Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Nov 24, 2014

Objavil/a in Spovednica

Twist prijateljstvaprijateljiKo se odpreš se čez nekaj tednov spet vase zapreš. Saj ko le najdeš prijatlja in mu zaupaš in misliš, da ga poznaš se zgodi tvist. Nekaj se zgodi in šokira tvoj svet.

Ko se le prepričaš, da ponovno vstopiš v družbo ugotoviš, da neznaš več živet. Saj svet okoli nas se ves čas spreminja in oblikuje. Naše sanje pa ostanjejo enake kljub vsem izdajam. Mi jih pa le zakopljemo nekam vase, kjer nanje počasi pozabimo. A iz naših misli nikoli negrejo popolnoma saj ob prvi priliki ponovno skočijo naplan in nam rušijo novi svet.

Ko najdeš prijatelja, ki mu lahko zaupaš mu pokažeš svoj svet. Čeprav je težko ga opustiti ga pustiš nekje za sabo, a je še vedno skrivaj ob tebi v tvojih navadah in mišljenju. Nezavedno braniš svojo trdnjavo. Ko pa se ponovno učiš živeti, jo zapustiš in postaneš ranjljiv. Saj prijatelju zaupaš in misliš, da ga poznaš.

Če maš malo prijateljev in pri njih iščeš oporo. Spregledaš skrite opomnike, da nekaj ni vredu in ponovno se zgodi tvist. Prijatelj te sprašuje če si vredu? Ti mu pritrdiš. Lažeš in skrivaš čustva. Prikriješ jih kolikor se da. A ker te nihče ne pozna dovolj, spregledajo bolečino globoko v tvojih očeh. Čeprav vstrajno ponavljaš da si vredu, da si dobro, da ne zameriš. A srcu se ne da ukazovati, kaj ne? Zamera je nastala preden si se dobro zavedel kaj se dogaja. Takrat v trenutku poiščeš koščke , ki so od tebe še osteli in jih previdno ter hitro skriješ v svoj svet.

Še sam se skriješ pred svetom, iz postelje ni vredno iti. Saj nimaš nikogar, ki te bi čakal. Potem pa vzameš knjigo ali dve in bereš. .

V vsaki knjigi je novi svet. Svet domišljije. Če ti jo vzamejo, si pojiščeš novo in v vsaki najdeš delček sebe. Pa če tudi je konec srečen ali ne, si v tem času pobegnil stran od resničnosti ,ki te v trenutku ko odložiš knjigo zagrabi.
Zgradiš si nov svet iz porušenih temeljev. Obzidje postaviš trdneje in oprezneje. Ponovno misliš da tega neboš porušil, da trdnjave ne boš več zapustilČas mineva in oni pozabijo nate. A čeprav si postaviš novo življenje je za tvojimi nasmehi  žalost, ki te spremlja na vsakem koraku.

Saj prijateljstvo je neprecenjljivo. Le trenutek nepozornosti ga poruši. In tako ostaneš sam. Pozabiš na življenje v svetu saj si si zgradil svojega. Čeprav te novi prijatelji vabijo ven jih ti odganjaš, saj bolečina ostane in pravih prijateljev ni veliko da ti bi celili rane drugih.

Zato pazi na svoje prijatelje, išči namige in jih razvozljaj. Preden se tvoj svet podre in je prepozno