Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Oct 6, 2007

Objavil/a in Znanstvene in poglobljene

Slovenija njena visoka gospodarska rast in najnižje cene hrane v zgodovini državeslovenija.gifSlovenija in njena gospodarska rast še nikoli ni bila tako velika. Kaj je ključ do tega uspeha ? Odgovor sem po dolgem razmišljanju odkril in Vam da prinašam na dlani.

Zjutraj se odpravim v trgovino in kupim črni hlebec najboljšega soseda, kefir originale, liter mleka in dimljenega lososa direkt iz NORWAY. Pičim na blagajno in mi prodajalka in sicer ne ljubezni ampak črtne kode.

Nakodira vse artikle in mi izusti tole bo pa 18.52 eura. MmMmM sliši se malo in poceni Super. Pobrskam po žepu in najdem samo 10 eur.

Frdamana slednja me z iskrivimi očmi pogleda viskozno in pojamra, da ji ne dela čitalec kartic in naj se obrnem na najbljižji bankomat. Za varnost pa sem moral pustiti kruheka in fletnega dišečega lososa kar pri njej.

Prnorim do prvega bankomata in vidim napis druge slovenske banke katera gosti moj bančni račun. Razveselil sem se dejstva, da bom lahko plačal provizijo za dvig in z užitkom dvignil tistih 20 eur, ki so mi še ostali na računu v minusu.

Novo svitanje i staro pitanjeee što te nema nemaaaaaaaaaaaa što te nema barem jedan dannnn da te ljubim da te osječammmm devedeset druge godineeee sem si pel in obujal spomine na yugoslavijo. Zavedel sem se, da s tem skrbim za rast slovenskega gospodarstva. Juhej.

Pridem nazaj in plačam hodim proti avtu in gledam račun. Glej ga zlomka losos je bil cenejši od kruha. WooT.

Globlje sem začel razmišljati v smislu procesa verige lovljenje živalce. V tem primeru lososa.

Ulovljen z deviškimi norveškimi rokami deklin v bombažnih nogavicah zgoraj brez. Ko je bil losos ujet in je dihal na škrge je videl njene obline. Umrl je z nasmehom na kljunu in izločilo se mu je veliko adrenalina zato je meso še toliko bolj mehko in vrhunsko. Ko so ga prekajevali so kurili les nabasan z termiti in okus je še toliko bolj mesnat in pristnejši.

Zapakirali so ga z bio folijo in poslali z ladjo čezatlantskooceanko v Luko Koper. Stroški transportov so bili ergonomski. In potem pride na vrsto še slovenska marža trgovcev, ki je minimum 50 % HEY HEY MARICA LEPA ZALA DEKLICA kaj bi se pretvarjala greva gor u kamrco ležat kar na slamico =o) Dišiš pa kakor vinska klet jez bi tebe kar objel in za ljubco bi te vzelll.

losos.jpg

Bedrce kakršne so nogice od naše marice. Vendar poglej še vedno je losos cenejši od našega predragega kruheka spečenega v isti trgovini ali pa 20 km stran. Kruh kruh kruuuuh spet smo prispevali k rasti gospodarstva, ko smo kupili tako drag kruh.

Skratka, če povzamem je vzrok za visoko gospodarsko rast kriv delavec, ki kupuje tako drage izdelke in trgovci, ki imajo najnižje marže v evropi. Vlada se naj nič ne hvali kako je ona zaslužna s svojimi reformami.

Da ne začnem o kreditih, cestninah ,darsu in najkvalitetnejših materialih s katerimi delajo naše avtoceste in plačevanje položnic na poštah in ostalih institucijah je najceneje v evropi =)

Anyway, da ne bom klamfal pehtranove potice bomo pa jedli lososa saj je zdrav poln omega 3 maščob in še veliko kalcija vsebuje. Pa bomo nehal kupovat kruh in mleko. BRAVO JEST =)

Potrebno pa je kritično razmišljanje, prilagajanje na situacijo in iznajdljivost.