Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Jun 2, 2007

Objavil/a in Znanstvene in poglobljene

Popotovanje od litije do ČatežacatezkeKjer sije sonce ne raste veliko oljnih olk. Z jerino ter skupinsko terapijo lahko uspe v krasu dokaj veliko zelenja vendar preprečujejo postavitev vetrnic dokaj zajetne vrtače ki se zažemajo v zemeljsko površino.

Zelo lepo je opazovati galeba v letu nad portoroško marino kjer prevladujejo motorna plovila z nemškimi registracijami. Galebi v sloveniji nimajo prihodnosti zaradi premalo genetsko spremenjenih sardin ki štrlijo v 40,1 km pasu slovenskega morja brez dostopa v Atlantik.

Da ne bi omenil Litije kjer moja živa noga nikoli še stopila ni bi se dotaknil Čateža kjer imajo tobogan za 12 mio tolarjev in če vse to skupaj skonvertiramo v oujre pride natančna naložba tega tobogana 50.056,00 EUR.

Če se ustavimo v naši prestolnici ne vidimo drugega kot nekaj umetne zelenja par parkirnih listkov prehod za pešče z desnostransko slovensko Jedilnico AJDA kjer prodajajo burek in zmlete fancote po zelo ugodni ceni ter z ogromno vloženega dela v higienske standarde dela.

Počasi pridemo do tega da je cela prestolnica mesto betona kjer so njihovi otroci do dozorelega 8 leta med štirimi stenami tako doma kot na obvoznicah tako kot v mestu. Beton is everywhere pwned svež zrak zelenje modrino slehernga izmed nas. Še zlasti pretkani mario galunič se kdaj pa kdaj naveliča živeti v betonski idili ter se odpravi na ogled v zeleni gaj pri poreču kjer spoznava užitke narave ter dobrodušnosti. Otrok v puberteti v ljubljani mora odločiti kako bo začel svoje življenje.

Ima tri izbire :

Lahko ima srečo in ima bogato mamico in atija ki ga vozita v M5 in tako pri 12 letih vidi morje in pri 17 letih živo kravo ki jo tudi poboža in občuti neznansko ljubezen kajti nikoli ni čutil prave materinske ljubezni ter družinske kajti oči in mamica sta mu vedno nudila samo bankovce brez toplih objemov ter skupnih večerov ob gledanju naravoslovnih oddaj.

Druga izbira je če izvira iz revne oz srednje slojske družine plebejcev ta bo mogoče odvisno od karakterja opravil šolo osnovno kot srednjo in če bo imel neznansko srečo prišel na visoko ali morda fax in se nekako prebil do svojega stanovanja naučil delati z denarjem delal od svojega 16 leta preko študenta v Merkatorju kjer bo filal police za svojih 650 sit in tako bil kdaj pa kdaj srečen če bo dobil pri redni službi regres. to je dokaj komplementarno vredu

Tretja izbira imajo pa vsi drugo otroci ki živijo v takih ali drugačnih družbenih slojih ter v določenih zaselkih kjer je kraja in vlamljanje ter ilegala edini poznan zaslužek denarja. Tudi taki morajo biti da lahko si kupijo BMW in se vozijo naokoli po obvoznici.

Anyway če pogledamo z splošnega vidika smo Slovenci srečni in ponosni na to kar imamo kajti plačujemo zelo malo davkov plače imamo visoke ter vsi kujemo politike v zvezde. In kar je najpomembnejše imamo nadpovprečno rodnost ki ji nobena država iz bivše juge ni KOS. Boljših sosedkih odnosov z Hrvaško ne moremo imeti kajti skoraj polovica nas slehernih domačinov lovi hrvaške sončne žarke po daljnih obalah divjega hrvaškega riviere ter se parimo ter vežemo z hrvaticami kajti nihče se noče več omožiti z miss slovenskih Kmetij.

Če pogledamo da bomo vsi naprej srečni pa še naprej kupujmo v InterŠparu ter nabirajmo zvezdice zvestobe ki nam uredijo vse naše misli in nam zbistrijo um in duha

Srečno v jutrišnji delavni dan, ki naj ne bo presran vendar z rožicami postlan.