Dodaj zgodbice.net med priljubljeneDodaj zgodbice.net med priljubljene
Oct 22, 2013

Objavil/a in Ljubezenske zgodbe

Uloviti neulovljivolove-storries-dreamcatcherNeumorno zvonjenje telefona je odzvanjalo v tihi in zatemnjeni spalnici. Trent je stegnil roko in na omarici nekaj trenutkov tipal za svojim mobilnim telefonom. Hitro je pritisnil tipko za sprejem klica, saj mu je zvok paral ušesa in se šele čez trenutek oglasi: »Prosim?« je bil kratek.

»Trent dragi, oprosti ker sem te zbudila. Mislila sem, da si že vstal.« je čivkal ženski glas na drugi strani.

»Ponoči sem bil dežuren. Imeli smo hud požar in šele okoli poldneva sem prišel domov.« je nejevoljno odvrnil in si z dlanjo pokril oči. Predvideval je, da govori z Molly, svojo trenutno intimno prijateljico. Ni je imel za svojo punco, čeprav sta se redno dobivala že nekaj mesecev. Ženska je bila lepa, v postelji prava tigrica in ni bila naporna, plehka in neumna čveka, kot večina njegovih intimnih prijateljic pred njo. Zato pa jo je obdržal malo dlje. Sumil je, da se ona ima za njegovo punco, a on je imel punce tam pri svojih šestnajstih in sedemnajstih letih, kasneje je imel le intimne prijateljice.

Ko bo spoznal tisto pravo, si bo mogoče spet želel imeti punco, a za zdaj je bil zadovoljen s svojim življenjem. Z ničemer ni dal Molly vedeti, da si jo želi za kaj več, kot to kar sta imela sedaj. Če si je ona umišljala kaj več, je to njen problem. Zbudila ga je, kar ga je spravilo v slabo voljo. Ljudje niso dojemali, da je delo poklicnega gasilca naporno. Potreboval je svoj spanec. »Kaj si hotela?« jo je grobo vprašal.

»Danes je petek. Ura je pet popoldne. Danes si prost. Upala sem, da se bova dobila. S prijatelji smo zmenjeni v Riversu ob devetih.« je milo odvrnila.

»Se kar tam dobiva. Ko bom lahko, bom prišel.« je zamrmral nazaj in brez pozdrava prekinil zvezo. Odložil je telefon in se lenobno pretegnil. Zdaj, ko je buden, bo najbolje, da vstane. Počasi je zlezel iz postelje in se odpravil v kopalnico. Pogledal je po prazni kopalnici in se nasmehnil. Vse je bilo pospravljeno in prazno. Že nekaj let si je delil stanovanje z bratrancema. Sicer mu ni bilo jasno kako je najmlajši Bred dobil sobo s svojo kopalnico, on in Thomas pa sta si delila kopalnico, ki je stala med njunima spalnicama. Najverjetneje zato, ker je njemu ta soba takoj padla v oko in si jo je takoj prisvojil, takrat ni premišljeval o kopalnici. Nekaj mesecev je pri Thomasu živela tudi Cate in si je kopalnico delil z njima. Včeraj sta se Thomas in Cate preselila v svoje stanovanje in vso svojo šaro odvlekla s seboj.

Počasi je odvrgel svoje boksarice in stopil pod prho. Medtem ko je curek mlačne vode tekel po njegovih utrujenih mišicah, je premišljeval kako srečen je, da bo v stanovanju končno mir in red ter pospravljeno. Thomas je njegov najljubši sorodnik in istočasno najboljši prijatelj, a istočasno je tudi neverjetno velik pujs in nemarnež. Trentovi občutki so bili mešani. Pogrešal ga bo, oba bo pogrešal, saj mu je Cate po svoje zlezla pod kožo in jo je imel rad, kot sorodnico seveda. Vesel je bil, da si je Thomas našel tako žensko kot je Cate. Tudi Brad je imel prijetno punco. Simpatično, pametno in lepo vzgojeno študentko. Tudi Alice je že večkrat prespala pri njih. Ni ga motilo. Rad je imel dobro družbo, dokler so spoštovali njegovo zasebnost. Sam svojih prijateljic nikoli ni pripeljal domov. Le zakaj bi? Nikoli jih ni imel za druženje.

Rad se je zabaval in užival je v dobrem seksu. Nobeni še in povedal svojega naslova. Skrbel je za svoj mir in privatno življenje. Samo ena je enkrat prišla na njihovo postajo in ga poiskala med službo. Čeprav mu je bila všeč jo je takoj črtal s svojega seznama. Občasno je še kakšno žensko, ki se mu je zdela zanimiva, poklical. Vse so se vedno voljno odzvale njegovem povabilu na druženje pri Riversu, saj so vedele, da jih bo odpeljal domov in pošteno zadovoljil. Površno se je obrisal in se nag sprehodil do svoje omare. Navlekel je kavbojke in prvo majico s kupa ter se odpravil v kuhinjo. Brad je ravno nalival kavo v skodelici. Eno mu je porinil v roke. Skril je svoje presenečenje in zadovoljen s polno skodelico omamne tekočine sedel na kavč. S kotičkom očesa je ošvrknil televizijo, ravno toliko, da je ujel, da je nastavljena na športnem kanalu, ki ga je sam oboževal in ga je Brad preziral.

»Kaj te muči, Brad?« je rekel med požirkom kave.

»Sem tako očiten?« se je kislo nasmehnil Brad in s svojo skodelico kave sedel v naslanjač.

Trent mu je samo pokimal. Brad, če se je le dalo ni kuhal kave ali kaj drugega.

»Thomas in Cate sta se odselila. Premišljeval sem, da bi sem povabil Alice. Zaljubljen sem v njo. Rad bi jo imel ob sebi. Jaz bom težko prispeval Thomasov del za najemnino, ni ravno pošteno, da vse kriješ ti, zato sem mislil, da bi lahko povabila sem še Alicino sestro. Do sedaj sta imeli v najemu majhno stanovanje blizu študentskega naselja.  Lastnica jima je dvignila najemnino in vem, da Stassy išče novo stanovanje. Tako bi bili sestri skupaj in midva bi imela Thomasov delež plačan.« je počasi povedal Brad. Trent ga je samo opazoval. Ne meneč se za tišino, je Brad nadaljeval: »Stassy je v zadnjem letniku študija. Študira književnost. Dve leti je stregla v Olivi, zdaj pa so postali pravi cepci in je včeraj začela delati pri Menniju. Prijetna punca je.«

»Menni je v redu.« je skomignil Trent z rameni. Menni je stal nedaleč stran od njihove postaje in rad je zahajal tja. Osebje je bilo prijazno, hrana dobra, kava kvalitetna in cene zmerne. »Res si želiš stanovanje deliti z njima?« je suho vprašal.

»Ja.« je Brad prikimal in se z upanjem zazrl v bratranca.

Trent je za trenutek zaprl oči. Danes je res užival, ko je imel kopalnico samo zase. Rad je imel Brada in privoščil mu je srečo, toda, da bi si zato nakopal dve ženski na grbo, mu ni ravno dišalo. Alice je bila v redu, najbrž je tudi njena sestra takšna. Vsekakor mu ni dišalo samemu plačevati Thomasovega deleža najemnine in stroškov. Kakšna zmeda! »Prav. Povabi ju sem. Če se bosta držali pravil in mi pustili mojo zasebnost, bo v redu.« je le izdavil in se prepričeval, da je ravnal prav.

»Hvala, stari. Grem povedati Alice.« je z olajšanjem izdavil Brad in svojo skodelico kave odnesel do lijaka, pograbil je šop ključev, jakno in izginil skozi vrata.

Brad je nestrpno sedel za mizo v študentski kavarni in počasi srkal svojo kavo. Zamana se je trudil slediti pogovoru svojih prijateljev. Z mislimi je bil pri Alice. Odšla je domov prepričati Stassy, da se preselita k njima s Trentom.  Tolažila ga je le dejstvo, da je Alice njegovo povabilo sprejela takoj in z iskrenim navdušenjem.

slika-2

Alice je sedela na robu postelje in stiskala dlani v svojem naročju.

»Ne vem, Alice. Res ne vem.« je tiho šepnila Stassy.

»Zaljubljena sem v Brada, tako ali tako vse več časa preživim pri njemu. Tudi tebi se Brad zdi v redu.« je ponovno poskusila Alice prepričati svojo sestro, da sprejmeta ponudbo in se preselita k njenemu fantu.

»Brad je v redu fant. Tudi najemnina je čisto sprejemljiva.« je kimala Stassy, a čutiti je bilo tisti ampak v zraku.

»V čem je potem problem? Saj ne misliš, da je Trent nesprejemljiv? Ne poznaš ga.« se je opogumila Alice.

»Govoriva o Trentu Alberwillu. Vsi poznajo njegov sloves.« se je uprla Stassy.

»Ja vsi poznajo njegov sloves, ne poznajo pa njega.« se je zagrela Alice, pripravljena braniti fantovega bratranca.

»Kakšna pa je razlika? Je presneto čeden moški, ki se zaveda svojega vpliva na ženske in to s pridom izkorišča. Alice, Trent je ženskar in uživač. Že res, da je poklicni gasilec in kot tak je neustrašen in drzen, a tudi v privatnem življenju je drzen. Rad vozi hitre avtomobile ali motor, nemalokrat se je že stepel. Bi rekla, da rad rine v probleme.« se je že hudovala Stassy.

»Se mogoče bojiš, da bi podlegla njegovim čarom?« je presenečeno izdavila Alice.

»Kaj? Seveda, da ne. Ljubi bog, Alice. Trent ni moj tip moškega in drekači me res nikoli niso zanimali. Le ne vem, kako bomo skupaj funkcionirali.« se je zdrznila Stassy.

»Saj sem ti povedala, da Trent ni tak. To je njegova zunanja podoba. Do sedaj še nikoli ni domov pripeljal katere od svojih lahkih žensk. Doma se lepo obnaša. Nikoli še nisem nič slabega doživela v njegovi družbi. Poleg tega boš imela svojo sobo. Trent zelo ceni zasebnost. Še opazila ga ne boš.« je Alice skoraj kriknila in se začela sprehajati po sobi gor in dol.

Stassy je zaprla oči in si z dlanmi pokrila obraz. Alice je vse več časa preživljala pri Bradu, v novem stanovanju, ki ga je iskala bo večinoma sama. Trenutno nobena od njenih prijateljic ni iskala novega stanovanja, težko bi našla novo sostanovalko. Najemnina pri Bradu in Trentu je bila res ugodna. Stanovanje je stalo na pol poti med univerzo in Mannijem, na oba konca bi z lahkoto prišla peš v slabih desetih minutah. Dobila bi svoj parkirni prostor. Pralnico so imeli v kleti in namenjena je bila samo stanovalcem. Vse je bilo popolno z izjemo Trenta. A nihče ni zahteval od nje, da bo njegova prijateljica. »Prav. Sprejeli bova Bradovo ponudbo. Če pohitiva lahko vse spakirava že nocoj. Jutri pa se preseliva. Tukaj morava tudi malo pospraviti in popoldne delam pri Manniju.« je vdana v usodo dahnila.

Alice je veselo zacvilila in jo močno objela. »Hvala, hvala, hvala.« je mrmrala in že iskala svoj mobilnik, da sporoči Bradu novico.

Trent se je ravno odpravljal v Rivers, ko je njegov mobilnik zapiskal za sprejeti sms. Na hitro je prebral Bradovo sporočilce v katerem ga je obvestil, da se jutri ob desetih Alice in Stassy selita k njima. Telefon je spravil v žep in šel naprej. S tem se bo obremenjeval jutri. Danes se bo zabaval. Sedel je v svoj športni dvosed in se odpeljal. Čeprav je bila ura šele devet zvečer je komaj našel parkirni prostor. S pogledom je oplazil velik, črn terenski avto in se nasmehnil. Dava ni videl že dober teden. Zabavno bo pokramljati s starim prijateljem. Vstopil je in se na hitro razgledal po polnem lokalu. Glasba je glasno donela iz zvočnikov in lepo število mladih se je zvijalo po plesišču. Čisto navaden petek v Riversu. Stopil je do točilnega pulta, do svojega običajnega mesta. »Hej Dave, kje si človek?« se je zadrl kolegu v uho in ga pri tem prijateljsko lopnil po hrbtu.

»Trent, stari. Upal sem, da se boš prikazal.« se je zarežal Dave in pomignil ženski ob sebi, naj se premakne. Blondinka se je užaljeno našobila in stopila Dave za hrbet, roki mu je položila na ramena. Trent se ji je samo nasmehnil in sedel na izpraznjen stol. Barman je brez vprašanja pred njega postavil steklenico piva in se posvetil naslednjim naročilom. S kotičkom očesa je opazil, da se je okoli njiju z Davom trlo žensk. Kar na enkrat so vse postale žejne. Ni se menil za njih. Ni se mu dalo ubadati z njimi. Saj je imel Molly ali tisto, ki ga je popoldne zbudila, saj še vedno ni bil prepričan katera ga je klicala. Katera koli je že bila, ga bo že poiskala v gneči. Vzel bo ponujeno in užival v večeru. Ni čakal dolgo. Začutil je rahlo prerivanje za svojim hrbtom in nato zaslišal žensko cviljenje: »Trent, dragi, prišel si.« Ženska je posedovalno položila roko na njegovo ramo.

»Pozdravljena, Molly.« se je zarežal in jo potegnil na svoje koleno. Pokimal je barmanu za še eno pijačo in se posvetil pogovoru z Davom. Zaznal je Mollyino zmagoslavje in razočarano vzdihovanje drugih žensk za svojim hrbtom. Ni se menil za njih. Samo utrdil se je v svojem prepričanju, da on ne potrebuje punce dokler ima hordo oboževalk, ki so pripravljene prositi za njegovo družbo. Za razliko od Dava, ki je bil že rahlo nažgan je on svoje pivo pil počasi. Nikdar ni vozil pijan. Ni maral opijanja do nezavesti in še manj mu je bil ljubo jutro po prekrokani noči. On ni potreboval pijače, da bi se dobro zabaval.

»Pridi, greva plesat.« je šepnil Molly in jo stresel s svojega kolena. Počasi je vstal in se nagnil k blondinki ter ji šepnil: »Ne dovoli, da tak pelje domov. Vzemi mu ključe, rade volje ti jih bo dal. A pazi na njegov avto, praske na njegovem lepotcu ti ne bo oprostil.« Ujel je Mollyin jezni preblisk v očeh. Ker pa ni bila neumna, ni rekla ničesar. Odpeljala ga je na plesišče in se zapeljivo stisnila k njemu.  Odplesala sta nekaj pesmi. Na kratko sta se ustavila pri mizi kjer so sedeli Mollyini prijatelji. Nato ji je predlagal, da se poslovita. To je čakala cel večer, zato se ni obotavljala. Urno mu je sledila ven. Stopila je do sovoznikove strani in počakala, da je odklenil svojega lepotca. Nikdar ji ni odprl vrata ali pokazal kakršno koli vljudnost. Navadila se je, da je tak. Samozadostni Trent. Ni silila vanj. Z njo je bil že nekaj mesecev. Do sedaj ni nikoli zdržal samo z eno toliko časa. Kljub temu ga ni želela izzivati. Sprejela bo vse kar ji je pripravljen dati. Res, da si je nadvse želela, da bi v svojem odnosu napredovala, a ni smela hiteti. Počasi ga bo ujela v svoje mreže in ga ustalila. Zadovoljno ga je pogledala in se s prsti sprehodila po njegovem stegnu vse do mednožja. Božala ga je in si spretno odpela še en gumb na že tako preveč odpeti srajci. Poškili je na njena umetna balončka, ki sta silila iz čipkastega nedrčka. Pod njeno dlanjo se je napel in zrastel. Čutil je utripajočo napetost v pretesnih kavbojkah. Še dva semaforja in prispela bosta. Toliko bo že potrpel, drugače bi kar vstavil in si jo na hitro vzel. Kaj pa ga je dražila. Vedela je kakšen je in nič ni imela proti hitremu uvodnemu seksu. Toliko je bila pohotna kot on. Pritisnil je na gas in ju v najkrajšem možnem času pripeljal k njej. Poškilil je na okno njenega stanovanja. Luči so bile ugasnjene. »Lisa je pri Gregu. Sama sva.« je zapeljivo šepnila in pohitela proti vhodu. Urno je odklenila in ga za roko vlekla v stanovanje. Odklenila je vrata in se že na pragu lotila njegovih ustnic. Zgrabil jo je za rit in porinil v stanovanje. Z nogo je zaprl vrata in jo potisnil ob njih. Njeno kratko krilo je bilo pripravno, samo malo ga je dvignil in že je bila pripravljena nanj. S hitrim potegom se je znebil njenih spodnjic in si urno odpel hlače. S spretnimi prsti si je namestil kondom. Hlastno ga je poljubljala. Dvignil ji je nogi okoli svojih bokov in se z enim sunkov zaril v njo. Zastokala je in se ga močneje oklenila okoli ramen. Nekajkrat je še sunil v njo in se nato zarežal: »lahko bi šla do konca tukaj, a imam drugo željo«. Spustil ji je nogi na tla in zgrabil za njena okrogla balončka, ki sta štrlela izza bluze. Začel jo je porivati proti dnevni sobi. Ob sedežni jo je obrnil in nagnil čez naslonjalo. S prsti je božal njeno vroče meso. Nato je spet z enim samim sunkom vstopil in jo gnal, da je ječala od užitka. Potešena sta se nasmehnila drug drugemu. Molly je pobrala svoje hlačke in ga prijela za roko. Odpeljala ga je v svojo spalnico. Počasi mu je začela slačiti oblačila. To je bil hiter uvod, ki ga je narekoval on in je prijal obema, zdaj bosta uživala v počasni vožnji pod njeno pobudo. Čez čas je Trent pobožal krivino njenega hrbta, jo ljubkovalno udaril po goli zadnjici in se izvil iz njenega objema.

»Upala sem, da boš ostal.« je rekla lenobno zadovoljna.

»Jutri dopoldne imam opravke. Poleg tega prav dobro veš, da res redko ostanem celo noč.« ji je zdolgočaseno odvrnil.

»Jutri zvečer delaš. Mogoče bi te lahko zjutraj počakala pri postaji, ti pripravila zajtrk in ti pomagala zaspati, potem bi se odkradla domov, da te ne motim.« je zapeljivo predlagala in vešče skrila upanje, da ji bo to dovolil.

»Ne pokvari tega kar imava. Dobro veš, da žensk ne vabim domov. Ko bom imel čas, te pokličem.« ji je odgovoril čez ramo, pograbil še svojo jakno in odšel.

Molly je slišala zapiranje vhodnih vrat in si je šele takrat dovolila jeziti nanj. Udarila je v blazino na kateri je malo prej ležal in zasikala. Spet sta na začetku. Mogoče jo bo zaradi tega poskusa zbliževanja še odslovil. Še enkrat je udarila v blazino in se vsa besna odpravila pod tuš.

Trent je pil že svojo drugo kavo in gledal posnetek sinočnje tekme. Slišal je, da sta dva avta ustavila pred stavbo. Takoj nato je zaslišal nezmotljiv Bradov smeh. Počasi je vstal in pokukal skozi okno. Tako kot je predvideval, njegova nočna mora se počasi začenja. Skodelico je odnesel do lijaka in jo hitro splaknil ter postavil v  pomivalni stroj. Ker ni bil popolni cepec se je odpravil ven pomagati novima sostanovalkama. Stopil je pred stavbo in s pogledom ošvrknil prizor. Brad in Alice sta se hihitala med praznjenjem prtljažnika Bradovega avtomobila. Brad se je mučil z velikim kovčkom. Alice ga je zagledala in planila k njemu. Objela ga je in cmoknila na lice vmes pa se je uspela tudi zahvaliti. Samo prikimal ji je saj je s kotičkom očesa opazoval dolge, vitke noge in zapeljivo zadnjico v jeans hlačah, ki je molela iz avta. Dekle se je očitno trudilo spraviti še eno škatlo z zadnjega sedeža svojega avta. Uspela je, previdno jo je odložila na škatlo, ki je že stala zunaj in se obrnila proti njemu.

»Trent, to je moja sestra Stassy. Stassy, to je Bradov bratranec Trent.« ju je navdušujoče predstavila Alice.

»Živijo.« sta rekla v en glas in si podala roki. Trent je bil prijetno presenečen, a je to vešče skril. Če bi ju srečal na ulici ali v baru, nikoli ne bi pomislil, da sta sestri. Stassy je bila za celo glavo višja od Alice in bila je presenetljivo čedna. Imela je dolge lase, čeprav so bili speti v ohlapni čop je ugotovil, da se kodrajo. Alice je imela ravne lase. Stassy je imela tudi za odtenek svetlejšo rjavo barvo las. Edino zelena barva oči je bila sestrama skupna. Njen nasmeh je bil prijazen, čeprav se je le rahlo vljudno nasmehnila. Njene oči so ostale dokaj hladne. Punci ni bil najbolj všeč, a je to skušala skriti. Torej mu ni treba preveč skrbeti, da ga bo preganjala. Spoznanje ga je spravilo v dobro voljo.

»Naj ti pomagam.« je rekel in prijel škatlo ter jo odnesel gor. Sama je dvignila drugo škatlo in mu urno sledila.

»Tvoje stvari?« jo je vprašal čez ramo in se napotil v prazno sobo.

»V mojem avtu so moje stvari, v Bradovem Alicine.« je odvrnila.

»Tvoja soba.« je rekel in odprl vrata. Škatlo je odložil na tla poleg postelje in jo opazoval, ko je svojo odložila poleg. »Kopalnica.« je rekel in pokazal na zaprta vrata. »Žal si jo morava deliti.« je skomignil z rameni. Presenečeno ga je pogledala. Moral se je zasmejati. »Ti nista tega omenila?«

»Ne. A zdaj si ne morem več pomagati.« je vzdihnila vdana v usodo in se odpravila nazaj ven. Urno ji je sledil in opazoval kako zapeljivo niha z boki. Ni ga zapeljevala, saj je nihanje bilo neznatno in očitno njen način hoje. Brad in Alice sta hodila za njima. Tudi ona dva sta prve stvari odložila v Bradovo sobo. Trent je vzel dve potovalki, Stassy pa še eno škatlo. Še enkrat sta se vrnila po njene stvari.

»Kratek sestanek.« je zavpil Trent in sedel na kavč. Vsi trije so se mu hitro pridružili.

»Najprej naj vama zaželim dobrodošlico. Zdaj pa nekaj osnovnih pravil. Vsak ima svojo sobo in to je zasebni prostor kamor drugi ne vstopamo. Spoštujemo drug drugega in seveda upoštevamo tišino, ko kdo spi ali se uči. Kuhinja, jedilni kot, terasa in dnevna soba so skupni prostori. Vsi skrbimo za čiste skupne prostore. Hrana je skupna. Tisti, ki se loti kuhanja, kuha za vse, vsak pospravi posodo za seboj, zadnji pospravi ponve in lonce ali v čemer je že kuhano. Za perilo imamo tedensko dežurstvo, vsak en teden nosi perilo v pralnico in tisti teden odnaša smeti. Brad je glavni finančnik. Na začetku meseca mu damo denar za najemnino, stroške in delež za nakup hrane. On plačuje položnice in nakazuje najemnino ter hodi po nakupih. Z Bradom nisva izbirčna pri hrani, zato mu lahko napišeta predlog kaj naj kupi. Vama bo to ustrezalo?« je Trent iznesel svoje.

»Meni je prav. Samo povejte mi, ko bo moj teden za perilo.« je prikimala Stassy. Iz žepa je povlekla šop bankovcev in jih izročila Bradu. »Najin delež za ta mesec.«

»Tudi meni je prav. Stassy danes dela, zato bom jaz na hitro pripravila kosilo.« je prikimala tudi Alice.

»Potem pa se kar razpakirajta.« je rekel Trent in vstal. »Počakajta, da vama dam še ključe od stanovanja.« Iz predala v hodniku je potegnil po dva ključa speta skupaj in jima izročil. Nato je pokazal na ključe, ki so viseli. »Ta je od pralnice. Ta od mreže s smetmi.« Dekleti sta mu pokimali in se odpravili po svojih opravkih, Stassy v svojo sobo in Alice v kuhinjo.

»Kosilo.« se je zadrl Brad in sedel za mizo. Alice mu je sedela nasproti. Trent je sedel na svoje priljubljeno mesto in Stassy je prišla minuto kasneje.

»Se opravičujem za zamudo. Hotela sem do konca sprazniti škatle.« je rekla in sedla nasproti Trenta.

Alice je pripravila makarone in omako. Kar pogosto hrano na njihovem jedilniku, je pomislil Trent in nadaljeval s kosilom. Stassy si je malo naložila in počasi začela jesti.

»Slišim, da si začela delati pri Manniju. Manni je v redu. Blizu naše postaje je in rad zahajam tja.« je Trent začel pogovor.

»Ja. Pogoji so zelo dobri. Vesela sem, da sem tam dobila službo.« je tiho zamrmrala Stessy in poškilila na uro.

»Pa ti Alice? Kolikor sem ujel si študentska frizerka. Kje si se naučila vihteti škarje in glavnik? « je naprej kramljal Trent.

»Najprej sem urejala Stassyine lutke, nato sem postrigla svojo najboljšo prijateljico in tako je šlo naprej.« je z rameni skomignila Alice.

»Svojo najboljšo prijateljico je postrigla, ko sta jih imeli dvanajst.« se je zahihitala Stassy.

»Ja in? Saj ji ni bilo treba iti k frizerju. Prav dobro sem opravila.« se je namrdnila Alice. Stassy je samo odkimala in se še naprej hihitala. »Obe imava tudi precej dobro štipendijo in radodarne starše, nisva ravno odvisni od dela. Je pa lepo imeti zalogo in si privarčevati kaj za kasneje ali kakšen boljši nakup.« je dodala, saj se ji je zdelo nekako prav, da fanta poznata njuno finančno stanje. Konec koncev zdaj so bili sostanovalci in vsak je moral poskrbeti za svoj delež denarja.

»Torej sta pridni v vsakem pogledu. Odločni ženski, ki vesta kaj hočeta.« ji je pohvalno prikimal Trent.

»Recimo, da je tako. Hvala.« mu je odvrnila in do konca pojedla.

»Pusti, bom jaz pospravila za vsemi.« se je oglasila Alice, ko je Stassy vstala in dvignila svoj krožnik.

»Hvala.« se ji je nasmehnila sestra in odhitela v svojo sobo. Čez pet minut je prišla ven z jakno in torbico. Še vedno je bila oblečena v jeans hlače, le bombažno majico je zamenjala s tenkim puloverjem. »Adijo. Se vidimo zvečer.« je pozdravila in odhitela iz stanovanja.

Trent je sedel na kavču in spet gledal športni kanal. Alice je pospravila posodo in zdaj sta z Bradom pospravljala njene stvari. Nekaj trenutkov je Trent gledal v zaprta vrata, skozi katera je Stassy odhitela. Mogoče pa tole ne bo tako slabo, je pomislil. V tistem je Alice prišla s kupom brisač in se odpravila v Stassyno sobo. Vrata je pustila odprta in Trent je dobil neoviran pogled v sobo. Iz radovednosti je pogledal, še malo je stegnil vrat, da je lahko videl več. Nikjer ni videl škatel in potovalk. Postelja je bila pokrita s svetlo vijoličnim pregrinjalom. Na mizi je stal prenosni računalnik in kup knjig. Opazil je tudi nekaj uokvirjenih fotografij pokrajine na steni. Na tabli iz plute, ki jo je obesila nad mizo je viselo nekaj listkov z opomniki in nekaj fotografij nasmejanih mladenk. Pogled na njeno sobo mu je bil všeč. Nato se je spomnil kopalnice. Spet je postal nejevoljen. Alice je odložila brisače in se spet vrnila v svojo in Bradovo sobo. Trent je še nekaj trenutkov sedel in nato odšel v svojo sobo in iz nje naravnost v kopalnico. Radovednost mu ni dala miru. Počasi se je razgledal po prostoru. Na predalniku kjer so stale njegove brisače, so na prej prazni polici, zdaj stale njene, Alice jih je odložila tja. S Thomasom sta iz kopalnice odstranila omarice in na njihovo mesto postavila nekaj polic ter ogromno ogledalo. Police na levi so bile njegove, police na desni pa Thomasove, zdaj Stassyne. Na njih je postavila nekaj svojih stvari, košarico z ličili, dezodorant in stekleničko parfuma, škatlo z vaticami za odstranjevanje ličila, mleko in tonik za obraz, mleko za telo in krtačo za lase. Vse to je poznal, ker je to in še tono drugih drobnarij videl pri Cate. Pravzaprav on je moral vse Thomasove in Catine stvari odrivati stran, da je prišel do svojih potrebščin.

Pogled mu je ušel na širok rob umivalnika. V kozarčku je stala krtačka za zobe in zobna pasta. V prostor med umivalnikom in tuš kabino je obesila priročno podlogo iz blaga z velikimi žepi. Iz radovednosti je pokukal noter. V enem žepu je bila okrogla krtača za navijanje las, nekaj sponk za lase in kup raznih elastik ter fen. V drugem žepu je našel škatlo tamponov in zavitek vložkov. Hitro je umaknil svoje prste in sam sebe okaral, da so to res intimne zadeve in da je on ta, ki je zahteval, da se drugi ne vmešavajo v njegovo zasebnost, zdaj pa on sam kuka v zasebnost svoje nove sostanovalke. Vseeno je pokukal še v tretji žep in tam našel britvice in peno za britje ter majhen strojček, predvideval je, da je to depilator. Previdno je poravnal žepe nazaj, ni hotel, da bi vedela, da je stikal. Nato je v roko vzel njen parfum in ga poduhal. Zadovoljno se je nasmehnil. Če se bo nadišavila v kopalnici, jima bo vsaj prijetno dišalo. Pokukal je še na poličke v tuš kabini in tam odkril šampon za lase, balzam in tekoče milo. Ni imela veliko krame in upal je, da je redoljubna. Sodeč po bombažni majici, ki jo je nosila zjutraj in je zdaj ležala zložena v napol prazni košari za umazano perilo, je bila. Mogoče pa ne bo tako grozno deliti kopalnico z njo. Ko je potešil prvo radovednost se je uprl želji, da bi skozi kopalnico vstopil v njeno sobo. Želel si je vstopiti in samo preleteti s pogledom kako si je uredila, ker je skozi odprta vrata premalo videl. Toda vest mu ni dovoljevala toliko predrznosti. Kopalnica je bila skupna in se ni počutil krivega, ker je stikal. Počasi se je odpravil v svojo sobo. Najbolje bo, če malo odspi predno odide v službo.

Stassy je parkirala svoj avto na parkirišču za Mannijem, kjer je bil prostor za zaposlene. Najprej je hotela oditi peš, a se je zadnji trenutek premislila. Delala bo do devetih, kar pomeni, da bi se morala vračati po temi. Sobotni večer v temi ji ni deloval kot prava odločitev za pešačenje. Vstopila je pri zadnjih vratih in pozdravila osebje, ki je trenutno delalo. Vse jih je že poznala. Nekaj deklet je poznala iz šole in z eno sta skupaj delali v Olivi, ostale je spoznala prejšnje dni. Veselo so ji odzdravili. Smuknila je v garderobo in se preoblekla v črne jeans hlače in črno majico z ličnim zlatim napisom Manni na hrbtu in manjšim napisom na prsih. Vsi zaposleni so bili oblečeni enako in obvezna uniforma se ji je zdela precej udobna in estetsko v redu.

V olivi je morala nositi mini krilo in oprijeto majico in v tisti opravi se je počutila ceneno. Ravno, ko si je lase spletla v kito so prispeli še ostali, ki bodo skupaj z njo nastopili popoldansko izmeno. Gostje so bili prijetni in nezahtevni. Po dolgem času je ponovno uživala v strežbi. Ob devetih zvečer se je preoblekla v svoje obleke, se pozdravila z druščino in odšla domov. Šele v avtu je zares čutila utrujenost. Naporen dan je bil. Cel dan je nekaj delala in večinoma ves čas stala. Jutri je imela prost dan saj je bil Manni ob nedeljah zaprt. Zaradi študijskih obveznosti  se je dogovorila, da bo delala ob sredah in četrtkih popoldne ter po potrebah ob sobotah. Zadovoljna je bila s takim dogovorom. Parkirala je na svoje parkirno mesto pred stavbo. Takoj je opazila, da sta sosednja parkirna prostora prazna, kar je pomenilo, da bo doma sama. Počasi se je odpravila v stanovanje. Odklenila je in vstopila. Prižgala je luč in se ponovno na hitro razgledala po stanovanju. Dopoldne ni imela veliko časa. Samo hitro je pogledala po stanovanju in se lotila pospravljanja svojih stvari. Zdaj je bila vesela, da je uspela vse razpakirati. Dejansko se je lahko prepustila sproščanju. Njen pogled se je takoj ustavil na majhni tabli iz plute.

Takoj je spoznala Alicino tablo, ki je nikdar ni zares uporabljala. Ustavila se je in si ogledala listke, ki so bili z risalnimi žebljički obešeni gor. Na enem listu je stal urnik. Za vsakega od njih štirih je bil vpisan natančen tedenski urnik. Preletela je svojega in ugotovila, da je zelo natančen. Za vsak dan je pisalo od katere ure do katere je bila na univerzi in tudi od kdaj do kdaj je delala pri Manniju. Proste ure so ostale prazne. Preletela je vse tri urnike. Zasmejala se je, ko je v Bradovem urniku videla označenega zobozdravnika in opazko zamenjaj olje (servis). Poleg je stal seznam dežurstev. Brad je danes prevzel skrb za njihov dom, v soboto je Trent na vrsti, nato sledi ona in Alice kot zadnja. Pod urnikom je stal listek z napisom: »Ponedeljek, dan za nakupe. Nato je preletela seznam nakupov. Očitno je vsak od njenih treh sostanovalcev napisal svoje želje, saj so bile pisave različne. Nato je našla listek, s katerim jo je Alice obvestila, da sta z Bradom v kinu, Trent pa ima nočno dežurstvo v službi. Ker je prebrala obvestilo je snela listek in ga zmečkala v kepo.

Sprehodila se je do kuhinje, da bi vrgla papirnato kepico v smeti. Kuhinja je bila pospravljena. Odprla je hladilnik in si postregla s steklenico piva. Ni bila lačna, saj je večerjala v Manniju. Bila je utrujena in žejna. Pivo ni bilo visoko na njeni listi priljubljenih pijač, a pomarančni sok ji trenutno ni dišal, česar drugega pa ni bilo v hladilniku. Odprla je steklenico in se naslonila na pult. Izpila je prvi požirek in bolj natančno pogledala kuhinjo. Nova, moderno opremljena kuhinja je stala v obliki črke u, na sredini je stalo okno in na njem lončki s svežimi zelišči. Počasi je odpirala omarice in si ogledala njihovo vsebino. Rada je kuhala in verjetno bo tukaj preživela dosti prostega časa. Omarice so bile presenetljivo dobro založene, tako s posodo, kozarci, skodelicami kot tudi s hrano. Nasproti je stal jedilni kot. Svetle barve in velika luč sta kot spremenila v svetli prostor. Tam je stala velika ovalna miza s šestimi stoli.

Spomnila se je nakupovalnega seznama in je nanj dopisala še nekaj svojih želja. S steklenico piva v roki se je sprehodila v dnevno sobo. V resnici ni bila velika. Kavč in dva naslonjača v temno modri barvi, so zavzemali večino prostora. Na sredi je stal majhen tepih v svetlo modri barvi in na njem ovalna mizica v naravni barvi lesa s poličko spodaj. Mizica je bila prazna in obrisana, na polički pa je stalo nekaj časopisov, križanke in svinčnik. Ob steni je stala nizka omarica, očitno kupljena v kompletu z mizico. Na policah se je trlo cdjev in dvdjev. Na omarici pa je stala velika plazma televizija, dvd predvajalnik in manjši glasbeni stolp. Zakoračila je tudi na teraso in se presenečeno zazrla v krošnje dreves bližnjega parka. Na terasi je stala miza iz ratana, dve manjši klopi in stol. Nasprotni kot je sameval in pomislila je, da bi sem lahko postavili kakšno trpežno rastlino, saj je imela terasa velika okna, ki jih lahko ob mrzlih dneh zaprejo. Navdušena nad teraso je sedla na klop in do konca popila svoje pivo.

Prav prisiliti se je morala, da je vstala in odšla v svojo sobo. Zdaj je bila že pošteno utrujena in zdelo se ji je, da tudi čuti tisto malo alkohola v pivu. Steklenico je odnesla v smeti in se odpravila v svojo sobo. Vzela je bombažno pižamo v nežno roza barvi potiskano s temno vijoličastimi ovčkami, ki jo je dobila od Alice za rojstni dan in se odpravila pod tuš. Rada je imela to pižamo. Alice ji je namerno kupila tako pižamo saj ji je venomer očitala, da se tako rada oblači v temne barve in ji pri tem debelo uro razlagala o učinku barv na razpoloženje in počutje. Kljub izčrpnemu predavanju se ni veliko spremenila in je še vedno nosila večinoma temna oblačila. Vstopila je v kopalnico in pogledala po njej. Opazila je, da je Alice prinesla nekaj brisač. Njene stvari so stale tako kot jih je pustila dopoldne. Trent se je moral tuširati saj je čez košaro stala mokra brisača in v košari je čez njeno majico bila odvržena majica, ki jo je tisti dan nosil. Drugače je bila kopalnica čista in pospravljena. Torej je Trent redoljuben moški. To ji je bilo všeč. Čeprav ji Trent še vedno ni bil všeč, je cenila gesto, da ji je pomagal s stvarmi pri selitvi in je pri tem bil čisto vljuden. Zaradi utrujenosti se je na hitro stuširala. Lase si je spela vrh glave, da si jih ne zmoči. Oprala je zobe in pospravila za seboj. Odšla je v svojo sobo in se takoj spravila v posteljo. Na kratko je pomislila, da bi brala, a jo je utrujenost prepričala, da je to slaba ideja. Ni se še dobro namestila na svojo blazino, že je potonila v spanec.

images-4

Trent je tiho odklenil vrata in vstopil. Bila je nedelja in zgodnja jutranja ura. Prepričan je bil, da njegovi sostanovalci še vsi spijo. S pogledom je preletel tablo na hodniku. Brad in Alice sta jo postavila medtem, ko je on spal. Brad je zelo natančno zadel njegov urnik in všeč mu je bila ideja o nakupovalnem seznamu, zato je hitro pripisal nekaj drobnarij nanj. Bolj zaradi kolektivnega duha kot zaradi prave potrebe po teh drobnarijah. Zdaj ga je zanimalo ali je tudi Stassy kaj napisala. Pokukal je na seznam in se nasmehnil. Imela je lepo pisavo in zanimive ideje. Odpravil se je v svojo sobo. Na srečo ni bilo nobenih težav, a vseeno nekdo je moral dežurati ob telefonu. Dežurna ekipa je bila dobro razpoložena in so vsi ostali budni celo noč. Večino časa so preživeli ob kartanju. Po svoji navadi je odvrgel oblačila in se samo v spodnjicah odpravil v kopalnico. Zadovoljno se je nasmehnil. Kopalnica je bila čista, čeprav jo je Stassy morala uporabiti. Velika kopalna brisača je visela na obešalniku na njenih vratih.

V majhnem košu za smeti pod umivalnikom je stala odvržena vata s katero si je obrisala ličila. Končno pomirjen in prepričan, da se je pravilno odločil, da sprejme dve ženski za sostanovalki, je odšel spat. Prebudil se je in prisluhnil zvokom v stanovanju. Nič. Vse je bilo tiho. Na nočni omarici je zatipal svoj mobilni telefon in si ga približal obrazu. Ura je kazala na pol enih. Telefon je odložil nazaj na omarico. Ni mu še treba vstati. Toda, ker ni zaspal nazaj, je na koncu vstal. Odpravil se je v kopalnico in se nato spomnil na možnost, da bi bila Stassy v kopalnici. Nekaj trenutkov je poslušal in nato potrkal. Nič. Odprl je vrata in vstopil. Košara s perilom je bila prazna. Spomnil se je, da je to Bradov teden za pranje.  Umil se je in obril. Oblekel je svoje najljubše kavbojke in majico s kratkimi rokavi. Kljub jeseni se mu je dan zdel dovolj topel za kratke rokave. Še vedno rahlo omotičen od spanja je odkorakal v kuhinjo in tam obstal. Opazoval je Stassy, ki se je sklanjala v pečico. Kako poželjivo ritko je imela. Zravnala se je in zaprla vrata pečice. Obrnila se je in ga prestrašeno pogledala.

»Prestrašil si me. Nisem te slišala priti.« je rekla v eni sapi in si roko položila na srce. Nato se mu je nasmehnila. »Dobro jutro. Slišala sem vodo v kopalnici in skuhala kavo. Kosilo bo čez pol ure. Pečem piščanca in pražim krompir. Upam, da imaš rad zelenjavno juho s kroglicami.« Nalila je dve skodelici kave in vzela svojo ter sedla nazaj za mizo.

»Dobro jutro. Hvala za kavo in hvala za kosilo. Vesel sem, da danes ne bomo jedli makaronov.« ji je odvrnil in vzel svojo skodelico kave. Že je hotel oditi v dnevno sobo, ko je zagledal svoje križanke na mizi. »Hej, ne rešuj mojih križank. Daj si svoje na nakupovalni seznam.«

»Rešujem samo tisto, kar si ti izpustil. No, prav, priznam. Veliko si rešil in nisem imela veliko dela, rešila sem ti eno. Še vedno imaš veliko praznih.« je odvrnila in zaprla revijo ter mu jo potisnila po mizi. Sedel je za mizo in odprl. »Čakaj, da vidim, če si znala tisto presneto stvar pri tretji.« je rekel resno in odprl na tretji strani. Nato jo je presenečeno pogledal. »Piflarka.«

»Splošna izobrazba.« mu je odvrnila.

Popraskal se je po glavi in naredil požirek kave. »Vsaj eno mi pusti.« je rekel in ji porinil revijo nazaj. »Kje pa sta golobčka?« ga je zanimalo.

»Alice se uči in Brad je odnesel perilo v pralnico.« mu je mirno odvrnila.

»Kako omamno diši.« sta zaslišala Bradov glas, skupaj z zvokom zapiranja vrat.

»Kava je kuhana, če boš.« mu je odvrnila Stassy in se mu nasmehnila, ko je vstopil v kuhinjo.

»Mislil sem na hrano. O, Trent, si že pokonci?!« je odvrnil Brad in si natočil kavo.

»Nisem mogel spati.« je zdolgočaseno odvrnil Trent. Ni mu ušlo, da on sam ni bil deležen takega nasmeha kot Brad. Očitno ga je Stassy držala na varni razdalji. Najbrž ji niso bili všeč moški s slovesom, kot ga je imel sam. Čeprav se je zaradi tega počutil dobro in zadovoljno se je istočasno počutil slabo in nezadovoljno. Stassy je zanimiva ženska in predvsem drugačna od žensk, ki jih je on poznal. Pravzaprav, si je priznal, ga je zanimala in privlačila. Hotel jo je spoznati in hotel jo je v svoji postelji. Kakšen nesmisel. Iz misli ga je predramila Alice, ki se jim je pridružila v kuhinji.

Teden je neverjetno hitro minil. Dekleti sta se takoj prilagodili in sledili svojemu natrpanemu urniku. To je bilo prvič, da se Brad ni pritoževal in se sam sebi smilil, ker je dežurni. Srečen, da ima Alice ob sebi je pozabil, da v resnici ne mara opravljati hišnih opravil. Alice je dvakrat popoldne smuknila s svojim frizerskim kovčkom k dekletom in jim uredila pričeske. Vmes pa se je pridno učila, saj je v petek imela pomemben izpit. Trent je nekaj dni užival v svoji samoti. Potem pa je odkril, da so pridni in ambiciozni študentje dolgočasna družba.

Pogrešal je Thomasa in njuno skupno preživljanje prostega časa. Imel je dnevno izmeno in vsak dan je prišel domov in našel skuhano kosilo. Veselil se je pestrosti jedi. Poleg tega so dvakrat imeli tudi doma spečeno pecivo. Odločil se je, da se bo naslednji teden, ko bo imel popoldansko izmeno, on potrudil in jim kuhal. Toliko se je lahko oddolžil Stassy za njen trud. Poleg tega, če se bosta tedensko izmenjevala pri kuhi bo za vse dobro. Nikoli ni videl, da bi Stassy kuhala, a vedel je, da je. Vrhunec Bradovih kuharskih veščin je pogreti konzervo in Alice je še pred časom priznala, da ni vešča pri kuhanju in da ne mara kuhati. S Stassy sta izmenično reševala njegovo ugankarsko revijo. Prvič v življenju je z veseljem posegal po njej. Na nek način sta tekmovala. Vsak je rešil le eno križanko in drugi je potem dopolnil prazna polja. Poleg sta si puščala tudi drobna sporočilca. Prva je začela Stassy, ko je do konca rešila njegovo križanko in mu pripisala: »Mar res še nikoli nisi slišal za Angelske slapove?« Ni ji mogel ostati dolžan in je na njeno pripisal: »Ženske! Poznaš vse pocukrane filmske igralce, a še sanja se ti ne kdo je Michael Schumacher!« Oba sta uživala v drobnih zbadanjih preko papirja. V živo pa sta se v celem tednu videla le dvakrat. Enkrat ob skupni večerji, ko so po nekem čudežu bili vsi štirje doma in drugič na hodniku, Trent je prihajal in Stassy odhajala. V petek je Trent ravno odprl vrata svoje sobe in ujel Stassyne besede: »Jack potrebuje ramo za jokanje. Pridem, ko pridem. Jutri delam zjutraj. Se vidim. Adijo.« Stopil je iz svoje sobe in zrl v vhodna vrata, ki so se zaprla za njo. »Kdo je Jack?« je radovedno vprašal in šele nato pogledal Alice.

images51

»Stassyn najboljši prijatelj. Čeprav bi jaz rekla, da ga je Stassy posvojila in naredila za svojega brata. Je najin sosed in poznamo se od rojstva. S Stassy sta že celo življenje sošolca. Punca s katero je hodil nekaj mesecev ga je odslovila. Misli, da je zaljubljen v njo. A koliko ga poznam, mu ne bo hudega, sploh, ko ga Stassy dobi v roke.« je Alice skomignila z rameni.

»Gledala bova film. Se nama pridružiš?« ga je pozval Brad.

»Za kaj pa ne. Spekel nam bom pokovko.« je odvrnil in odšel v kuhinjo. V mikrovalovno je vstavil vrečko koruznih zrn in vrgel prazno škatlo. Ni imel slabe vesti, da je vzel Stassyno nakupovalno željo in porabil zadnjo vrečko. Vzel je še tri steklenice piva in se vrnil v dnevno sobo. Pogledali so film in še nekaj časa sproščeno kramljali. Ja, Trentu sta bila sproščena študenta všeč. Jutri bo moral zgodaj vstati, zato se je poslovil in odšel v svojo sobo. Stuširal se je in legel v svojo posteljo, a ni mogel zaspati. Misli so mu ušle k Stassy. Neumno. Slišal je, ko se je vrnila. Čeprav je bila tiha, je slišal vodo v kopalnici. Varno je prišla domov in to mu je za zdaj zadostovalo. Zaspal je.

V soboto zvečer je poklical Molly in jo povabil v Rivers. Ni je pobral. Če si želi njegove družbe bo že sama prišla. Celo popoldne je preživel s Thomasom in Cate. Domov se je prišel samo preobleč. Na hodniku je srečal Stassy. Oblečene je imela črne hlače, čevlje z visoko peto, svetlo zelen oprijet top, ki je samo poudaril njene oči in črno jakno. Čez ramo ji je visela majhna črna torbica in bila je lepo naličena. »Zmenek?« se ji je zarežal in premišljeval ali je videl kakšen avto parkiran pred stavbo.

»Z družbo grem ven. Najbrž v kino in kasneje na pijačo. Adijo.« mu je avtomatično odvrnila in pohitela po stopnicah. Še sama ni vedela zakaj mu je tako iskreno odgovorila. Od samega začetka je imela nekakšen odpor do njega, ki je iz dneva v dan izginjal. Mogoče je imela Alice prav, ni tak, za kakšnega ga imajo.

»Adijo. Lepo se zabavajte.« ji je zaklical in vstopil v stanovanje. Torej nima zmenka. Čudno. Tako lepa punca pa nima fanta. Rad je reševal uganke in tudi Stassy bo postopno rešil, spoznal in se za začetek z njo spoprijateljil. Urno se je preoblekel in se odpravil v Rivers. Med potjo mu je zazvonil telefon. Klical ga je Dave. Molly je poslal kratek sms, da bo prišel malo kasneje in zavil k prijatelju. Malo pred polnoč sta z Davom vstopila v Rivers. Iz svoje stare navade se je ozrl po prostoru. Pogled se mu je za trenutek ustavil pri mizi v kotu. Stassy in nekaj njenih prijateljic in prijateljev se je razposajeno smejalo. Z Davom sta se odpravila na svoje priljubljeno mesto ob točilnem pultu. Fanta, ki sta sedela na njunih priljubljenih stolih sta hitro vstala in se odmaknila. Nista še dobila pijače, ko se je k njima pririnila Molly. Trent jo je samo ošvrknil s pogledom in pomignil naj sede na izpraznjen stol poleg njega. Namestil se je tako, da je lahko opazoval Stassy. Predvideval je, da je čedni blondinec poleg nje Jack. Mladenič se je očitno hotel napiti, a mu je Stassy spretno odmikala pijačo. Nato ga je povabila na ples. Zabaval se je, ko jo je opazoval. Z Jackom sta plesala in se smejala.

»Kaj zanimivega?« je šepnila Molly in ga pobožala po stegnu.

»Opazujem prijateljico kako pleše.« ji je odvrnil Trent ne da bi jo pogledal.

»Prijateljico?« je radovedno vprašala Molly.

»Ja, mojo prijateljico.« je bolj ostro povedal in jo resno pogledal. Le kdo je bila ona, da bi ga zasliševala glede Stassy. Zdaj, ko jo je gledal, se mu Molly ni zdela več tako zanimiva. Obrnil se je nazaj proti plesišču in se napel, ko je videl, da neki drug moški drži Stassy za obe roki. Očitno je bilo, da si ne želi njegovega dotika. Urno je vstal in se napotil proti čudni trojki na robu plesišča. Jack je samo nemo opazoval prizor, Stassy in vsiljivec pa sta se mrko gledala in nekaj govorila. Oči ni odmaknil od Stassy, če bi, ne bi opazil neznatnega premika s katerim je prijela vsiljivca za dlan in mu jo zvila. Trent se je zdrznil in stresel ob videnem, saj je ta prijem poznal in vedel, da mora vsiljivca zelo boleti. Nekaj mu je zabrusila v obraz in spustila njegovo bolečo roko. Vsiljivec je globoko zajel sapo in se s strahom zazrl v Trenta, ki je stopil Stassy za hrbet. Stassy je opazovala Matta in videla, da se je njegov pogled izgubil nekam za njen hrbet. Rahlo se je obrnila in pogledala Trenta.

»Te nadleguje?« je Trent zarenčal in jezno strmel v Matta.

»Nič več. Hvala za skrb. Matt odhaja, midva z Jackom pa prav tako.« je glasno odvrnila. Matt je izkoristil priložnost in se urno odmaknil čim dlje od njih.

»Kaj ne bi spili še ene pijače?« je moledoval Jack.

»Ti si svoje že popil. Pridi peljala te bom domov. Spotoma se lahko kje ustaviva in kupiva steklenico viskija.« mu je rekla ljubeče. Jack je samo hvaležno pokimal. Nato se je obrnil k Trentu: »Če ne bi vedel, da se je sama sposobna obraniti od Matta, bi ukrepal. Hvala, ker te je skrbelo.«

Trent mu je samo prikimal. Trenutno je pomislil, da bi lahko Alice malo stresel in ji povedal, da bi mu lahko povedala, da je Stassyn Jack, Jack Storman, univerzitetni vice šampion v boksu. Fant se je postrigel in iz svojega mesta za šankom ga ni spoznal. »Pospremil vaju bom do avta.« je lenobno pripomnil in jima sledil do mize. Stassy je vzela svojo jakno in torbico in se poslovila od družbe. Prezrla je vprašujoče poglede svojih prijateljev. Saj so vedeli, da se je preselila k Trentu in kaj, če ji je priskočil na pomoč!? Saj sta sostanovalca! Čutila je njegovo dlan na svojem hrbtu, ko je stopal tesno ob njej. Jack je stopal pred njima. Stassy je odklenila avto in Jack je sedel. Ves krotek in umirjen. Žalostno je pogledal Trenta in mu šepnil: »Stassy vedno doseže svoje. Če bi bila moški, bi se midva tresla pred njo. No, jaz se tudi tako tresem pred njo.«

Trent je počakal, da sta se Jack in Stassy odpeljala. Počasi se je vrnil v lokal in se brez oziranja napotil do točilnega pulta. Dave ga je radovedno opazoval. »Pozabi. Moja prijateljica je.« je odmahnil z roko in dal prijatelju jasno vedeti, da se ne bo pogovarjal o Stassy. Dvignil je svoje pivo in ga izpil do konca. Pogledal je Molly, ki je zvesto sedela na stolu, ki ji ga je določil. »Greva?« ji je pomežiknil. V hipu se je razvedrila in mu namenila zapeljiv nasmešek. Poslovil se je od Dava in tudi Molly z roko na njenem hrbtu pospremil ven. Toda občutek je bil čisto drugačen. Bil je prazen in brez pravega pomena. Molly je odpeljal domov. Med vožnjo je božala njegovo stegno, toda tokrat ga to ni vzburilo. Ustavil je pred njeno stavbo.

»Utrujen sem, domov grem. Te bom poklical, če boš pri volji za druženje.« ji je rekel kratko.

»Je to konec? Kar tako?  Zaradi nje?« je začudena vprašala Molly.

»Lepo nama je bilo. Užival sem v tvoji družbi. Ni bilo začetka, zato tudi konca ne more biti. Trenutno nisem razpoložen za seks. Ne vem kdaj si te bom spet zaželel. Vsekakor te bom poklical in od tebe je odvisno ali se boš odzvala ali ne. To je vse.« ji je razložil. Še sam ni vedel zakaj, nikoli ni nobeni nič razlagal.

»Zaradi nje?« je vztrajala Molly.

»Ona je moja prijateljica in nima nič s tem kar je med nama!« ji je grobo odvrnil. Užaljeno je izstopila iz avta in močno zaloputnila z vrati. Ni se ozrla nazaj, ko je vstopila v stavbo. Ni počakal, da vstopi v stavbo, speljal je, da so gume zacvilile po asfaltu. Njegov zadnji izrečeni stavek mu je odzvanjal v glavi. Res, da Stassy nima nič pri tem kar je bilo med njim in Molly, a vsekakor ima veliko pri tem, da se sedaj pelje domov. V soboto zvečer gre domov, šel bo v posteljo, sam!

Slabo uro za Trentom je tudi Stassy prispela domov. Trent je buden ležal v svoji postelji. Ko je prispel je na terasi, svojem priljubljenem delu stanovanja, popil še eno pivo in nato odšel v posteljo. Slišal je vodo v kopalnici. Nekaj časa je počakal in nato vstal. Še vedno je bila v kopalnici. Potrkal je na vrata in vprašal: »Si ga spravila spat?«

Stassy je s krtačko za zobe v ustih odprla njegova vrata. »Sem. Spil je še nekaj viskija in zaspal. Jutri bo imel hudega mačka, a bolje to, kot da se stepe. Ko je nažgan je še nevarnejši kot sicer.« mu je odvrnila in si do konca oprala zobe.

Trent se je samo v spodnjicah naslanjal na podboj vrat in jo opazoval. Odložila je krtačko za zobe in si spustila lase, ki jih je spela v figo vrh glave. Počasi jih je skrtačila.

»Bo Jack v redu? Alice je rekla, da je zaljubljen.« je lenobno vprašal. Hotel je podaljšati njun pogovor in jo še nekaj časa opazovati.

»S časom se bo pobral. Ni je zares ljubil, a bil je blizu tega, da se resno zaljubi. Ni ga vredna, nikoli ga ni bila.« je odvrnila in ga pogledala v ogledalu. »Hvala za nocoj.«

»Ni za kaj. Kadar koli boš kaj potrebovala, samo reci. Lahko noč.« ji je zaželel in zaprl svoja vrata. Saj bi jo še malo opazoval, a se je zavedal svojega telesnega odziva na njo. Ni je želel prestrašiti.

Trent se je zbudil in poslušal zvoke v stanovanju. Tišina. Nato je slišal odpiranje Stassynih vrat. Torej je bila že pokonci. Še sam je vstal. Danes se ne bo obril, je sklenil, ko je opazoval svoj odsev v ogledalu. Opral je zobe in se urno oblekel. Potreboval je kavo. Vstopil je v kuhinjo in videl, da Stassy naliva kavo v dve skodelici. Pozdravila ga je in se mu prijazno nasmehnila. Podala mu je kavo in odprla omarico ter poiskala nekaj čajnega peciva, ki ga je kupil Brad na Alicino željo. V njenem žepu je nežno zamijavkal maček. Kot da ni opazila, nato je ponovno zamijavkal.

»Se ne boš oglasila?« je radovedno vprašal Trent.

»Ne. Matt kliče, moj bivši fant, ki ne dojame, da je med nama konec.« se je kislo nasmehnila.

»Tisti cepec od sinoči?« ga je zanimalo.

»Ja.« je odvrnila in zavila z očmi.

»Daj, se bom jaz oglasi.« se ji je nasmehnil in stegnil svojo dlan. Podala mu je telefon.

»Ja?« je rekel z lenobno razvlečenim glasom.

»Jack?« je nejeverno vprašal Matt.

»Ne. Trent.« je ta še vedno ležerno odvrnil.

»Rad bi govoril s Stassy.« je odvrnil Matt po kratki tišini, ki je kazala na njegovo presenečenje.

»Ne moreš govoriti s Stassy. V kopalnici je in tudi nimaš kaj govoriti z njo.« mu je odvrnil hladno in s tiho grožnjo v glasu.

»To ni tvoja stvar.« mu je pogumno odvrnil Matt.

»Vse, kar je povezano s Stassy, je moja stvar. Če nisi včeraj dojel, ti zadaj povem. Pusti jo pri miru. Izogibaj se je. Še bolje, pozabi, da sploh obstaja!« mu je namerno počasi in grozeče zabrusil. Nato se je nasmehnil Stassy in ji pomežiknil ter nadaljeval s sladkim in zapeljivim glasom: »Ljubica, čudovita si. Ta brisača je čisto odveč in vse preveč skrije tvoje omamno telo.« Nato je prekinil zvezo in ji vrnil telefon. Smeje je odkimavala  in še enkrat zavila z očmi. Vseeno se mu je veselo zahvalila.

»Na teraso grem popit kavo. Se mi pridružiš?« ji je rekel, ko je dvignil svojo skodelico kave.

»To isto sem jaz hotela predlagati tebi.« mu je veselo odvrnila in vzela svojo skodelico in krožnik s pecivom ter mu sledila na teraso.

»Zanimiv zvok za zvonjenje telefona.« je kratko komentiral, ko sta sedla.

»Matt mi ga je ob eni priložnosti zamenjal. Samo zanj mi mijavka. Enkrat sem mu rekla, da je moj mucek in je izkoristil namig. Nisem imela srca, da bi ga zamenjala s čim drugim.« je skomignila z rameni.

»Sta bila dolgo skupaj?« je na videz nezainteresirano vprašal Trent.

»Tri leta. Priznam, da se je moja ljubezen v zadnjih mesecih že malo ohladila. Zato nisem bila zelo prizadeta, ko sem ga dobila z drugo in naredila konec. Jutri bo cela univerza slišala, da sem ga dala na čevelj zaradi neulovljivega Trenta. Poskušal bo prikazati kako plehka sem in tako sebe narediti boljšega.« se mu je kislo nasmehnila.

»Jutri končaš ob enih. Ravno dovolj časa imam, da te pridem iskat pred šolo, te pripeljem domov in odidem v službo. Lahko prikaževa, da si edina, ki je ulovila neulovljivega Trenta.« ji je veselo predlagal.

»V resnici mi je figo mar, kar drugi mislijo ali govorijo. Če misliš, da s tem ne boš škodil svojemu ugledu neulovljivega in imaš voljo in čas, lahko.« mu je odvrnila in si postregla s pecivom.

»Zaradi možnosti, da se me lahko ulovi bom imel samo še več oboževalk.« se je zasmejal. Stassy mu je samo pokimala in mu vrnila nasmeh.

Pet do enih je Trent parkiral pred glavno stavbo in stopil proti vhodu. Naslonil se je na bližnje drevo in čakal. Takoj, ko je zagledal Stassy je urno pristopil. Kratko jo je poljubil na ustnice in iz njenih rok vzel knjige. Poiskal je njeno dlan in jo odpeljal do svojega avta. Odprl ji je vrata in počakal, da je sedla. Knjige ji je spustil v naročje in zaprl vrata. Ponosno je odšel okoli avta in se ves čas smehljal. Sedel je in počasi speljal. Stassy se je ves čas smehljala, pri tem pa se krotila, da ne bruhne v krohot.

»Kaj? Jaz vse delam natančno in temeljito. Prikazati hočeva, da si ulovila neulovljivega Trenta. To je to. In nikar se ne smej, ker se bom zjokal od smeha. Si opazila dolge in začudene obraz? Nehaj se smejati. Varno te moram pripeljati domov.« ji je rekel in se glasno zasmejal. Ni več zdržala, še sama se je začela neustavljivo smejati. Umirila se je šele, ko je ustavil pred njihovo stavbo.

»Skuhal sem kosilo. Ta teden lahko jaz kuham, naslednji, ko bom imel nočne pa se lahko izmenjujeva. Žal peciva nisem spekel, ker ga ne znam.« je mirno povedal.

»Lahko ti pokažem in te naučim.« mu je mirno odgovorila.

»Mar ne bom deloval pomehkuženo?« je presenečeno vprašal.

»Če se ob nošenju knjig in odpiranju vrat pred pričami ne počutiš pomehkuženo, se tudi ob peki, ko te nihče ne vidi, ne boš.« se je zahihitala.

»Prav. Držal te bom za besedo.« se ji je zasmejal nazaj.

Pokimala je in mu zaželela mirno in lepo popoldne ter izstopila iz avta.

»Stassy!« je že z vrat klicala Alice.

»Tukaj sem.« je odvrnila Stassy in prišla s terase. Pojedla je kosilo in si skuhala kavo ter sedla na teraso s Trentovo križanko.

»Kaj imata vidva s Trentom?« je brez sape vprašala Alice in sedla na kavč. Brad je sedel poleg.

»Nič.« je mirno odvrnila Stassy in sedla v naslanjač.

»V šoli so me spraševali, če sta par. Nato so mi povedali, da te je prišel čakat pred glavno stavbo. Je res.«

»Ja. Res me je peljal domov.« je še vedno mirno odvrnila Stassy.

»Opravljivci razlagajo, da te je poljubi, ti nosil knjige in odprl vrata avta. Obnašal se je, kot zaljubljeni tepček.« je nadaljevala Alice.

»No, ni me ravno poljubil. Bolj me je cmoknil na ustnice. Ostalo pa je res.« je Stassy skomignila z rameni in se ob pogledu na presenečena in nejeverna obraza pred seboj, začela smejati.

»In ti rečeš, da nimata nič.« je užaljeno ugovarjala Alice.

»V resnici, se med nama res nič ne dogaja. Glej, v soboto smo bili v Riversu. Matt mi je težil in Trent je pristopil in ga odgnal. Jack je bil že pošteno okajen in jaz sem bila že sita vsega, zato sva odšla. Trent naju je pospremil do avta. Včeraj zjutraj sva bila s Trentom v kuhinji, ko je Matt poklical. Jaz se nisem hotela oglasiti, zato se je oglasil Trent. Opozoril ga je, naj me pusti pri miru in na koncu namignil, da spiva skupaj. Kasneje sem Trentu povedala, da bo Matt prikazal, da sem ga pustila zaradi njega in me tako vrgel opravljivcem. Trent je predlagal, da prikaževa, da sem ga ulovila. Naj bom edina, za katero je njemu mar. Jaz sem se strinjala, nisem pa pričakovala, da bo naredil pravo predstavo iz tega.« jima je razložila.

Alice je poznala svojo sestro in vedela, da ji mora verjeti. Ko je Stassy odšla v svojo sobo je šepnila svojemu fantu: »Trenutno se med njima nič ne dogaja, a verjamem, da se bo iz tega nekaj razvilo. Bi rekla, da ji Trent postaja všeč in on ni čisto nezainteresiran glede nje.«

»Zanimivo bo spremljati razvoj njune ljubezni.« ji je pritrdil Brad. Tudi sam je opazil, da se je Trent začel spreminjati.

Ves teden je Trent hodil po Stassy. Čakal jo je pred vhodom, jo na kratko poljubil na ustnice, ji vzel knjige in ji odpiral vrata svojega športnega avtomobila. Ker sta imela isti urnik, jo je odpeljal tudi do Mannija in zvečer sta skupaj hodila domov. V petek je prišel domov ravno v trenutku, ko je Stassyn mobilni telefon zamijavkal. Alice in Brad sta sedela pred televizijo, Stassy pa je bila v kuhinji. Vrata njene sobe so bila na stežaj odprta in brez pomislekov je vstopil in z njene mize vzel telefon ter se oglasil. »Mislil sem, da si pametnejši!« je zarenčal v aparat.

»Dovolj sem pameten, da vem, da moram počakati, da ti zafrkneš stvar, takrat bo sama prijokala k meni.« je zlobno pripomnil Matt.

»Zelo dolgo boš čakal in dvomim, da boš dočakal.« mu je zasikal Trent.

»Glede na tvoj sloves, dvomim v tvoje besede. Toda ne kličem, da bi slišal tvoj ali njen glas. Za Jacka gre. Pijan je in ne bo se umiril. Stewartu je zlomil nos. V študentski kavarni smo.« je odvrnil Matt.

»Prihajava.« je suho rekel Trent in pogledal Stassy, ki je stala na vratih sobe in ga opazovala.

»Jack je pijan. Stepel se je in ne bo se umiril. Greva.« ji je rekel in v roke porinil njen telefon. S kavlja v predsobi je pobral ključ njenega avta in vzel njeno jakno. Pridržal ji jo je, da se je oblekla. Hitro je obula športne copate in skupaj sta pohitela po stopnicah navzdol. Ponudil ji je ključ, a je samo odkimala in stopila na sovoznikovo stran.

»V moj avto bi težko zbasal še Jacka.« se ji je med vožnjo opravičil.

»Sem dojela. Kje pa je? Koga je premlatil?« je vprašala dokaj mirno.

»V študentski kavarni. Nekemu Stewartu je zlomil nos.« ji je kratko poročal in poškilil k njej. Njena mirnost je bila navidezna. Opazil je kako je stiskala pesti in kontrolirano dihala.

»Hvala, ker greš z menoj.« je tiho šepnila.

»Hej, prijateljem je treba pomagati. Ti si moja prijateljica in Jack je tvoj prijatelj. Ne bi te pustil same v tem. Sploh, če se obeta kakšen pretep. Imaš kakšna navodila?« jo je poskušal z glasom umiriti.

»Krij mi hrbet in pomagaj, da nas na poti ven ne ustavljajo.« je rekla resno.

Prispela sta in na srečo takoj našla parkirni prostor čisto blizu vhoda. Skupaj sta vstopila in Stassy se je odločno odpravila proti Jacku. Osredotočila se je nanj in ga strogo gledala. Trent je pokimal Mattu in ji sledil tesno za petami. Ošvrknil je pravo goro mišic od fanta, ki je sedel za mizo in držal mokro krpo na obrazu. Spoznal je Stewarta Blacka, nogometaša univerzitetne ekipe. Za dobro glavo je bil višji od Jacka. Sam v sebi je zaklel. Nekaj nogometašev je sedelo okoli Stewarta in nekaj se jih je drenjalo okoli Jacka.

»Jack?« je Stassy odločno stopila pred njega.

»Stassy. Lepo te je videti. Vidim, da sta s Trentom neločljiva. Lepo za vaju.« se ji je nasmehnil.

»Ja, zelo sem zadovoljna z njim. Slišala sem, da se dolgočasiš. Kaj, ko bi šel z nama?« mu je prijazno odvrnila.

»Vem, kaj počneš. Po nepotrebnem te skrbi. Samo mnenja sva si izmenjala. Umiril sem se.« se ji je zarežal.

»Tudi prav. Zdaj pa bi lahko šel z nama.« se mu je nasmehnila nazaj in mu ponudila dlan.

»Vztrajaš?« je vprašal.

»Vztrajam!« mu je kratko odvrnila. Še vedno je držala svojo dlan pred njim.

Samo vzdihnil je in jo prijel za dlan ter vstal. »Fantje, se vidimo jutri.« je pozdravil družbo in dovolil, da ga Stassy odpelje ven.

Trent je pristopil točilnemu pultu in se pozanimal, če Jack kaj dolguje. Odprl je denarnico in pustil denar ostalim za rundo ter sledil Jacku in Stassy.

»Jack stanuje v bližini. Mislim, da se lahko sprehodimo.« je predlagala Stassy, ko ju je Trent dohitel.

»Seveda.« ji je odvrnil in se postavil poleg Jacka. Hodili so počasi. Jack ni bil ravno stabilen na svojih nogah. Presenečeno se je spraševal, kako  mu je uspelo zlomiti nos nekomu, kot je Stewart. Jack je Stassy izročil svoje ključe in ji ubogljivo sledil do svojega stanovanja, ki si ga je delil s Kevinom, sošolcem in boksarjem šolske ekipe. Stassy je odklenila vrata in odpeljala Jacka do kavča. Samo zvrnil se je nanj.

»Stassy? Kaj se je zgodilo?« je vprašal Kevin, ki je ob Jackovem pijanskem hehetu in ropotu, ko je prevrnil skledo s čipsom z mize, prihitel iz sobe. Sledila mu je drobna črnolaska, ki si je še zapenjala srajco. Pred Trentom sta oba obstala.

»Jack je Stewartu zlomil nos. Matt me je poklical, da ga odpeljem domov.« je kratko poročala Stassy.

»Nobene škode ni. Stewart je bedak. Cel teden je izzival. Najprej je imel veliko povedati o Drew, ki jo Jack še ni prebolel, nato se je spravil na vaju.« je prezirljivo rekel Kevin.

»Vidiš, Stassy. Čisto upravičeno sem ga udaril. Sploh se nisem mislil tepsti. Ti bedaki niso vredni mojega truda. Samo napiti sem se hotel.« je zaživel Jack.

»Sedita. Ne vem, če poznata moje dekle. To je Emma.« je rekel Kevin in pogledal Jackove členke.

»Pozdravljena. Jaz sem Stassy in to je Trent.« se je vidno živčnemu dekletu nasmehnila Stassy in ji ponudila svojo dlan. Tudi Trent jo je vljudno pozdravil in sedel poleg Jacka. Kevin je zmajal z glavo in odhitel v kopalnico, prinesel je mokro brisačo. »To si daj na roko.« je rekel Jacku in sedel v naslanjač.

»Ste za kavo, sok?« je vprašala Emma.

»Kava bi bila v redu. Hvala.« je odvrnila Stassy, Trent je samo prikimal. Kevin jo je hvaležno pogledal, Jack pa je zamrmral: »Raje tisti viski od zadnjič.«

»Ne. Zate nič. Lahko greš pod tuš in nato v posteljo.« je ostro nastopila Stassy.

»Ampak, …« je začel ugovarjati Jack.

»Nobenega ampak!« mu je hladno odvrnila.

»Brezsrčna si.« ji je zabrusil nazaj.

»Nisem brezsrčna. Rada te imam. Poznam te in v tem trenutku vem, kaj je dobro zate.« mu je prijazno in ljubeče povedala.

»Vem. Oprosti. Tudi jaz imam rad tebe.« je odvrnil in se komaj spravil na noge. »Tuširal se bom jutri. V posteljo grem.« je še rekel in se opotekel proti svoji sobi. Na vratih se je ustavil: »Trent, če jo boš prizadel, si lahko prepričan, da te bom poiskal in ne bo mi žal mojih členkov.« resno je pogledal Trenta in ko mu je ta prikimal, da razume se je obrnil in vstopil. Stassy je šla za njim. Vedela je, da bo potreboval pomoč. Hotela se je tudi prepričati, da se bo slekel in legel.

»Kot sestra mu je. Njo vedno uboga. Rad jo ima in spoštuje, zato mu lahko ukazuje. Če bi mu jaz kaj takega rekel, kot mu je ona, bi zdaj imel zlomljen nos ali kakšen zob manj.« je tiho Kevin šepnil Trentu. Emma je prinesla kavo in jo postavila na mizico. Šla je po metlo in pometla še tisto malo čipsa, ki ga Stassy ni mogla pobrati z roko. Skledo je odnesla v kuhinjo in se vrnila s čisto, polno svežega čipsa.

»Spi.« je tiho poročala Stassy, ko se je nekaj minut kasneje pridružila druščini. Sedla je poleg Trenta. Objel jo je preko rame in ona mu je naslonila glavo na ramo. »Hvala, da si šel z menoj.« se je še enkrat zahvalila.

»Saj ti nisem bil v nikakršno pomoč.« se je upiral Trent.

»Nogometaši so pravi bedaki, ko nekaj spijejo. Lahko bi se spravili na naju z Jackom, če bi prišla sama. In Jack je odšel spat ne da bi se zjokal. Malo mu je nerodno pred teboj. Tako si nam prihranil uro časa, ko bi ga morali poslušati in tudi on se jutri ne bo počutil tako slabo zaradi izkazovanja čustev. Veliko si pomagal.« mu je odvrnila in se mu nežno nasmehnila.

»Popij kavo, potem pa greva domov. Jutri zjutraj delaš, moraš se naspati.« ji je predlagal.

Ubogala ga je. Poslovila sta se od Kevina in Emme in se z roko v roki odpravila proti avtu. Tokrat ji ni ponudil ključ njenega avta, samo odklenil je in ji odprl vrata na sovoznikovi strani. Počasi sta se odpeljala domov. Alice in Brad sta ju nestrpno čakala. Na hitro sta povedala kaj se je dogajalo in se nato odpravila vsak v svojo sobo. Stassy je ravno prijela za kljuko svojih vrat, ko jo je Trent prijel za drugo dlan. Obrnila se je in ga pogledala.

»Stassy. Oprosti, ker sem prej kar vstopil v tvojo sobo. Samo tisto mijavkanje tvojega telefona me je razkurilo. Vrata so bila odprta in …« je začel Trent in se nato samo nelagodno nasmehnil.

»Saj me ne moti, če vstopiš v mojo sobo. Kadar koli lahko prideš. Pravzaprav bi se jaz morala zahvaliti tebi, da si. Veš, jaz se sigurno ne bi oglasila na telefon. Kdo ve kaj bi Jack naredil, če ga ne bi odpeljala domov.« mu je odvrnila.

»Ko sva prišla je bil čisto miren in prijazen.« se je malo začudil Trent.

»Ne poznaš ga. To je bila zadnja faza pred eksplozijo. Matt je to vedel in je poklical.« mu je priznala in ga žalostno pogledala. »Lahko noč, Trent.« mu je zaželela in ga kratko poljubila na ustnice. Obrnila se je in vstopila v sobo ter zaprla vrata za seboj.

»Lahko noč, Stassy.« je zamrmral in se s prsti sprehodil po svojih ustnicah. Kako drugačen je bil ta poljub od tistih, ki jih ji je on dajal njej, ko je hodil po njo na univerzo. Pogledal je proti Alice in Bradu, ki sta se pretvarjala, da gledata televizijo, jima zaželel lahko noč in izginil v svojo sobo.

Stassy je dobro prišla domov, ko ji je pozvonil telefon. Pogledala je na ekran in presenečeno zazijala, ko je videla, da jo kliče Trent. Sam je že na začetku vztrajal, da si morajo vsi štirje izmenjati telefonske številke, saj se nikoli ne ve, kdaj bo kdo koga potreboval.

»Prosim?« se je prijazno oglasila.

»Hej, Stassy. Zanima me ali si mogoče danes zvečer zmenjena z družbo? Veš moja sodelavca vztrajata, da gremo zvečer na bowling, s puncami skupaj.« je rekel veselo, a zaznala je tiho prošnjo v njegovem glasu.

»Za danes zvečer nimam nobenih načrtov. Če te ne moti, da nisem ravno najboljša v bowlanju, grem.« mu je odvrnila.

»Ob desetih sta rezervirala stezo. Bo to šlo?« je veselo vprašal.

»Meni ustreza. Danes moram narediti seminarsko nalogo, doma bom.« je odgovorila.

»Se vidiva doma. Hvala.« ji je rekel in prekinil.

»Na bowling greš. Super. Kdo pa te je povabil?« je radovedno vprašala Alice.

»Trent.« je kratko odvrnila Stassy in si iz hladilnika vzela pijačo.

»Trent?« se je zahihitala Alice.

»Vsi mislijo, da sva par. Sodelavca sta ga stisnila v kot. Moram mu vrniti uslugo.« je Stassy skomignila z rameni. Gledala je hihitajočo sestro in dodala: »Trent je res v redu. Tako, kot si rekla. Na nek način mi je všeč. Toda, midva sva samo prijatelja in to bova tudi ostala.« S kozarcem soka se je odpravila v svojo sobo. Tako, kot je rekla Trentu, napisati mora seminarsko nalogo. Ko je zaprla vrata svoje sobe je globoko vdahnila. Ja, Trent je drugačen, kot je mislila, da je. Res ji je postal všeč. Ni si hotela lagati, privlačil jo je. Preveč jo je privlačil. A to je bil Trent in ni se hotela zapletati z njim ali sebi dovoliti, da na koncu ostane s strtim srcem. Ni se smela zaljubiti vanj.

Trent je prihrumel v stanovanje in že z vrat pozdravil Stassy, ki je sedela pred televizijo.

»Pripravila sem ti sendvič.« je rekla in ga pospremila v kuhinjo.

»Hvala, res sem lačen.« se ji je zahvalil. Nato jo je nekaj sekund gledal. »Lepa si.« je tiho pripomnil.

»Hvala. Nisem vedela kaj naj oblečem, a če gremo na bowling, bodo malo bolj športna oblačila primerna.« je odgovorila in se še enkrat pogledala. Obula je športne copate, oblekla nove jeans hlače in jeans jakno v istem odtenku ter temno moder top s sliko samoroga iz bleščic. Nežno se je naličila in si lase spela v ohlapni čop.

»Čudovita si. Vesel sem, da te lahko predstavim sodelavcem.« se ji je nasmehnil med grižljajem. Seveda je vedel, da bosta zelena od zavisti. Prvič, nista verjela, da ima punco. Drugič, videl je njuni punci in nista se mogli meriti s Stassy v ničemer. Stassy je lepo vzgojena mlada ženska, ki se zna obnašati. Je duhovita in zabavna. Njen nasmeh je nalezljiv in tako lep, da mu vsakič zastane dih, ko ga vidi. Povrh vsega pa je prava lepotica.

»Alice in Brad sta šla v kino. Dobila sem njun sms, da sta videla Jacka na dvojnem zmenku s Kevinom, Emmo in Emmino sostanovalko Kaylo. Alice mi je na dolgo on široko opisala situacijo in njene dobre občutke o Jacku in Kayli. Jack mi je že popoldne poslal sms, da gre na zmenek. Tako, da sem vedela, a sem jima pozabila omeniti.« je Stassy sproščeno kramljala z njim, medtem ko je jedel.

»Zakaj se mi zdi, da nisi navdušena nad Jackovim zmenkom?« je vprašal s polnimi usti.

»Nisem. Jack je šel na zmenek iz napačnih vzrokov. Če bo punci dovolj všeč, bo izkoristil še najmanjšo možnost in se zapletel z njo. Glej, ne poznam Kayle, ne vem kakšna je in nič nimam proti njej. A punca je brucka. Jack pa je izkušen maček, v neki meri egoist. Punca bo morala biti pametna, potrpežljiva in odločna, če ne jo bo prizadel. Najprej se bo morala prebiti čez njegove temne plati. Ne sme biti ljubosumna name, čeprav v resnici nima za kaj biti. Dejstvo je, da sva najboljša prijatelja in Jack noče potegniti meje. On je sposoben poklicati sredi noči in mi povedati kaj se mu je zgodilo. Za vsako stvar najprej priteče k meni. Ženska sem in svojim dekletom nikoli ne pokaže kaj v resnici čuti, vidijo pa kako se obnaša do mene. Nikakor mu ne morem dopovedati, da so ljubosumne name. Zato vem, da ni zares zaljubljen, ker v nasprotnem bi jim jasno dal vedeti kje so one in kje jaz. V meni vidi sestro, a jim tega ne pove.« je razložila in pospravila njegov krožnik, ko je pojedel.

»Ko bo srečal pravo, se bo spremenil. Dekleta poznajo njegov sloves in zavestno stopijo v zvezo z njim. S tem prevzamejo nase tudi tveganje za zlomljeno srce. Žal, tako to gre.« ji je resno odvrnil in ji stisnil dlan. »Daj mi minutko, potem pa greva.« je rekel hvaležno in odhitel v svojo sobo. Kdo je bil on, da bi ji razlagal o tem, da se ženske morajo zavedati tveganj, če se prepustijo lahkoživcem. Lahko bi mu marsikaj povedala o moški morali. Saj večinoma bi imela prav, a ni želel, da bi si pokvarila prvega zmenka. Mogoče ona na ta večer ni gledala tako, a on vsekakor je. In on se je tokrat bil pripravljen spremeniti in ji pokazati, da mu nekaj pomeni. Veliko dela ga je čakalo, a bila je vredna tega.

bowling_bohinj

Odprl ji je vrata in jo spustil naprej. Počakala je, da je zaklenil in skupaj sta se odpravila po stopnišču navzdol. Odprl ji je sovoznikova vrata svojega avtomobila in jih zaprl, ko je sedla. Nato je počasi odpeljal proti Bowling centru. Imela sta srečo in takoj našla prazno parkirno mesto blizu vhoda. Trent je pohitel okoli avta in pomagal Stassy ven iz avta. Samo zahihitala se je: »Res se preveč trudiš.«

»Ne pozabi, par sva in jaz sem zaljubljen v tebe. Moram popraviti vtis neulovljivega in neotesanega lahkoživca.« se ji je zarežal nazaj. Prijel jo je za dlan in zaklenil avto. Počasi sta se z roko v roki odpravila v center. Pred vhodom je že stal eden od Trentovih sodelavcev s punco. Nekdo je pohupal in čez odprto okno so slišali moški glas, ki je zaklical, naj počakajo zunaj, da parkira. Trent je spoznal Stassy s Timom in Moniko. Čez hip sta se jim pridružila še Alex in Lucy. Skupaj so vstopili. Imeli so še nekaj minut časa. Dekleta so sedla za mizo, fantje pa so odšli po pijačo.

»Ta, je pa nekaj posebnega. V ničemer ni podobna tvojim dosedanjim zmenkom.« se je zarežal Alex in lopnil Trenta po hrbtu, ko so bili dovolj stran, da jih dekleta niso mogle slišati.

»Ja. Stassy je nekaj posebnega. Z njo imam drugačen odnos. Je moja prijateljica in moja punca.« se je zasmejal Trent.

»Ne me basat, Trent. Zaljubljen si.« se je smejal tudi Tim.

»Sem. Pa kaj?« se je malce zresnil Trent.

»Nič. Samo to ti ni podobno. Sem pa vesel zate.« se je naprej zabaval Tim.

»Dobrodošel v klub.« mu je veselo zaželel Alex in pomignil fantu za točilnim pultom ter mu predal naročilo.

Pobrali so pijačo in se vrnili k mizi, kjer so se dekleta hihitala. Ko so pristopili so se umirile. Trent je sedel poleg Stassy in jo objel. »Smo kaj zamudili?« ji je šepnil v uho. Samo nasmehnila se mu je in odkimala. Njihova steza se je sprostila in lahko so začeli. Stassy res ni bila vešča metanju krogle in ji je Trent pokazal. Prvič je grdo zgrešila. Vsi so se zbadali in se zabavali. V resnici nobena od deklet ni bila dobra, zato so bili dokaj izenačeni. Ko se je Stassy posrečil met je veselo zacvilila in skočila Trentu v objem. Čisto se je vživela, tako v igro, kot v vlogo Trentove punce. Sama ni opazila tega, a Trent je vsak njen gib, nasmeh, dotik in besedo vsrkal v srce. Če je prej misli, da je prava zanj, je zdaj vedel, da je. Užival je v večeru. Ko se jim je čas iztekel, je bil rahlo razočaran. Ura je bila krepko čez polnoč, ko so se poslovili. Trent je spet odprl Stassy vrata in ji pomagal sesti. Počasi je odpeljal domov. Stassy je pohitela iz avta, a je bil Trent vseeno hitrejši in ji je pridržal vrata in ponudil dlan, da je lažje izstopila. Brez besed sta se z roko v roki odpravila proti stavbi. Stassy je stopila na kamenček, ki ga ni videla in kratko zasikala, ko je zaradi tega nerodno stopila in jo je zabolelo v gležnju.

»Si dobro?« je zanimalo Trenta, ki se je ustavil in jo resno gledal.

»Nič mi ni. Samo na kamen sem stopila.« se mu je nasmehnila.

»Pridi, te bom nesel štupo ramo.« se ji je zarežal in se obrnil ter se sklonil.

»Ne nori. Dobro sem.« se je smejala Stassy.

»Daj no, zabavno bo. Pusti mi veselje.« se ji je smejal nazaj. Samo zavila je z očmi in smejoča skočila na njegov hrbet. Z urnimi koraki je vstopil v stavbo in se začel vzpenjati po stopnicah. Vso pot sta se smejala in zbadala.

»Ne, nikar ne zlezi dol. Saj veš, da sem rad natančen. Nesel te bom do kavča. Prosim.« je skozi smeh dahnil Trent in jo močneje prijel z drugo roko pa je poiskal ključ in odklenil.

»Dostava na dom bo dobila čisto drugačno razsežnost.« se je hihitala Stassy.

»Tebi vedno na uslugo.« je je odvrnil in vstopil.

Šest parov oči se je presenečeno zazrlo v njiju. Šele takrat sta bruhnila v smeh. Trent jo je počasi spustil na tla in jo spet prijel za dlan, skupaj sta zakorakala v dnevno sobo. Alice je vstala iz naslanjača in se prestavila k Bradu na naslonjalo njegovega naslanjača. »Vidim, da sta se imela dobro.« se jima je nasmehnila in ju z roko povabila, da se pridružita družbi.

»Ja. Čudovit večer.« se je smejal Trent.

»Po kinu smo si zaželeli pizzo. Na koncu smo prišli sem in jo naročili. Nismo hoteli zaključiti večera v polno nabitem Riversu.« je razložil Brad in odprl škatlo ter jima ponudil, da si postrežeta s tistim kar je ostalo.

»Alice je vedela, da bi bil vesel, če bi te lahko spoznal s Kaylo.« se ji je režal Jack, ki ni umaknil roke s Kaylinega ramena, ko je Stassy ponudila dekletu svojo roko.

»Potrpežljivost ni tvoja vrlina.« se je zarežala Stassy in mu razmršila lase.

Tudi Trent se je spoznal s Kaylo, pozdravil je Kevina in Emmo in odšel v kuhinjo po pijačo. »Samo še eno pivo imamo, Stassy ga boš delila z menoj?« je zavpil z glavo v hladilniku.

»Prav.« mu je odvrnila nazaj. Ko se je prikazal z eno steklenico piva v roki je vstala iz naslanjača in ga povabila naj sede. Iz škatle je vzela dva kos pizze in mu en kos podala. Hotela je sesti na naslonjalo njegovega fotelja, a jo je potegnil na svoje koleno. Ugriznil je v pizzo in pogledal po zbrani družbi.

»Je bil film dober? Ne pomnim kdaj sem bil na zadnje v kinu.«

»Čisto v redu. V resnici nič ne zamujaš.« je odvrnil Brad.

»Moram vam povedati, čeprav mogoče veste, a Stassy je obupna v bowlanju.« se je zarežal Trent in jo močneje stisnil v svoj objem.

»Hej, boljša sem bila od Lucy.« je protestirala in ga grdo gledala.

»Res si bila boljša od Lucy.« se je smejal Trent. »Pravzaprav, videl sem, da imaš potencial samo vaje ti manjka. Večkrat bomo morali na bowling. Z malo vaje boš postala prav dobra. No, ne tako dobra kot jaz, a solidna.« jo je dražil naprej. Odprla je usta, da bi mu ugovarjala ali pa spustila njegov ego na zemljo, a jo je ujel nepripravljeno in jo je utišal s kratkim poljubom. »Lepa si, ko se jeziš.« Zasmejal se je, ko ga je nagradila z grdim pogledom. Iz roke mu je vzela steklenico piva in naredila požirek. Še vedno ga je grdo gledala, on pa se je režal. Porinila mu je steklenico piva nazaj v dlan in pogledala po družbi. Seveda so se vsi zabavali na njen račun.

»Ti bom jaz pokazal nekaj trikov in prijemov, da boš tega super junaka spravila na kolena.« ji je pomežiknil Brad. Stassy je samo dvignila palec v znak odobravanja, saj je ravno ugriznila  pizzo in je imela polna usta. Nekaj minut so se še dražili, zbadali in smejali. Obiskovalci so se poslovili. Alice jih je vse napodila v svoje sobe, da bo v miru pospravila. Trent je Stassy prepustil prednost uporabe kopalnice. Ravno, ko je mislil potrkati na vrata, da bi podaljšal večer in bi še kakšno rekla, je ona potrkala na njegova vrata. Počakal je nekaj sekund in jih nato odprl. Umivala si je zobe. Njuna pogleda sta se srečala v ogledalu. »Kaj si misliš o Kayli?« ga je vprašala in nadaljevala s svojim opravilom.

»Zdi se mi pametna punca, ki ve kaj hoče. Mislim, da bo kos Jackovim muham.« je iskreno odvrnil. Naslonjen na podboj vrat jo je opazoval. Oblečeno je imela temno sivo pižamo. Lase si je ovila v brisačo. Obula se je v velike copate v obliki kužka, še žametna ušesa so ji nihala okoli gležnjev.

»Jaz sem dobila isti občutek. Všeč mi je. Upam, da ne bo Jack zavozil vse skupaj.« je odvrnila in odvila brisačo z las.

»Dovoliš meni.« je rekel in jo prehitel, ko je posegel po njeni krtači za lase. Začudeno ga je pogledala. »Od nekdaj sem si želel enkrat počesati ženske, dolge lase. Zanima me, kakšen občutek je to.« ji je iskreno odvrnil in počasi potegnil s krtačo čez njene kodre. Ni si delala kodrov, to je zdaj videl, saj so se ji mokri lasje čisto skodrali. V tišini je počasi in z občutkom česal njene lase. Vedel je, da ga opazuje v ogledalu, a dolgo ni mogel umakniti svojega pogleda z njenih las. Tudi upal si ni. Ni bil prepričan, kaj bo videla v njegovem pogledu. Ko je končal, jo je pogledal. Nasmehnil se ji je in ji izročil krtačo. »Hvala, ker si mi dovolila, da te počešem.« je rekel in se počasi odpravil proti vratom svoje sobe. Odločil se je, da bo bolje, da počaka, da ona odide. Še nikoli si nobene ni tako želel kot nje.

»Trent, hvala za nocoj. Res sem se imela lepo.« je slišal njen glas za svojim hrbtom. Obrnil se je in jo našel le korak stran od sebe. »Tudi jaz sem se imel lepo. Hvala tebi.« se ji je iskreno zahvalil. Ni pričakoval, zato ga je ujela nepripravljenega. »Lahko noč.« je rekla in se nagnila ter ga poljubila. Sprva je bil to le nežen dotik ustnic. Ni načrtovala ničesar drugega. Toda, ko je enkrat svoje ustnice spustila na njegove, je začutila neverjetno željo po pravem poljubu. Za sekundo je oklevala, ko se je že začela umikati, je začutila Trentove roke okoli svojega pasu, ki so jo vlekle bližje k njemu. Njune ustnice so se ponovno združile v počasni igri dotika. Rahlo je razprla ustnice in Trent je z jezikom oplazil njene ustnice in se previdno in nežno poigral z njenim jezikom. Še tesneje jo je privil k sebi in poglobil poljub, ki je oba pustil brez sape. Čutila je njegovo vzburjenost in on je čutil njeno omahljivost. Ni še bila pripravljena prevzeti tveganja in se zaplesti z njim. Razumel jo je. Ni je želel priganjati. »Lahko noč.« ji je šepnil, jo kratko poljubil in spustil iz svojega objema. Za trenutek sta se njuna pogleda srečala. Nista obžalovala poljuba, a tudi ni bil pravi trenutek, da bi šla korak dalje. Obrnila se je in odšla v svojo sobo. Tiho je zaprla vrata in pohitela v svojo posteljo. Trent je nekaj trenutkov zrl v zaprta vrata in se nato odpravil pod tuš, mrzel tuš.

Stassy je slišala vodo v kopalnici. Trent je bil buden. Počakala je trenutek in ko je bilo že nekaj časa tiho je vstala. Umila se je in oprala zobe, oblekla in odšla v kuhinjo. Alice in Brad sta še spala. Oba sta bila prava zaspanca. Trent je skuhal kavo. Veselo ji je zaželel dobro jutro in ji podal njeno skodelico kave. Z ničemer ni omenjal ali namigoval na sinočnji poljub. Kako vesela je bila zaradi tega.

»Bi danes hotel peči pecivo?« ga je radovedno vprašala.

»Z veseljem.« ji je odvrnil.

»Lahko narediva biskvit in ga premaževa z jagodnim pudingom in smetano. Za začetnika bo to čista prava izbira.« je nadaljevala.

»Če misliš, da bom uspel, kar povej kje naj začnem.« jo je veselo pozval.

»Najprej skuhaj puding. Z manj mleka, da bo bolj gost. V kuhanega boš vmešal malo masla. Dokler se hladi lahko spečeš biskvit. Jaz bom pripravila vse za musako, ko je že pečica vroča naj se še to speče.« je predlagala in se naslonila na pult poleg Trenta, ki je že izvlekel posodo in mleko. Posegel je še po sladkorju in posodi, da bo zmešal puding. Puding je že kuhal, torej ne bi smel imeti težave s tem delom. Dokler je on kuhal puding je ona nasekljala čebulo in ko se je odmaknil od štedilnika, je ona prepražila čebulo, meso in začimbe. Dajala mu je navodila kako naj zmeša maso za biskvit.

»Vse imaš v glavi?« jo je radovedno vprašal.

»Tisto kar pogosto delam, ja. Drugače imam svoj kuharski zvezek. Na polici z drugimi knjigami je, majhen zvezek s trdimi vijoličnimi platnicami.« mu je odvrnila. »Če boš kdaj koli potreboval kakšen recept, lahko pogledaš noter.« je dodala.

»Hvala za zaupanje.« se je zarežal in vešče skril veselje, da ga iz dneva v dan bolj spušča v svoje življenje. Sledil je njenim navodilom in umešal testo.

»Nič nisem videl. Še tukaj me ni bilo.« se je zahihital Brad in vključil aparat za kavo. Ni želel komentirati Trenta s predpasnikom in mešalnikom v roki ter  Stassy, ki je slonela na pultu in mu dajala navodila.

»Ko boš jedel, se ne boš več hihital.« mu je zabrusil Trent in se spet posvetil pecivu.

Nedeljo so preživeli mirno in sproščeno. Po kosilu so se posvetili vsak svojemu delu. Alice je odšla postrič eno od sošolk, Brad jo je spremljal. Stassy se je posvetila svoji seminarski nalogi. Trent je odnesel perilo v pralnico. Ko je bilo perilo oprano in posušeno, se ni mogel odvrniti od radovednosti in je odprl Stassyno pralno vrečko za spodnje perilo. Izvlekel je nekaj kosov in si jo v hipu predstavljal kakšna je, ovita v mehko čipko. Zmajal je z glavo in se ozmerjal z iztirjencem in zalezovalcem. Pospravil je perilo nazaj v vrečko in odnesel vse skupaj nazaj v stanovanje. Vsakemu je odnesel njegov kup perila in se udobno zleknil pred televizijo. Zvečer je začel z nočno izmeno.

Stassy je izstopila iz glavne stavbe univerze. Pogledala je v sive oblake in se stresla od hladnega piša, ki je zavel okoli nje. Dobro, da je prenehalo deževati. Ni imela dežnika in vsaj mokra ne bo prišla domov.

»Danes pa te fant ni prišel iskat!?« je zajedljivo pripomnila Molly, ki je stopala za njo.

Stassy se je ustavila in pogledala v Molly,ki se je škodoželjno smehljala. »Imel je nočno. Zjutraj me je prebudil tako kot zna samo on, mi skuhal kavo in pripravil zajtrk. Zdaj sem jaz na vrsti, da mu vrnem bujenje, še prej mu bom skuhala kosilo.« ji je odvrnila sladko.

»Koga lažeš, mene ali sebe? Dobro vem, da Trent nikoli pri nobeni ne prespi in nobena ženska ne ve natančno kje on stanuje.« je izzivala Molly.

»Stassy ni katera koli ženska.« je svareče odvrnil Trent, predno je lahko Stassy kar koli odgovorila. Ljubeče se ji je nasmehnil, jo poljubil, vzel knjige iz njenega naročja in jo prijel za dlan. Hladno je pogledal Molly in dodal: »Stassy je ženska v katero sem zaljubljen. Je moja punca. In srečen sem in nadvse vesel, da živiva skupaj.« Opazil je Mollyno presenečenje in zavist. Ni se več menil za njo. Stassy je pospremil do svojega avtomobila, ji odprl vrata in jih zaprl, ko je sedla in ji je v naročje položil knjige.

»Tega ti ni bilo treba početi.« je mirno rekla Stassy, ko je speljal.

»Buden sem bil, ko sem videl koliko je ura sem se oblekel in prišel. Nič takega.« ji je odvrnil. Ne bo ji priznal, da si je nastavil budilko, da ga je zbudila ravno pravi čas.

»Nisem mislila samo tega, da si prišel pome.« je nadaljevala Stassy z rahlo nelagodnostjo.

»Oprosti, če sem te spravil v zadrego. Čutil sem neustavljivo potrebo, da ji to povem. Molly je bila moja zadnja intimna prijateljica. Kar nekaj časa sem bil samo z njo. Pametnejša je od tistih pred njo. Toda opazil sem njene potuhnjene napore, da me veže za sebe. Začela me je utesnjevati. Glej, živel sem tako kot sem živel. Vem, da imam sloves težaka in lahkoživca. Toda to je bilo obdobje, ko sem hotel tako živeti. Niti ene stvari ne obžalujem. Toda, to ne pomeni, da nisem sposoben imeti normalen odnos. Ob pravi ženski se bom ustalil in umiril. Znam ljubiti. Lahko se spremenim.« ji je razložil in parkiral na svoje parkirno mesto pred stanovanjem. Pogledal jo je in prijel za dlan. Tiho je nadaljeval: »Do sedaj nisem imel potrebe po spremembah, potem pa sem spoznal tebe. Nočem pokvariti najinega odnosa. Nočem siliti v tebe. Trenutno nočem nič, kot to kar imava. Pripravljen sem čakati. Samo rad bi, da veš, da si ti tista zaradi katere sem se pripravljen spremeniti.« Dvignil je njeno dlan in jo počasi poljubil. Nato jo je izpustil in se ji nasmehnil. Nič ni rekla. Šel je okoli avta in ji odprl vrata. Dvignil je njene knjige in ji pomagal ven. »Prosim, ne odrini me, zdaj, ko veš kako čutim. Samo bodi to kar si. Tudi, če me nočeš, bom razumel. Ostani moja prijateljica. Prosim.« ji je šepnil. Z roko v roki sta se odpravila domov. Stassy je molčala. Presenetil jo je. Saj bi si lahko mislila, da mu je všeč. Poljubil jo je in čutila je njegovo vzburjenje, a to je pripisala njegovemu lahkoživemu karakterju. Nikoli si ni mislila, da kar koli čuti do nje. Zmešnjava! On ji je že pred časom zlezel pod kožo. Trenutno ni imela poguma, da prevzame tveganje in mu dovoli, da ji zlomi srce.

»Kavo?« je vprašal, ko sta vstopila v stanovanje. Pokimala mu je. Predal ji je knjige in se napotil v kuhinjo. Odšla je v svojo sobo in odložila knjige. Za trenutek je zaprla oči in nekajkrat globoko vdihnila. Nikoli se z nikomer ni igrala. Ni zavajala moških in ni marala nedorečenih odnosov. Tiho je stopila v kuhinjo. Trent je ravno vklopil aparat za kavo in pripravil skodelici. Stopila mu je za hrbet. Obrnil se je in jo z upanjem gledal. Dvignila je roko in ga s prsti pobožala po obrazu. Žalostno se mu je nasmehnila. Pogum in upanje v njem sta počasi zamrla.

»Nikoli ne delam dolgoročnih načrtov s fanti. Prepustim se trenutni zvezi in živim za dani trenutek. Vseeno, nikoli se nisem zapletala z lahkoživci. Ne maram zvez, ki so že na začetku obsojene na propad. Všeč si mi, mogoče več, kot bi rada. Ob tebi mi je lepo, rada sem v tvoji družbi. Toda, ne zaupam ti. Preveč mi pomeniš, da bi prenesla, da mi zlomiš srce. Oprosti.« je tiho povedala.

»Prosim, ohraniva najin odnos tak, kot je zdaj. Daj mi priložnost, da ti pokažem in dokažem, da sem te vreden. Ne bom te priganjal, samo dovoli mi biti v tvoji bližini. Če se boš kdaj koli premislila in mi dala možnost, bom tukaj, zate. Ne bom ti zlomil srca.« je rekel z novim upanjem.

»Prijatelja in za javnost par.« je šepnila in prikimala. Ni vedela za kaj ni mogla spraviti ven normalnega glasu, še manj, zakaj ji je šlo na jok.

»Hvala.« ji je šepnil nazaj in dvignil roki ter jo brez besed povabil v svoj objem.

Brez premišljevanja je sledila vzgibu in se naslonila na njegove prsi. Privij jo je v svoj objem, roki je močno sklenil okoli njenega telesa in brado naslonil na njeno glavo. Z rokami ga je objela nad boki in zamižala. Nekaj drobnih solz je steklo po njenem obrazu. Ni bila prepričana, zakaj joka. Ker si ga je želela in ni imela poguma, da ga spusti v svoje življenja ali ker jo je ganila njegova odkritost. Verjela mu je. Še sama ni vedela zakaj, a verjela je vsaki besedi.

»Se opravičujem. Nisem vaju hotela motiti.« je kratko rekla Alice, ki se je ravnokar vrnila domov, a je nista slišala vstopiti. »Stassy, je kaj narobe?« je vprašala in prišla nazaj v kuhinjo, ko je videla, da ni zmotila poljuba, temveč tolažilnega objema.

»Vse je v redu. Ne skrbi. Trent je skuhal kavo.« je rekla mirno in se odmaknila od Trenta. Poskusila se je nasmehniti. Kar dobro ji je šlo.

Alice je poznala sestro in ni želela vrtati v njo. Samo pokimala ji je nazaj in iz omare vzela še eno skodelico. Trent je nalil kavo in skupaj so sedli za mizo.

»Ima kdo kakšno idejo, kaj naj pripravim za kosilo?« je vprašala Stassy in naredila požirek svoje kave.

Trent si je oddahnil. Spet je bila tista prava, stara, vesela Stassy.

Po kosilu je Trent posesal skupne prostore in obrisal prah. Stassy se je ponudila, da bo pospravila kuhinjo. Alice in Brad sta se umaknila v svojo sobo. Trent je ves zadovoljen z opravljenim delom sedel na kavč in vzel daljinski upravljalnik. Stassy je ravno vklopila pomivalni stroj in se napotila k Trentu, ko je pozvonil hišni zvonec.

»Moja stranka.« se je zasmejala Alice, ki je urno stopila iz sobe. Odprla je vrata in veselo pozdravila prišleka. Thomas jo je cmoknil na lice in se napotil v dnevno sobo. Cate je objela Alice in mu sledila.

»Cate sem pripeljal k frizerki in pomislil, da bi v družbi popil eno pivo.« je veselo rekel Thomas.

»Nimaš sreče. Brad se še ni odpravil po nakupih.« se mu je zarežal Trent.

»Predvideval sem, da bo kaj takega.« se ni pustil Thomas in je zanihal z vrečko, ki jo je prinesel s seboj. Podal jo je Trentu in se obrnil k Stassy. »Veliko sem že slišal o tebi, končno te lahko tudi spoznam.« je rekel in ji podal svojo veliko dlan.

»Me veseli, da te končno vidim. Tudi jaz ves čas poslušam o tebi.« mu je odvrnila in stisnila ponujeno dlan. »Cate, lepo te je spet videti.« je rekla in objela nasmejano Cate.

»Žal mi je, da se nisva že prej videli.« ji je odvrnila Cate.

»Se poznata?« sta v isti glas vprašala Trent in Thomas.

»Ja. Kar nekaj skupnih predavanj sva imeli. Vedno sva se dobro razumeli.« je odvrnila Cate in povlekla Stassy na kavč, da na hitro izmenjata vse novosti od zadnjega srečanja.

»Nikoli ne bom razumel, kako lahko študenti različnih letnikov in smeri poslušajo ista predavanja.« je nejeverno rekel Trent. Zamahnil je z roko: »Nikar se ne trudi, ni pomembno.« je rekel, ko je videl, da mu namerava Stassy razložiti. Odšel je v kuhinjo in izpraznil vrečko, ki jo je prinesel Thomas. Vrnil se je s kozarci soka za njih in pivom za Thomasa ter skledo čipsa.

Trent je nejevoljno pogledal na uro. S Stassy sta sedela na kavču. Njena glava je počivala na njegovi rami. Skupaj sta gledala ponovitev X- faktorja. V resnici ne enemu ne drugemu ni bilo ne vem kaj za oddajo, a Stassy je potrebovala malo pavze med učenjem in na športnem kanalu ni bilo nič pametnega. Moral se bo odpraviti v službo. Še zadnja nočna. Potem bo imel nekaj dni prosto. Cel teden se je zbujal malo čez poldne, da je lahko hodil po Stassy na univerzo. Vse njene proste trenutke sta preživela skupaj. Spoznavala sta se. Moral si je priznati, da je užival v vsakem trenutku. Ni ga odrinila od sebe in to je bilo najpomembnejše. Ni ji več govoril o svojih čustvih. Ni drezal v njo. V nič je ni silil. Ves čas se je trudil na dan potegniti vse svoje dobre strani osebnosti. Ni obupal. Povedala mu je, da ji je všeč, zdaj ji je z dejanji moral pokazati, da mu lahko zaupa. Zdrznil se je, ko ji je pozvonil telefon. Po melodiji je vedel, da kliče Jack. Oglasila se je in izmenjala nekaj pozdravnih besed. Slišal je, da ji Jack nekaj govoril, ni pa razločil njegovih besed.

»Hvala na povabilu, a ta vikend ne grem ven.« je odvrnila lenobno. Jack ji je moral nekaj prigovarjati, saj mu je skozi smeh odvrnila: »Ne pa nisem. Trent dela nočne in brez njega ne grem ven.«

Trent se je zdrznil. Ni pričakoval, da ne bo želela brez njega ven. Tiho ji je šepnil: »Zaradi mene pojdi ven in se zabavaj.« A mu je samo odkimala. Še nekaj besed je izmenjala z Jackom in prekinila.

Presenečeno in hkrati radovedno jo je opazoval.

»Uradno sva par. Ne želim iti ven brez tebe. Rada sem v tvoji bližini, če sem lahko iskrena, brez tebe bi se dolgočasila.« mu je razložila z rahlo nelagodnostjo.

»Ljubim te, Stassy.« je šepnil in se počasi dotaknil njenih ustnic. Oh, kako jih je pogrešal. Od tistega prvega poljuba je minila že cela večnost. Iz dneva v dan si jo je bolj želel in vse težje se je zadrževal in prikrival svoje poželenje. Predala se je poljubu. Sprva plaho in neodločno. Nato je razprla mehke ustnice in ga objela. Ni hitel, užival je v vsaki sekundi njenega okusa na svojem jeziku. Zvok odklepanja vrat ga je vrnil v stvarnost. Odmaknil se je od njenih ustnic, a ni je spustil iz objema. Ni mogel skriti strasti v svojih očeh. S tihim, od poželenja globljim glasom, je zašepetal: »V službo moram.« Samo pokimala mu je in vstala s kavča.

images-3

Ponoči so spet imeli pestro. Domov je prišel kasneje kot običajno. Stanovanje je bilo tiho. Obesil je svojo jakno in se odpravil proti svoji sobi. Pogled mu je ušel na fotelj v dnevni sobi. Stassy je tiho sedela in zrla v prazno. Stopil je k njej. Zdrznila se je, ko ga je videla. V hipu se mu je nasmehnila: »Živijo. Danes si pozen. Slišala sem za požar v predmestju. Si dobro?« je vprašala in počasi vstala. Nagnila se je in ga kratko poljubila. Objel jo je okoli pasu in ji ni dovolil, da bi se odmaknila. Nekaj je bilo narobe.

»Dobro sem. Kako si ti? Kaj je narobe?« je nežno vprašal. Ni hotel okolišiti.

»Nič. Vse. Midva.« je rekla po kratkem premisleku.

»Povej mi.« jo je s tolažečim glasom pozval. Gledala ga je, čutil je boj, ki je divjal v njej. Ostala je tiho, vedel je, da išče besede. »Pojdiva v mojo sobo. Tam bova imela zasebnost. Skupaj lahko vse rešiva.« je rekel ljubeče in jo odpeljal v njegovo sobo. Dvignil je svoje blazine in jih namestil, da bi se lahko udobno, sede namestila na njegovo posteljo. Ne da bi se zares zavedala, ji je pomagal sesti na njegovo posteljo. Nogi ji je dvignil na posteljo in jo naslonil na blazine. Sezul se je in brcnil čevlje pod posteljo ter sedel na rob poleg nje. Prijel jo je za dlan in ljubeče gledal. Pustil je, da si vzame čas, kolikor ga je pač potrebovala. Počasi je božal njeno dlan.

»Trent, ljubim te.« je rekla tiho. Gledala ga je v oči. Čutil je, da mora pustiti, da mu pove vse kar jo teži. Vračal ji je pogled, njen je bil prestrašen, njegov ljubeč. »Bojim se, da se me boš naveličal in hitro odšel k drugi. Še vedno ne vem, kaj naj naredim. Takole ne gre več naprej. Ali bova zares skupaj, s čim prevzamem tveganje, da mi zlomiš srce ali naj se odselim in pozabim, da obstajaš, s čim si bom sama zlomila srce.« je uspela izreči svoje pomisleke.

»Ljubim te, Stassy. Ne bom te prizadel. Nikoli se ne bom naveličal tvoje bližine. Od kar sem te prvič videl, sem tvoj. Samo tvoj. Druge ženske ne obstajajo in dokler me boš ljubila, ne bodo obstajale. V tem trenutku ti lahko prisežem ljubezen do smrti.« je dahnil in jo roteče gledal. »Nikoli več, ne pomisli, da bi me zapustila. Ne bi mogel živeti brez tebe.« Za trenutek je spustil njeno dlan in pokleknil na posteljo poleg nje. Spet jo je prijel za dlan. »Deluješ mi utrujeno. Jaz sem utrujen. Pridi, zaspi ob meni. Nič nočem od tebe, le v naročju bi te rad držal. Prespi, kasneje boš vse jasneje videla.« Izvlekel je pregrinjalo in jo potegnil v svoje naročje. Skupaj sta legla. Glavo je položila na njegovo ramo. Pokrij ju je in jo tesno privil k sebi. Ni mogel zaspati. Ni si mogel predstavljati, kako bo živel, če bo hotela oditi. Z ničemer je ni mogel prepričati, da mu lahko zaupa. Počasi je božal njen hrbet. Mislil je, da je zaspala. Počasi ji je poljubil vrh glave in jo še močneje stisnil k sebi.

»Bi se res poročil z menoj ali si to samo tako omenil?« je tiho šepnila. Za kratek hip ga je presenetila.

»Nič me ne bi bolj razveselilo, kot to, da bi te lahko vzel za ženo. Danes lahko odletiva v Vegas in se poročiva.« je rekel z ljubeznijo in čisto predanostjo. S prsti je prijel njeno brado in ji obrnil obraz, da ji je lahko zrl v oči. »Stassy, ljubezen moja, poroči se z menoj.«

Nasmehnila se mu je. »Prstan, ne bo pomiril mojih strahov. Samo tako sem vprašala.«

»Moj priimek ob tvojem imenu bi pomiril moje strahove.« ji je šepnil.

»Kaj, ko bi se zmenila tako, če obstaneva eno leto, če bo najina ljubezen tako močna, kot je danes, se bom na današnji dan, čez eno leto poročila s teboj.« je predlagala in oči so ji prvič zažarela v sreči in veselju.

»Zmenjeno.« se ji je nasmehnil nazaj in njun dogovor zapečatil s poljubom.

Stassy se je naslanjala na umivalnik in v ogledalu opazovala svoj obraz. Ravnokar je stopila izpod tuša. Lase je imela ovite v brisačo. Lenobno si je stisnila zobno pasto na krtačko in si začela umivati zobe. Ravno, ko je končala je slišala trkanje na kopalniška vrata.

»Pohiti. Sploh veš koliko je ura?« je živčno zaklicala Alice.

»Saj grem.« je glasno rekla nazaj in odprla vrata v svojo sobo.

»Sedi. Urediti ti moram pričesko.« je rekla Alice in v roki držala krtačo in fen.

Stassy je ubogljivo sedla na stol in pustila sestri, da ji uredi pričesko v katero je vpletla bele cvetove. Nato je mirno prenašala ličenje in na koncu je poslušno stala in dovolila Alice, da ji zapne dolgo belo obleko. Smuknila je še v bele čevlje z visoko peto. Alice jo je občudujoče opazovala, ko je potrkalo na vrata.

»S Cate sva prišli pogledat, kako vama gre.« je rekla mama in odprla vrata. »Ne skrbita, moški so spodaj.« je dodala in si brisala solze, ki so se pojavile v kotičkih njenih oči. Tudi Cate je bila ganjena. Z dlanjo je pobožala svoj napeti trebušček in se nasmehnila prijateljici in v kratkem sorodnici.

»Pripravljena?« je vprašala mama. Stassy je prikimala. Vsaka posebej jo je objela in se odpravila iz sobe.

Čez trenutek je na vrata potrkal njen oče. »Čas je, da nevesto pospremim do oltarja.« je rekel. Stassy je odprla vrata in pogledala svojega očeta. Nalahno, da ne pokvari frizure, ličil in zmečka obleke, ga je objela. »Hvala, ker sta najino poroko organizirala doma in ker sta poskrbela za nastanitev moje nove družine.«

»Oh, ljubica. Nimaš se za kaj zahvaljevati. Midva sva srečna, da si našla ljubezen svojega življenja in da si nama dovolila, da ti organizirava poroko. Poleg tega, če se ne motim, bo tudi tvoja sestra kmalu sprejela Bradovo snubitev. Ta družina bo tudi njena družina. In vidve sta vse kar imava z mamo.« jo je oče pobožal po obrazu. »Slišim najino uvodno pesem. Ženin je že čisto živčen. Bolje, da greva.« je rekel in jo počasi popeljal po stopnišču proti improviziranemu oltarju.

Trent je strmel v prihajajočo nevesto. Še vedno ni mogel verjeti svoji sreči. Thomas ga je s komolcem na rahlo dregnil. »Zapri usta in nehaj tako strmeti v njo. Čez nekaj minut bo tudi uradno tvoja.« Trent je zaprl usta, a ni nehal strmeti. Njegov pogled je bil poln ljubezni. S tresočimi prsti je od očeta sprejel Stassyno dlan. Obrnila sta se in obred se je lahko začel. Jasno in glasno sta izrekla svoji zaobljubi, si izmenjala prstana in se na koncu poljubila. Prisotni so ploskali in vzklikali. Ker sta se odločila za majhno poroko v družinskem krogu, so ju hitro ločili in objemali vse v prek. Trent je komaj dočakal, da je spet prijel Stessyno dlan. Dvignil jo je do svojih ustnic in dahnil: »Ljubim te, gospa Alberwill.«

»Ljubim te, gospod Alberwill.« je dahnila nazaj in ga poljubila.

wedding-kiss

»Hej, mladoporočenca, počakajta kosilo, potem pa izginita na poročno potovanje in se tam poljubljajta. Upam, da nista pozabila, da vama letalo poleti ob petih.« se je zarežal Thomas in oba objel. Nagnil se je k Stassy in ji nekaj šepnil v uho. Ona se je zasmejala, on pa jo je cmoknil na obraz, nedolžno pogledal Trenta in izginil.

»Kaj?« je nejevoljno vprašal Trent. Poznal je Thomasa in spraševal se je, kakšno nespodobno stvar ji je prišepnil.

»Nič.« se je hihitala Stassy.

»Stassy?« je nagajivo vprašal Trent.

Poznala je ta pogled. Vedela je, kaj sledi takemu pogledu. Še bolj se je zahihitala in se začela ritensko umikati. Urno jo je pograbil za roki in jo povlekel k sebi. Oba sta se hihitala in nista se menila za radovedne poglede.

»Stassy?« je spet ponovil.

Zavila je z očmi in se nagnila k njemu ter mu šepnila. »Naročil nama je, naj ne odlašava predolgo, njegov sin bo potreboval družbo.«

Trentu so se zasvetile oči. »Bi imela kaj proti, da mu poskusiva ustreči?«

»Ne, nič ne bi imela proti. Lahko poskusiva.« je rekla ljubeče.

Nežno, kot, da je iz krhkega stekla, jo je objel in poljubil. Vedela je, da se je prav odločila, ko je sprejela tveganje in ulovila neulovljivega.