobje, da si oba enostavno zasluživa nov začetek. Moji prsti so se sprehajali po njegovih prsih, ustnicah in kodrih. Moji dotiki po ustnicah so ga prebudili. Dobro jutro, si že dolgo pokonci? Nekaj časa, nisem te hotela zbuditi samo opazovala sem te kako lepo spiš. Pridi bližje,obrnil se je, da sem pristala pod njim. Ponovno sem občutila njegov nežni dotik in poljub.

Nisem dolgo zdržala, ko sem ga še bol potegnila nase, kajti med nogami sem čutila njegovo moškost. Tako sem se predala brez nekega zadržka in se prepustila da me popelje v lepši svet. Hotel mi je nekaj reči a sem ga prekinila prst sem položila na usta, nič ne reci le predaj se kot sem se predala jaz. Prepuščala sva se užitkom vsa ta nežnost in strast, ki se jo ne da opisati se je prelila do pozno popoldan. Po tuširanju sem nama pripravila nekaj za pod zob. Ob hrani sva veliko govorila, kako je nastopil v to službo, pogovor z šefom in novemu projektu. Šef mi je že takoj povedal, da ima željo, da midva sodelujeva skupaj na projektu.«Veš Taja moram ti priznati, ko je šef govoril o tebi, ko je omenil tvoje ime je moje srce začelo močno biti. Nisem te poznal samo po slikah, ki sem jih iz vaših zaključkov sem te videl kakšna si. Ne vem nekako si se mi vtisnila v srce in težko sem čakal ta da, da te spoznam v živo. In da ne omenim najinega prvega srečanja v pisarni, prva misel , ki mi je padla je bila ta, da si veliko lepša kot na slikah. Šef je imel prav res je dama in pol. Nisem našla prave besede, ki bi odgovorila na vse to le nasmehnila sem se. Ga poljubila in zašepetala, tukaj me imaš celo in samo tvojo. Prosim te le ne izkoristi me še manj me pa ne smeš prizadeti.

Tudi jaz ti moram nekaj priznati, ko sem te prvič zagledala me je tvoja lepota dobesedno sezula. Saj si videl brez razmisleka sem šefu takoj odgovorila, da si želim sodelovati v tem projektu. Kasneje, ko si prišel v mojo pisarno, mi je prišla prva stvar na misel, da imaš veliko ženitvenih ponudb, da niti slučajno me nisi opazil. Sigurno ima vso to svojo lepoto napolnjeno z nadutostjo. Toda s časom, dan za dnem in ure, ki sva jih preživela skupaj, ko si mi predstavljal projekt, sem videla da temu ni tako. Po večerji sem privolila, da me odpelješ, ker sem ob tebi začutila skrb in neko žalost. Sedaj vem, ker si mi zaupal vse skrbi, ki te mučijo in kaj te tako žalosti.«Princeska moja mislim, da je prišel najin čas pustiva vse za sabo pojdiva novo pot.«Obljubim ti, da te nebom nikoli prizadel, da bom tvoj samo tvoj, zaupaj mi. Sobotni večer sva preživela pri meni ob poljubljanju in gledanju televizije. Prišlo je nedeljsko jutro. Telefon kar ni in ni nehal zvoniti. Oprosti moram se javiti Ema je že včeraj bi jo morala poklicati a sem od najine strasti kar pozabila. Javi se jaz pa nama grem tačas skuhati kavo.«Taja, kje si? Zakaj za vraga me nisi včeraj poklicala? Želiš da me pobere od skrbi kje si kako si? Ema umiri se vse je v redu, nič mi ni. Po večerji se z Aleksom nisva mogla nekako ločiti drug od drugega, ravnokar nama kuha kavo. Ema vse izveš do podrobnosti se vidimo kasneje.

»Draga kava je kuhana, prihajam. Ob srkanju kave mi reče, nerad te zapuščam toda danes moram iti malo domov če ti je prav. Če želiš se lahko vidiva danes zvečer? Odpočij se naberi si moči, jutri začneva s polno paro delati na projektu. Se slišiva zvečer, danes se moram dobiti z Emo upam da razumeš? Stal je med vrati me gledal poljubljal, se poslavljal in kar ni in ni mogel odit. Dragi pojdi. Zaprla sem vrata se naslonila nanje, ponovno sem izgovorila besedo »dragi«. Sem se mogoče prenaglila, da sem dovolila, da ostane pri meni, da se mu predam? Vprašanja so mi kar odmevala v glavi, ko me predrami pisk sms sporočila. V prepričanju, da mi je Ema poslala sporočilo me je presenetilo pisal mi je Aleks. Kratko sporočilo. Minilo je le nekaj minut odkar te nimam več v svojem objemu in te že zelo močno pogrešam. Cmok. Na licu sem začutila nasmešek in toplino. Vsa zasanjana se usedem za računalnik, začnem prebirati pošto, ko zagledam sporočilo od Jana. Nisem si želela pokvariti teh lepih spominov na Aleksa zato sem preskočila Janovo sporočilo. Čez nekaj časa mi ni dalo miru in sem odprla sporočilo. K sreči je bilo sporočilo veriga za srečo. Prav od dahnilo mi je, da ni ponovno samo nakladanje iz njegovih ust. Vzela sem v roke telefon in poklicala Emo. Ker sem vedela da Matjaž dela popoldan in tako Ema kot jaz nerade jemo same sem se odločila, da jo povabim na kosilo in se pogovorimo, kot sem j obljubila. Po končanem pogovoru z Emo sem poklicala Aleksa. » Z Emo se dobimo v času kosila, tako, da bom zvečer prosta,če si mogoče premisliš in prideš k meni. Z velikim veseljem, draga moja. Se vidiva okoli sedmih.

Aleks in seboj prinesi obleko za službo in smeh . Kaj pižamo tudi potrebujem, ne ker te bo grelo moje srce. Pozdravljen dragi se vidiva kasneje. Ema me je čakala pred stanovanjem, prisedla sem v avto in že so letela vprašanja. »Taja vse mi povej, kaj se je dogajalo ta dva dni s teboj«?Rožica moja pred nama je še veliko časa vse ti bom povedala ne skrbi. Sedle smo v restavracijo v mirne kotiček, ker smo imela razgled po celi restavraciji. »no taja , čakam na tvoj govor, smeh«.Začela sem ji pripovedovati skoraj v vse detajle, kaj vse se je zgodilo. Taja, ti kar žariš, ko pripoveduješ. Vesela sem zate, naj vama bo sreča naklonjena. Čez čas Ema prebledi in zre v en par. Ema kaj ti je? »Taja ne obračaj se prosim, in že sem se hotela obrniti, ne Taja ne nikar. Ema kaj ti je si videla prikazen ali kaj? Od radovednosti sem se obrnila. Jan ves nasmejan sedi ob istemu dekletu kot takrat. Sploh me ni prizadelo, ker sem si nekako v glavi ponavljala, da me čaka Aleks , ki je vreden mojega zaupanja in ljubezni. Ko sem malo bolj pogledala v njiju sem videla, da je dekle noseča in to kar visoko noseča. Na rokah se jima je svetilo, bila sta poročna prstana.

Ves pribor mi je padel iz rok, ulile so se mi solze, ker sem dojela da me je precej časa varal z njo in da najin otrok ni bil spočet z iskreno njegovo ljubeznijo, kot mi je zatrdil. Vse njegove prošnje in obljube so bile gola laž, le koliko časa mi je še naprej mislil lagati, da me ljubi in ne vem kaj še vse. » Taja, dihaj globoko, Ema ne morem , veš da se nebi pobrala Ema brez tvoje pomoči, tako te ponovno prosim , pojdiva stran. Ema je poklicala natakarja poravnala račun. Odpravile smo se proti izhodu. Od vse te bolečine mi je postajalo slabo, Ema moram na wc. Ko sem končno prišla malo k sebi me pred vrati pričaka presenečenje, Jan je čakal name. Taja oprosti! Prislonila sem mu eno zaušnico in rekla, tvoja beseda oprosti ne pomeni nič, ker si navaden gnoj. Nikoli, nikoli več, si ne želim, da se najine poti ponovno srečajo. Nočem e več videti ne tebe ne tvoje ljubic, ups tvoje žene in matere tvojega otroka.«Taja« ne Jan nikoli več, dobro si prekrival to tvoje dvojno življenje, srečno. Pozvonilo je na vratih bil je Aleks. Takoj je na meni opazil da nekaj ni v redu, da sem jokala. Je kaj narobe? Ne sedaj je vse uredu, ker si ti ob meni. Odložil je svoje stvari in prišel za menoj ter me objel in stisnil močno k sebi. Nebom silil vate, ljubljena moja , ko boš pripravljena sem ob tebi in ti bom prisluhnil. Obrnila sem se k njemu in ga vprašala kaj je na meni takega , da ljudje to izkoriščajo. Komu sem kdaj slabega storila, da sem morala ravno jaz doživeti nesrečo in izgubiti otroka? Edino jaz nosim v sebi bolečino, ko on veselo uživa v pričakovanju otroka z drugo. Danes popoldan smo šle z Emo na kosilo in srečamo Jana z svojo zdaj že ženo , ki je noseča in to visoko noseča.

Kar pomeni, da me je varal že dlje časa. A mene je v bolnici prosil naj mu odpustim, kako bi bila neumna, da bi mu odpustila . Še dobro, da mu nisem, ker drugače nebi sedaj ob sebi imela tebe. Pustiva zdaj to , pridi Aleks . Preživela sva lep nedeljski večer. Predala sva se in nato zaspala. Zjutraj me je prebudil z njegovim nežnim poljubom. Pripravil nama je kavico in čokoladni rogljiček. Vsak svojim avtom sva se odpeljala na delo. Ema me je počakala pri vhodu.«Taja videti si nekam sveža« in se nasmehne Aleksu. Vi ste sigurno Ema? Toliko lepega sem slišal o vas, pozdravljena. Vaju pustim same se vidiva kasneje v pisarni,sestanek danes. Me cmokne in že ga ni bilo več.»O Taja si imela spet obisk to noč?«Ja veliko je bilo pogovora in se saj veš. Veš Taja tako te želim videti vsak dan, nasmejana, srečna, saj kar žariš. Hvala Ema, se vidimo pri kosilu. Aleks potrka na vrata,«čas je za sestanek, skoraj vsi so že zbrani v sejni sobi, pridi in brez strahu, ob tebi sem. Draga ne skrbi vem, da so začetki ampak boš zmogla ne boj se. Sestanek je stekel gladko, brez nekih večjih problemov. Šef naju je kasneje pohvalil, da je vesel, da sva dobro sodelovala.

Da je ponosen na naju. Te njegove besede so se dotaknile mojega srca, tako sem dobila še večjo in bolj močno motivacijo, da se potrudiva in speljeva projekt do konca. Teden je minil dokaj mirno, en dan je prespal pri meni drugi doma. Tako je prišel petek dan najinega odhoda na gradbišč, kjer bo stal najin projekt. Dobila sva službeno, po malici sva se odpeljala do mojega stanovanja po kovčke. Okoli druge ure sva se odpravila na pot, da se še danes malo odpočijeva pregledava še dokumentacijo in seveda vzameva tudi čas zase. V hotel sva prispela ravno prav da sva se razpakirala vse dokumente pripravila na mizo, si privoščila kavo. Naredila plan za jutrišnje sestanke, ki jih imava z podizvajalci. Po večerji sva se odpravila na kratek sprehod okoli hotela, kajti tako me je premamil vonj iz kuhinje, če bi lahko bi pojedla vse okoli sebe.

Noč je bila čudovita, vse okoli hotela je bila tišina, mir in to mi je dalo dobrega spanca. Sestanki so potekali zelo umirjeno, vse inovacije najinega projekta , ki sva ga vključila ob ogled na samem gradbišču. V ta projekt sva se resnično vživela in se trudila da nama uspe. Delaven vikend se je bližal koncu. Na poti domov sem ga prijela za roko in mu iz srca rekla, dragi Ljubim te. Po njegovem licu je spolzela solzica sreče. Ustavil je avto me objel in reče«bal sem se da bo bolečina predolgo v tvojem srcu, da ne boš nikoli tega občutila. Tudi jaz te ljubim vsem svojim srcem, skupaj nama bo uspel in odpeljala sva se proti domu. Bila sem srečna imela sem ljubljeno osebo ob sebi, najin projekt je dobro napredoval vse nama je šlo po planu. Dvakrat na mesec sva ob petkih skupaj hodila na projekt in spremljala kako napreduje kaj je potrebno še dodati. Minili so meseci trdega dela in polno ljubezni. Aleks me je znal vedno spraviti v dobro voljo me nasmejati. Tudi tiste dni ko sem imela slabe dneve mi je stal ob strani. Večkrat smo se dobili vsi skupaj na večerji z Emo in Matjažem. Imeli smo se sijajno lepo. Prišel je čas ko je Aleks spoznal moje starše in jaz njegove. Zelo dobro se je ujel z mojim očetom, ker je znal cenit očkovega sončka.

Ker so naju na projektu potrebovali sva odšla že v sredo, da preveriva kaj se da narediti. Tisti vonj iz hotelske kuhinje, ki mi je bil vedno tako prijeten mi je zdaj postajal, neznosen smrad. Na gradbišču mi je, kar na enkrat postalo slabo,začelo se mi je vrteti v glavi: Aleks jaz danes nisem v redu prosim,da me odpelješ nazaj v hotel. »Draga kaj ti je?« Ne počutim se dobro, neka slabost mi zadnje dni ne da miru. Prav pojdiva v hotel in jaz se kasneje vrnem na gradbišče če me bodo potrebovali. Komaj sem prišla do hotelske sobe. Imela sem polna usta samo stekla sem na wc in se je začelo. Taja je vse v redu s teboj? Z zaskrbljenim in tresočim glasom stoji pred vrati kopalnice. Nekaj časa sem potrebovala, da sem prišla k sebi. Neve kaj mi je zadnje dni sem tako izmučena in ta slabost. Taja oprosti ne vem za vaše ženske zadeve, ampak mislim, da bi že morala dobiti. Aleks na to sploh nisem pomislila. Prosim spodaj v hotelu je lekarna prosim pojdi mi iskati test. Z velikim veseljem. Ko je Aleks zapustil sobo sem planila v jok. Ne morem verjeti, da me je nekdo obdaril mi dal novo priložnost? Aleks je res kmalu prišel z testom v roki. Draga si pripravljena, da ugotoviva?

Pripravljena sem1 Test je bil pozitiven, jokala sem od sreče ne opisno, kajti tokrat sem dobila novo priložnost, da pustim za sabo bolečino in živim naprej. Aleks je jokal od sreče, zdvignil me je in vrtel po sobi kot bi bila na vrtiljaku . Dragi to novico želim sporočiti Emi, mi dovoliš za trenutek? Predno pokličeš Emo imam še nekaj zate. Pokleknil je pred mano in iz žepa vzel škatlico z prstanom. Draga, ta prstan je znak ljubezni, ki sem ti ga želel danes pri večerji dati. Ne vede, da pod srčkom nosiš nekaj, kar sva spočela iz ljubezni. Prosim sprejmi me za moža. Ponovno sem planila v jok,mislila sem, da sanjam vse se je odvilo tako hitro. Sreča je na moji strani in resnično sem srečna vsega, kar se je danes zgodilo. Aleks ljubim te z vsem svojim srcem, sprejem te za ljubečega moža in skrbnega očeta. Taja zdaj pa le pokliči Emo. Na drugi strani slišim Emin glas, kaj je že večerja mimo? Ema zakaj me sprašuješ o večerji? A nič tako, če si se spet napokala, ki praviš, da kako je dobra hrana v tem hotelu. Ne Ema tokrat mi zadnje dni močno slabo in nimam neke želje po hrani. Smeh »Ema noseča sem, in to še ni vse ravnokar me je Aleks zaprosil.« Čestitke draga moja vso srečo vesela sem zate. Za zaroko sva oba z Matjažem že vedela, pomagal mu je Matjaž izbrati prstan. Sedaj, ko si vesela in srečna naj ti zaupam še jaz veselo novico, včeraj zjutraj sem naredila test in je pozitiven. Ema vso srečo tudi vama, tako vesela sem za naju. Vidiš Taja prišla si do NOVE PRILOŽNOSTI.